Google+ To Φανάρι : EKTAKTO: Ο Ν.Τραμπ εξουσιοδοτεί τις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις για επίθεση στο Ιράν! – Δείτε τα έγγραφα

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

EKTAKTO: Ο Ν.Τραμπ εξουσιοδοτεί τις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις για επίθεση στο Ιράν! – Δείτε τα έγγραφα

Ραγδαίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή καθώς ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ, εξουσιοδοτεί τις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις για πόλεμο κατά του Ιράν προκειμένου να μην αποκτήσει το τελευταίο πυρηνικά όπλα! 
 Πρόκειται για κίνηση προς τον Μ.Νετανιάχου τον οποίο θα υποδεχτεί στις 15 Φεβρουαρίου, ...
για συζητήσεις που θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων ασφαλείας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Πρόκειται για μια αναμενόμενη εξέλιξη καθώς το pentapostagma.gr το είχε αναφέρει εδώ και μήνες στο άρθρο ΕΚΤΑΚΤΟ: Εσπευσμένη συνάντηση Ν.Τραμπ-Χ.Κίσινγκερ – Έρχεται πόλεμος κατά του Ιράν .
Βέβαια το έγγραφο μόλις εισήχθη για διαβούλευση όμως η ουσία είναι ότι το πρώτο βήμα έγινε
«Η σχέση που διατηρούμε με τη μοναδική δημοκρατία της Μέσης Ανατολής είναι κρίσιμη για την ασφάλεια και των δύο κρατών μας και ο πρόεδρος αναμένει να συζητήσει την διαρκή συνεργασία σε επίπεδο στρατηγικό, τεχνολογικό, στρατιωτικό και μυστικών πληροφοριών με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, τόνισε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, Σον Σπάισερ
 
Η Ρωσία φαίνεται πως το γνώριζε γι αυτό επίσπευσε την παράδοση των α/α συστημάτων S-300 όμως το Ισραήλ απάντησε άμεσα με τα F-35.
To Ιράν προχώρησε σε δεύτερη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συγκληθεί εκτάκτως σήμερα για να συζητήσει την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς από το Ιράν, όπως δήλωσαν διπλωμάτες.

Οι ΗΠΑ είναι αυτές που ζήτησαν να συζητηθεί εκτάκτως το θέμα, αφού ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας να δράσει άμεσα.

«Μετά την εκτόξευση ενός πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς από το Ιράν στις 29 Ιανουαρίου, οι ΗΠΑ ζήτησαν την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας», αναφέρει η αμερικανική αποστολή σε ανακοίνωσή της.
Η συζήτηση θα διεξαχθεί στις 10:00 (τοπική ώρα, 17:00 ώρα Ελλάδας).

Πρόκειται για το πρώτο αίτημα για διαβουλεύσεις που διατυπώνουν οι ΗΠΑ μετά τον διορισμό της νέας Αμερικανίδας πρέσβεως Νίκι Χέιλι από τον Ντόναλντ Τραμπ.
Το Ιράν από την πλευρά του αναφέρει ότι οι πύραυλοι δεν ήταν εξοπλισμένοι με πυρηνικές κεφαλές και διαβεβαίωσε ότι δεν έχει πρόθεση να αναπτύξει πρόγραμμα πυρηνικών όπλων.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, ο οποίος ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τις πληροφορίες για την εκτόξευση πυραύλου, τόνισε ότι η χώρα του δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ ιρανικούς πυραύλους για να επιτεθεί σε άλλη χώρα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι αυτού του είδους οι δοκιμές δεν περιλαμβάνονται στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.





Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου