Google+ To Φανάρι : Τα «τσακάλια» της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας βομβάρδισαν τουρκικά στρατεύματα στο Χαλέπι

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Τα «τσακάλια» της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας βομβάρδισαν τουρκικά στρατεύματα στο Χαλέπι

Σύμφωνα με τον συριακό τύπο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 έπληξαν  «κατά λάθος»,  δικές τους δυνάμεις και επίλεκτα σώματα στο ανατολικό Χαλέπι , καθώς προσπάθησαν να βομβαρδίσουν την πόλη  Bza’ah κοντά στην πόλη  Al-Bab.
 Σύμφωνα με το Ισλαμικό Κράτος και επίσημα μέσα ενημέρωσης της πτέρυγας της οργάνωσης  «Al-Amaq», τα «τσακάλια» οι πιλότοι της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας πραγματοποίησαν...
τέσσερις αεροπορικές επιδρομές για να ενισχύσουν τις θέσεις του  ελεύθερου συριακού στρατού (FSA)  κοντά στην πόλη Bza’ah .

Αυτή η επίθεση εναντίον Τούρκων στρατιωτών ήρθε λίγες ώρες  μετά την αποχώρηση του του  ελεύθερου συριακού στρατού (FSA)  από την πόλη και τις  σκληρές μάχες με τους τρομοκράτες του ισλαμικού  κράτους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν φήμες ακόμα και για κίνημα των τουρκικών δυνάμεων που πολεμούν στην Συρία.
Ο Τούρκος ΑΓΕΕΔ στρατηγός  Χουλουσί Ακάρ , επισκέφθηκε τις τουρκικές δυνάμεις στα σύνορα με την Συρία θορυβημένος σφόδρα από το περιστατικό που αμαυρώνει την ήδη κακή φήμη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Παρόμοια περίπτωση είχε συμβεί το 1974 κατά την εισβολή στην Κύπρο όταν η ηρωική  απόβαση από ελληνικό αποβατικό  πλοίο με κυβερνήτη τον Πλωτάρχη τότε Χανδρινό,  Ελλήνων στρατιωτών στην Πάφο,  «μπέρδεψε» τους Τούρκους που αναζητούσαν ελληνική νηοπομπή .

Το τουρκικό επιτελείο στην Άγκυρα είχε αποστείλει  τρία αντιτορπιλικά που αναζητούσαν υποτιθέμενη  ελληνική νηοπομπή, η οποία έπλεε κατευθυνόμενη προς Κύπρο.

Οι Τούρκοι επικεφαλείς  διέταξαν τότε την βύθιση της υποτιθέμενης  «ελληνικής νηοπομπής» και την εξουδετέρωση όλων των πλοίων , τα οποία όμως στην πραγματικότητα δεν υπήρχαν…πουθενά.
Αποτέλεσμα,  η τουρκική αεροπορία να βυθίσει ένα τουρκικό αντιτορπιλικό και να καταστρέψει ακόμα δύο με σοβαρές βλάβες, θεωρώντας τα ως «ελληνικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου