Google+ To Φανάρι : Σε έξαρση το λαθρεμπόριο μαύρης τρούφας στα σοκάκια του Π. Ψυχικού

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Σε έξαρση το λαθρεμπόριο μαύρης τρούφας στα σοκάκια του Π. Ψυχικού

Συναγερμός έχει σημάνει στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας λόγω των ανεξέλεγκτων διαστάσεων που έχει λάβει το λαθρεμπόριο μαύρης τρούφας στους μονόδρομους, τα στενά και τις πλατείες του Παλαιού Ψυχικού, το οποίο βρίσκεται σε έξαρση τις τελευταίες εβδομάδες....

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ζήτηση του «μαύρου διαμαντιού» κινείται σε υψηλότατα επίπεδα, γεγονός που έχουν σπεύσει να εκμεταλλευτούν επιτήδειοι που πωλούν «χέρι με χέρι» λαθραία τρούφα στους ενδιαφερόμενους. Το φαινόμενο φαίνεται να ενισχύεται λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής που διαθέτει πολυάριθμους «τυφλούς» μονόδρομους (σ.σ. δρόμους που πρακτικά δεν περνάει ποτέ αυτοκίνητο λόγω ανάποδης μονοδρόμησης) και των συνεπειών της υψηλής φορολογίας που έχει κάνει τους πολίτες να μετρούν πιο προσεκτικά τα οικονομικά τους.

Όπως σημειώνουν στελέχη της ΕΛΑΣ, πέρα από τα διαφυγόντα κέρδη για το κράτος που σύμφωνα με εκτιμήσεις υπερβαίνουν τα 100.000€ την εβδομάδα, η κατάσταση θέτει σε άμεσο κίνδυνο τους κατοίκους της περιοχής λόγω των συχνών και βίαιων συμπλοκών μεταξύ εμπόρων και αγοραστών, κυρίως ηλικιωμένων κυριών που εμφανίζονται ιδιαίτερα καχύποπτες και έτοιμες για καβγά ανά πάσα στιγμή.

Συν τοις άλλοις, διάχυτη είναι η ανησυχία για το ενδεχόμενο μετά την τρούφα το εμπόριο να επεκταθεί και σε πιο «σκληρές» ουσίες, όπως βιολογικά αυγά οξύρρυγχου, ιρανικό σαφράν ή πατέ από συκώτι ετοιμοθάνατης γαλοπούλας.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί διέρρευσε η πληροφορία πως οι έρευνες της Αστυνομίας στρέφονται προς 65χρονο κάτοικο της περιοχής ο οποίος εκπαιδεύει γουρούνια ως κατοικίδια, όμως προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Το «Κουλούρι» επιχείρησε να πραγματοποιήσει μία αγορά προκειμένου να εξακριβώσει από πρώτο χέρι τα τεκταινόμενα, όμως στο άκουσμα της τιμής της τρούφας ο ρεπόρτερ μας παραιτήθηκε και πλέον τα ίχνη του έχουν χαθεί κάπου ανάμεσα στην τρίτη και την τέταρτη πλατεία του Π. Ψυχικού.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου