Google+ To Φανάρι : «Μισή» συμφωνία με παζάρια σε εργασιακά, συντάξεις, αφορολόγητο και «αντίμετρα»

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

«Μισή» συμφωνία με παζάρια σε εργασιακά, συντάξεις, αφορολόγητο και «αντίμετρα»

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τη 1:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης (08/03/2017) ο κύκλος των διαβουλεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών. Τα κλιμάκια των δανειστών θα παραμείνουν στην Αθήνα και σήμερα, ενώ νέες διαβουλεύσεις σε επίπεδο επικεφαλής θα λάβουν χώρα στις 15:00 μετά το μεσημέρι....

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σε τεχνικό επίπεδο «για 4-5 θέματα» ανέφερε αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας, ενώ θα διεξαχθεί και μια συζήτηση σε επίπεδο επικεφαλής προκειμένου να κλείσουν αυτά τα θέματα. «Το staff level agreement θα έχει συμφωνηθεί έως τις 20 Μαρτίου» δήλωσε ο κυβερνητικός παράγοντας για τις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών. Σύμφωνα με τον ίδιο έχει «κλείσει» το δημοσιονομικό κομμάτι και το ΔΝΤ έχει αποδεχθεί ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό το 2018. Πρόσθεσε δε ότι οι συζητήσεις αφορούν τώρα στα μέτρα - αντίμετρα και στα εργασιακά. 

Μέτρα και αντίμετρα του 2019 που μπορούν να φτάσουν το 2% εάν επιτευχθεί ο στόχος του 3,5% του ΑΕΠ το 2018 θα αποφασιστούν μέσω ενός μηχανισμού στο οποίο δεν έχουν καταλήξει ακόμα κυβέρνηση και δανειστών.

Σε κάθε περίπτωση εκταμίευση δόσης θα γίνει μόνο με συνολική συμφωνία όπως παραδέχθηκε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών τα ξημερώματα.
Οι συζητήσεις οι οποίες ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τρίτης διακόπηκαν δύο φορές, η πρώτη γύρω στις 20:00 το βράδυ και η δεύτερη στις 23:00, προκειμένουν οι επικεφαλής των κλιμακίων να επικοινωνήσουν με τους προϊσταμένους τους στο εξωτερικό.

Σε πρώτο πλάνο το «καυτό μέτωπο» των συντάξεων
Το ΔΝΤ δεν διαπραγματεύεται αλλά ούτε και κάνει πίσω στο μέτωπο της μείωσης των συνταξιοδοτικών δαπανών. Η Ντέλια Βελκουλέσκου ζητά το «αίμα» των συνταξιούχων και είναι αποφασισμένη να το «πάρει»! Για τις συντάξεις, οι δανειστές ζητούν επιβεβλημένα και δίχως διαπραγμάτευση την εξοικονόμηση του 1% του ΑΕΠ. Απορρίπτουν κάθε σενάριο και εναλλακτικό σχέδιο για σταδιακή μείωση. Οι πιστωτές θέλουν εδώ και τώρα μειώσεις στις συντάξεις.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου