Google+ To Φανάρι : Το τεντώνουν κι άλλο το σκοινί οι Τούρκοι! Κατηγορούν τον αρχηγό ΓΕΣ ότι σήκωσε την ελληνική σημαία στις Οινούσσες!

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Το τεντώνουν κι άλλο το σκοινί οι Τούρκοι! Κατηγορούν τον αρχηγό ΓΕΣ ότι σήκωσε την ελληνική σημαία στις Οινούσσες!

Σε λίγο θα μας πουν να κατεβάσουμε την Ελληνική σημαία και από την Ακρόπολη!!

Εμφανίζουν το ελληνικό νησί σαν… τουρκικό, με την ονομασία Koyun – Χαρακτηρίζουν «καταληψίες» τους Έλληνες στρατιώτες
Τελειωμό δεν έχουν οι προκλήσεις των Τούρκων και το παιχνίδι των εντυπώσεων, στο οποίο επιδίδονται εσχάτως τα τουρκικά ΜΜΕ.
Αυτήν τη φορά, στο στόχαστρό τους βρέθηκε ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, τον οποίο κατηγορούν για προκλητική επίσκεψη στις Οινούσσες! Και αυτό, γιατί εμφανίζουν το ελληνικό νησί ως… τουρκικό, με την ονομασία Koyun....

Τονίζουν, μάλιστα, ότι ο κ. Στεφανής «επισκέφτηκε τουρκικό νησί, χωρίς να τον εμποδίσει κανείς και ύψωσε την ελληνική σημαία»!
Ειδικότερα, δημοσίευμα της τουρκικής sozcu.com.tr, η οποία πρόσκειται στην αντιπολίτευση, αναφέρει ότι ο Αρχηγός ΓΕΣ «επισκέφτηκε, χωρίς να τον εμποδίσει κανείς, τουρκικό νησί και ύψωσε την ελληνική σημαία» και επιπλέον κάνει λόγο για  «18 νησιά που παραχώρησε η Τουρκία στην Ελλάδα», επιχειρώντας να κατηγορήσει την κυβέρνηση Ερντογάν και τον ίδιο προσωπικά.
Η εφημερίδα, που υποστηρίζει την κεμαλική αξιωματική αντιπολίτευση, ισχυρίζεται πως «ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής, την πρώτη επίσκεψή του από την ανάληψη των καθηκόντων του, την έκανε στο νησί Koyun, σε ένα από τα 18 τουρκικά νησιά τα οποία έχει καταλάβει παράνομα η Ελλάδα».

Η τουρκική εφημερίδα, μάλιστα, προχωράει ακόμα περισσότερο και γράφει: «Ο Στεφανής στις 19 Φεβρουαρίου, χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα εμπόδιο, επισκέφθηκε το νησί Κoyun της Σμύρνης, και πόζαρε κάτω απο την ελληνική σημαία μαζί με τους καταληψίες Έλληνες στρατιώτες».









Πηγή

Το επεκτατικό σχέδιο των Τούρκων άρχισε να ξεδιπλώνεται πολύ ύπουλα όπως άλλωστε μας συνηθίζει  (για όσους γνωρίζουν) η Τουρκική πολιτική εδώ και πολλούς αιώνες...
Επειδή λοιπόν τίποτε τελικά δεν είναι τυχαίο, στις 27 Μαΐου πέρυσι γράφαμε ....

Η...(ύποπτη;) αγάπη του νέου Τούρκου πρωθυπουργού για τις Οινούσσες

Ποιός θα το έλεγε πως οι Οινούσσες, η περιοχή της άγριας αμφισβήτησης της Εθνικής μας κυριαρχίας από τους τούρκους θα ήταν και ο αγαπημένος τόπος διακοπών του νέου Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ. Το να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως δεν είναι τυχαίο το "ενδιαφέρον" και οι επεκτατικές βλέψεις της Άγκυρας  για το νησί εξ αιτίας της αγάπης του Γιλντιρίμ γι αυτό θα θεωρηθεί σίγουρα παρακινδυνευμένο ... ή μήπως όχι;  ...

 Λίγοι γνωρίζουν ότι αγαπημένος προορισμός του νέου Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ είναι οι Οινούσσες που στο παρελθόν έχει επισκεφθεί με την οικογένειά του τρεις φορές. Όπως αποκάλυψε την Παρασκευή η χιώτικη εφημερίδα «Πολίτης» ο κ. Γιλντιρίμ είχε πέρυσι το καλοκαίρι, και μάλιστα στις 20 Ιουλίου, επισκεφθεί με την οικογένεια του το νησί των Οινουσσών, αποδεχόμενος εκεί κάθε είδους τελωνειακό και αστυνομικό έλεγχο.

Τότε ο κ. Γιλντιρίμ τελούσε υπουργός Συγκοινωνιών της Τουρκίας και στις Οινούσσες είχε πάει με το ακριβό του ιδιωτικό σκάφος, το οποίο είχε δέσει επί τρεις μέρες στο λιμάνι του νησιού.

Μάλιστα, όπως είχε γίνει τότε γνωστό, ο κ. Γιλντιρίμ είχε επισκεφθεί τις Οινούσσες πάντα για διακοπές(!!!) άλλες τρεις φορές!

Στην τελευταία του επίσκεψη στις Οινούσσες, πριν 10 μήνες, είχε ξεναγηθεί και στο Ναυτικό Μουσείο Οινουσσών εκφράζοντας το θαυμασμό του για την εκτιθέμενη εκεί περίφημη συλλογή του Αντώνη Λαιμού, με μοντέλα πλοίων φτιαγμένα από Γάλλους αιχμαλώτους των Άγγλων μετά τους πολέμους της περιόδου 1793-1815.


 Το  Φανάρι

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου