Google+ To Φανάρι : ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: Αεροσκάφος ανίχνευσης ραδιενέργειας έστειλαν οι ΗΠΑ στην Βρετανία (Ο χάρτης που ανιχνεύθηκαν ισότοπα)

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: Αεροσκάφος ανίχνευσης ραδιενέργειας έστειλαν οι ΗΠΑ στην Βρετανία (Ο χάρτης που ανιχνεύθηκαν ισότοπα)

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές στην Βρετανία μετά την προειδοποίηση Αμερικανικού σκάφους ότι νέφος ραδιενεργών σωματιδίων έχει «κατακλύσει» την Ευρώπη.
Ένα αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που χρησιμοποιείτε  για την ανίχνευση πυρηνικών εκρήξεων έχει σταλεί στη Βρετανία εν μέσω ανησυχιών για υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας που ανιχνεύθηκαν σε πολλές χώρες της δυτικής Ευρώπης....

Το WC-135 Constant Phoenix, το οποίο είναι γνωστό ως αεροπλάνο ανίχνευσης πυρηνικών»sniffer», απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Mildenhal της RAF στο Suffolk την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την Daily Mail.



Η είδηση της αποστολής του αεροσκάφους έρχεται την ώρα που η Ρωσία ισχυρίζεται ότι μετακινεί πυρηνικούς πυραύλους, προς τα ανατολικά και προς την Αρκτική, καθώς και μετά μιας απότομη αύξηση της ραδιενέργειας.

Συγκεκριμένα σε όλη την Ευρώπη εντοπίστηκαν ίχνη ραδιενεργού ιωδίου-131, τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο, τα οποία φαίνεται να έχουν έρθει από την Ανατολική Ευρώπη. Τα υψηλά επίπεδα του ιωδίου-131, οδήγησαν κάποιους να ισχυρίζονται ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δοκιμάζει πυρηνικά όπλα στην περιοχή Novaya Zemlya κοντά στην Αρκτική.



Σταθμοί ελέγχου της ποιότητας της ατμόσφαιρας στη Νορβηγία, τη Φινλανδία, την Πολωνία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία έχουν ανιχνεύσει την παρουσία ιωδίου-131 σε χαμηλά επίπεδα.

Ωστόσο, η οργάνωση για την Πλήρη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών (CTBTO) απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο.

Σε δήλωσή του τη Δευτέρα, ο επικεφαλής του CTBTO είπε: «Αν είχε γίνει μια πυρηνική δοκιμή θα ανιχνεύαμε και πολλά άλλα ραδιενεργά ισότοπα» και καθησυχάζει λέγοντας ότι «τα επίπεδα ραδιενέργειας δεν εγείρουν καμία ανησυχία για τον άνθρωπο ή το περιβάλλον».
Ηλίας Σιατούνης
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου