Google+ To Φανάρι : ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ! Αυτή είναι η "κομματική επίτροπος" (του ΣΥΡΙΖΑ) στο νέο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων...

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ! Αυτή είναι η "κομματική επίτροπος" (του ΣΥΡΙΖΑ) στο νέο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων...

Harris Kodopoulos
 Το νέο σούργελο του Σύριζα
Η Θεοπίστη Πέρκα είναι φίλη του Αλέξη Τσίπρα, συμπαθής στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και σύντροφος του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας Βίτσα. ...

Γράφει ο Βηματοδότης:
Η «Πέτη», όπως την προσφωνούν στον Σύριζα, είναι στη Ριζοσπαστική Αριστερά από όταν ακόμη η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου πήγαινε στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.
Και θεωρείται εκ των κινητηρίων μοχλών του κόμματος στη Βόρεια Ελλάδα.
Με σπουδές πολιτικού μηχανικού – συγκοινωνιολόγου, μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση της γενικής γραμματέως Μεταφορών, από την οποία ωστόσο αποχώρησε λόγω, όπως μου λένε, διαφωνιών με τον Χρήστο Σπίρτζη, παλιό της συνεργάτη από τα συνδικαλιστικά του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Αλλά η Πέτη δεν έμεινε χωρίς καρέκλα.
Ανέλαβε προ ημερών τη θέση του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας στο υπουργείο Οικονομικών Νίκου Ματζάκου.
Ο Ματζάκος, φίλος του Τρύφωνα Αλεξιάδη και υπηρεσιακό στέλεχος του υπουργείου, παραιτήθηκε αιφνιδίως, χωρίς να ξέρει κανένας τον λόγο παρά μόνο η πολιτική του προϊσταμένη Κατερίνα Παπανάτσιου. Η τοποθέτηση της Πέτης στην εν λόγω Γραμματεία δεν είναι καθόλου τυχαία.
Η κυρία Πέρκα είναι η βασική συντάκτρια του πορίσματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική και ως πρώην συντονίστρια του τμήματος Χωρικού Σχεδιασμού και Υποδομών του Σύριζα «έχει άποψη» για τη δημόσια περιουσία και την αξιοποίησή της.
Δεν ξέρω εάν η νέα γενική γραμματέας θα ανοίξει τα χαρτιά της με νέα μέτωπα με τους καναδούς επενδυτές της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές αλλά, όπως μου λένε κάποιοι φίλοι της από την Κουμουνδούρου, η Πέτη «θα ασκεί και κεντρικό έλεγχο στο νέο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων με εντολή Μαξίμου».
Εάν αυτά είναι αλήθεια ή όχι θα φανούν στο κοντινό μέλλον.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου