Google+ To Φανάρι : Ταλαιπωρία στους δρόμους: Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, τραμ σήμερα η Αθήνα

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Ταλαιπωρία στους δρόμους: Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, τραμ σήμερα η Αθήνα

Αυξημένη κίνηση στους κεντρικούς δρόμους του λεκανοπεδίου - Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ προγραμματίζουν νέες 24ωρες απεργίες την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 1 Μαρτίου και την Παρασκευή 3 Μαρτίου

Ταλαιπωρία σήμερα για το επιβατικό κοινό αλλά και για τους οδηγούς που κινούνται στην Αθήνα, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στις σταθερές συγκοινωνίες. Λόγω της απεργίας ακινητοποιημένοι σήμερα είναι οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ.


 Ιδιαίτερα προβλήματα παρατηρούνται αυτή την ώρα στις λεωφόρους Συγγρού, Βασιλίσσης Σοφίας, Μεσογείων, Κηφισίας, στην οδό Πειραιώς, καθώς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας.

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ, μάλιστα, προγραμματίζουν νέες 24ωρες απεργίες την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 1 Μαρτίου και την Παρασκευή 3 Μαρτίου.
 
«Μοναδικό αίτημά μας είναι να μην προχωρήσει, εδώ και τώρα, η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, μειώνοντας τα έσοδα της Εταιρείας, απαξιώνοντάς την και ανοίγοντας το δρόμο για να πωληθεί σε ιδιώτες»
, υποστηρίζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους. «Η ρύθμιση αποτελεί τον "δούρειο ίππο" για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών ώστε να ιδιωτικοποιηθεί, ευκολότερα, η ΣΤΑ.ΣΥ. Όμως, αυτά τα "κρυφά" σχέδια δε θα περάσουν! Οι αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνουν δημόσιες, παρέχοντας κοινωνικό έργο με όσο το δυνατόν δικαιότερη και φθηνότερη τιμολογιακή πολιτική!», καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς.
 protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου