Google+ To Φανάρι : ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Σύμφωνα με τους περισσότερους δημοσκόπους και την κατεστημένη ενημέρωση, ο Κώστας Σημίτης την περίοδο της πολιτικής ηγεμονίας του ήταν ο «καταλληλότερος» πρωθυπουργός. 
Η Ιστορία απέδειξε το αντίθετο: ήταν ο καταστρεπτικότερος -για την πατρίδα και τον λαό- πολιτικός της Μεταπολίτευσης. ...
Ο Κώστας Σημίτης έθεσε τη ρότα πρόσκρουσης του εθνικού σκάφους στους υφάλους του χρέους και του Μνημονίου. Ολα αυτά αποτελούσαν κοινή πεποίθηση, αλλά οι προπαγανδιστές του σημιτικού «εκσυγχρονιστικού εγχειρήματος» τα αρνούνταν και επικαλούνταν τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για το έλλειμμα του 2009, ώστε να αθωώσουν τον Κώστα Σημίτη για τις πράξεις και τις παραλείψεις του.

Ταυτόχρονα, προσπαθούσαν να επιρρίψουν όλες τις ευθύνες στην περίοδο κυβέρνησης Καραμανλή και να κουκουλώσουν μια σειρά από στοιχεία, στατιστικές, μελέτες και ντοκουμέντα που αποδεικνύουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον οποίο έπαιξε ο Κώστας Σημίτης και το κόμμα του στην ελληνική τραγωδία. Σήμερα η εφημερίδα μας καταρρίπτει όλους τους μύθους του συνδικάτου, που υπονόμευσε τα θεμέλια της χώρας και προλείανε το έδαφος για την πρωτοφανή καταστροφή που υπέστη ο λαός μας. Αμάχητο τεκμήριο των πασοκικών ανομημάτων είναι ο συλλογικός τόμος «The Greek Political Economy: 2000-2015», που παρουσιάστηκε στην αγγλική του έκδοση την περασμένη Δευτέρα από το Ρεύμα Σκέψης, το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών Wilfried Martens και τις εκδόσεις Λιβάνη.

Οπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο της «κυριακάτικης δημοκρατίας» (σελ. 11), οι καθηγητές που συνυπογράφουν το έργο «“αδειάζουν” τον Ανδρέα Γεωργίου, πρώην πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ., για το έλλειμμα του 2009 και δικαιώνουν με τον πιο πανηγυρικό τρόπο την κυβέρνηση Καραμανλή για τα πεπραγμένα της». Σύμφωνα με την προαναφερθείσα μελέτη, «την περίοδο 2007-2009 το έλλειμμα αυξήθηκε ως ποσοστό του ΑΕΠ κατά 131,1%, λιγότερο από όσο αυξήθηκε η μέση τιμή στις χώρες της ευρωζώνης (826,7%). Εξάλλου, το δημόσιο χρέος την ίδια περίοδο αυξήθηκε κατά 20,8% του ΑΕΠ, όσο περίπου η μέση τιμή των ποσοστιαίων αυξήσεων στις χώρες της ευρωζώνης (20,5%)».

Επίσης, αποκαλύπτεται ότι για την εξυπηρέτηση του συσσωρευμένου δημόσιου χρέους «η κυβέρνηση Καραμανλή πλήρωσε 54,7 δισ. ευρώ περισσότερα σε σύγκριση με την κυβέρνηση Σημίτη!» Οι αριθμοί δεν ψεύδονται. Ούτε η πικρή εμπειρία των Ελλήνων από τη μαύρη οκταετία Σημίτη είναι παραπλανητική. Ενα από τα προπαγανδιστικά επιχειρήματα υπέρ του καθεστώτος που ντρόπιασε τη χώρα, με τις υποθέσεις των Ιμίων και του Οτσαλάν, ξεπούλησε το παρόν και υποθήκευσε το μέλλον του λαού είναι ότι τότε «κυκλοφορούσε χρήμα».

Ομως, οι σημιτοφύλακες δεν λένε ότι το χρήμα που κυκλοφορούσε ήταν δανεικό και σχεδόν στο σύνολό του κατέληξε στα θαλασσοδάνεια, που πήραν κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, μιντιάρχες και διάφοροι απατεώνες. Τώρα, οι πενόμενοι Ελληνες καλούνται να πληρώσουν με τόκο τα κλεμμένα.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου