Google+ To Φανάρι : Ομολογία ήττας στο Ιράκ!

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Ομολογία ήττας στο Ιράκ!

Ο ηγέτης των τζιχαντιστών με μήνυμά του καλεί τους τρομοκράτες να κρυφτούν ή να αυτοκτονήσουν!
Από τη Θεανώ Καρούτα
Mήνυμα, με το οποίο παραδέχεται την ήττα του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, φέρεται ότι έστειλε χθες ο ηγέτης των τζιχαντιστών Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, η ανακοίνωσή του τιτλοφορείται «αποχαιρετιστήριος λόγος» και....
μέσω αυτής καλεί τους μαχητές του Ι.Κ. να αυτοκτονήσουν ή να κρυφτούν!

Ο Νο1 στην πυραμίδα της ισλαμιστικής τρομοκρατίας, του οποίου το μήνυμα δόθηκε στους ιεροκήρυκες του Ι.Κ. ώστε να κοινοποιηθεί στις περιοχές που ακόμα βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους, προέτρεψε τα μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης να «τρέξουν και να κρυφτούν για να γλιτώσουν τη ζωή τους» και τους «μη Αραβες μαχητές» είτε να επιστρέψουν στην πατρίδα τους είτε να πραγματοποιήσουν επιθέσεις αυτοκτονίας «με την υπόσχεση 72 παρθένων που θα τους περιμένουν στον παράδεισο».

Τους περικύκλωσανΣύμφωνα με το Al Arabiya, ήταν το ιρακινό τηλεοπτικό δίκτυο Alsumaria που μετέδωσε την πληροφορία ότι ο Αλ Μπαγκντάντι παραδέχτηκε την ήττα των τζιχαντιστών στη χώρα. Παρά την έκταση που έλαβε το μήνυμα, πάντως, παραμένει άγνωστο το πού βρίσκεται ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης, καθώς στο παρελθόν έχει υπάρξει πλήθος αναφορών που τον παρουσιάζουν ως τραυματία ή ακόμα και ως νεκρό.

Η παραδοχή της ήττας από τον Αλ-Μπαγκντάντι στο Ιράκ συνέπεσε με τον αποκλεισμό της τελευταίας κύριας εξόδου του δυτικού τμήματος της Μοσούλης από τον ιρακινό στρατό και τις δυνάμεις πολιτοφυλακής που τον υποστηρίζουν στην ανακατάληψη της πόλης. Χθες, ο στρατός κατάφερε να περικυκλώσει τη δυτική Μοσούλη, καταλαμβάνοντας τον δρόμο που τη συνδέει με το Ταλ Αφάρ και εν συνεχεία με τα σύνορα με τη Συρία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται στρατηγό της ΙΧ Μεραρχίας του ιρακινού στρατού, ο δρόμος έχει τεθεί υπό τον πλήρη έλεγχο των καθεστωτικών δυνάμεων. «Από το πρωί της Τετάρτης βρισκόμαστε μερικές εκατοντάδες μέτρα από τη Πύλη της Συρίας, τη βορειοδυτική είσοδο στη Μοσούλη. Εχουμε τον δρόμο υπό τον έλεγχό μας» δήλωσε ο στρατηγός.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου