Google+ To Φανάρι : Ξέρετε τι τρώτε; – Ποια αηδιαστικά «φυσικά συστατικά» βάζουν στις τροφές μας

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Ξέρετε τι τρώτε; – Ποια αηδιαστικά «φυσικά συστατικά» βάζουν στις τροφές μας

Σε λίγο η μόνη ασφαλής τροφή θα είναι… τίποτα! Θα λέγαμε αέρας κοπανιστός, αλλά όπως ξέρετε, μας ψεκάζουν ασταμάτητα, οπότε…πάει κι αυτός!
Πολλές τροφές αναγράφουν στη συσκευασία ότι περιέχουν «φυσικά συστατικά».  Φυσικά μεν, αλλά… αφύσικα να τα τρως εν γνώση σου.
Συμβουλή: Στο μάρκετ θα πηγαίνετε πάντα με τα γυαλιά σας και με έναν μεγεθυντικό φακό,..
αν δεν σας είναι κόπος, γιατί κάποιες ετικέτες είναι γραμμένες έτσι που να μην διαβάζονται. Και μεγάλη προσοχή στα τρόφιμα που δίνετε στα παιδιά. Καλύτερα να τα στεναχωρήσετε παρά να τα δηλητηριάστε. Το παριζάκι, το γαριδάκι με γεύση μπέικον, το αναψυκτικό, οι αθώες καραμελίτσες κρύβουν ‘αηδίες’ που έχουν προστεθεί για περισσότερη γεύση, για συντήρηση, για καλύτερη όψη. Οι ‘ειδικοί’ τις θεωρούν αθώες, αλλά εσείς θα κρίνετε αν είναι. Εκτός κι αν δεν σας νοιάζει η φυσική γεύση που έχει προστεθεί να είναι από τον πρωκτό κάστορα!
Δείτε τη photo gallery των… «φυσικών συστατικών»:


















Μια χημική ουσία για απορρυπαντικό ρούχων που βρίσκεται στο βόρακα μερικές φορές προστίθεται στο noodle και το ρύζι

Ο βόρακας είναι συστατικό πολλών απορρυπαντικών και αντιμυκητιακών προϊόντων, αλλά είναι επίσης χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων. Η ένωση Ε285 βρίσκεται σε κάποια caviars και noodle και πιάτα ρυζιού να τους δώσει μια ελαστική υφή. Σήμερα έχει απαγορευτεί στις ΗΠΑ και τον Καναδά ως πρόσθετο τροφίμων, αλλά επιτρέπεται στην ΕΕ. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων, το Ε285 δεν επιφέρει σημαντική ανησυχία για την υγεία. Διαφορετικό λόμπινγκ, διαφορετικές απόψεις…

Εκκρίσεις πρόβατου σε τσίχλες

Μια έκκριση που προέρχεται από μαλλί προβάτων, που ονομάζεται λανολίνη, συχνά αναφέρεται ως «βάση τσίχλας». Μερικές φορές βρίσκεται και σε συμπληρώματα βιταμίνης D. Λέγεται ότι δεν έχει καμία βλάβη στους ανθρώπους.

Κίτρινος χρωματισμός των τροφίμων από πίσσα άνθρακα στο τυρί σας


Το Κίτρινο # 5, επίσης γνωστή ως η ταρτραζίνη χρωστική, είναι μία χρωστική που κανονικά προέρχεται από λιθανθρακόπισσα. Πλέον δεν προέρχεται από λιθανθρακόπισσα πια, αλλά παράγεται ως  υποπροϊόν της βιομηχανίας πετρελαιοειδών. Ωστόσο έρευνα ενοχοποιεί αυτή τη χρωστική τροφίμων λέγοντας ότι συνδέεται με την υπερκινητικότητα στα παιδιά. Ως αποτέλεσμα, τα συστατικά απαιτούν ένα προειδοποιητικό σήμα στην ΕΕ, αλλά υπάρχει μικρή ρύθμιση για αυτό στις ΗΠΑ.

Προπυλενογλυκόλη στα αναψυκτικά, γλυκίσματα πρωινού ακόμα και στο e-τσιγάρα

Η προπυλενογλυκόλη είναι ένα άοσμο, άχρωμο συστατικό  που βρίσκεται στο αντιψυκτικό, αλλά επίσης σε πολλά τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων γλυκισμάτων πρωινού, και τα καλλυντικά. Ενώ στην ΕΕ έχει χαρακτηριστεί ως «ακατάλληλο για κατανάλωση»,  η FDA των ΗΠΑ το θεωρεί ως «γενικώς ασφαλές».

Το ψωμί σας μπορεί να περιέχει μια χημική ουσία που προέρχεται από ανθρώπινα μαλλιά


Μια χημική ουσία που ονομάζεται L-κυστεΐνη στην πραγματικότητα μπορεί να προέρχεται από ανθρώπινα μαλλιά . Είναι ένα αμινοξύ που χρησιμοποιείται για την επιμήκυνση του χρόνου ζωής των προϊόντων, όπως το ψωμί. Άλλες πηγές της L-κυστεΐνη είναι τα φτερά κοτόπουλου, φτερά πάπιας και κέρατα αγελάδων. Η L-κυστεΐνη είναι ένα φυσικό αμινοξύ και έτσι θεωρείται απόλυτα ασφαλές να καταναλωθεί, αν… πραγματικά δεν σας πειράζει από πού προέρχεται.

Μια ουσία που προέρχεται από τις κύστες ψαριών προστίθεται σε μερικές μπύρες

Οι κύστεις των ψαριών περιέχουν μίκα, η οποία είναι μια ζελατίνη που προστίθεται στις μπύρες σε βαρέλι και στην Guinness. Αφαιρεί τα υπολείμματα μαγιάς ή στερεά σωματίδια στα ποτά, οπότε μάλλον θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με το τι μπορείτε να παραγγείλετε στο μπαρ, αν είστε vegan. Διαφορετικά, είναι μια ασφαλής προσθήκη.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου