Google+ To Φανάρι : Φοβάται ατύχημα στο Αιγαίο ο Αμερικανός πρέσβης

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Φοβάται ατύχημα στο Αιγαίο ο Αμερικανός πρέσβης

Υπεύθυνη θεωρεί τη στάση της Αθήνας
Υπεύθυνη χαρακτήρισε τη στάση της κυβέρνησης ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, με αφορμή την κινητικότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο Αιγαίο. Την ίδια στιγμή δεν έκρυψε την ανησυχία του για «ατυχήματα» και στάθηκε, όπως αναφέρθηκε, στην υπεύθυνη στάση της ελληνικής κυβέρνησης αυτή την τρέχουσα περίοδο της έντασης...

Εστιάζοντας στο ζήτημα του Κυπριακού εκτίμησε ότι η νέα ηγεσία των ΗΠΑ θα συνεχίσει τις προσπάθειες επίλυσής του.
Στο σκέλος της οικονομίας και το ρόλο του ΔΝΤ , ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ανάφερε ότι δεν έχει παρατηρήσει κάποια αλλαγή στάσης από τη νέα αμερικανική ηγεσία υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν την ανάπτυξη της Ελλάδας
Ο Τζέφρι Πάιατ αναφέρθηκε στην ομιλία του στην σημασία των διατλαντικών σχέσεων, με έμφαση το ΝΑΤΟ και τις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, κάνοντας μια σύντομη ιστορική αναδρομή των διμερών σχέσεων.
Εξέφρασε την επιθυμία να δει την Ελλάδα να παίζει έναν ακόμα μεγαλύτερο ρόλο ως ένας πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή.
«Η οικονομική σταθερότητα και ευημερία είναι σημαντικά στοιχεία για κάθε προσπάθεια διεύρυνσης του ρόλου της Ελλάδας σε αυτή την περιοχή και στην Ευρώπη και έτσι η πρώτη προτεραιότητα των ΗΠΑ είναι να προωθήσουν την οικονομική ανάπτυξη και να στηρίξουν την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας» ανέφερε.
«Όσο η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις και οικοδομεί την εμπιστοσύνη με τους πιστωτές της, είμαι πεπεισμένος ότι οι νέοι επενδυτές θα στηρίξουν την οικονομία και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας» επισήμανε υπογραμμίζοντας πως οι ΗΠΑ θέλουν να βοηθήσουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και εξέφρασε την βούληση αμερικανικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα τόσο στις υπάρχουσες όσο και σε νέες επενδύσεις. «Ένα από τα πράγματα που δουλεύουμε για φέτος στην Πρεσβεία είναι ένα road show και έχει προγραμματιστεί μια εμπορική αποστολή για τον Ιούνιο στις Ηνωμένες Πολιτείες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρέσβης.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου