Google+ To Φανάρι : Στην περιοχή της Στοκχόλμης ξέσπασαν ταραχές με εμπρησμούς αυτοκινήτων

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Στην περιοχή της Στοκχόλμης ξέσπασαν ταραχές με εμπρησμούς αυτοκινήτων

Πόλη της Στοκχόλμης. Φωτογραφία αρχείου
© RIA Novosti. Γιούρι Abramochkin
ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ, 21 Φεβρουαρίου – RIA Novosti, Λιουντμίλα Bozhko.
 Ταραχές με εμπρησμούς σε αυτοκίνητα  και λεηλασίες σε  τοπικά καταστήματα δημιούργησαν άγνωστοι το  βράδυ της Δευτέρας στη γειτονιά της Στοκχόλμης Rinkeby όπου ζουν πολλοί μετανάστες....

«Οι ταραχές ξεκίνησαν στις 22:20 (00:20 Ώρα Μόσχας) στην περιοχή κατά τη διάρκεια της βραδιάς έβαλαν φωτιά σε 7-8 αυτοκίνητα.

Η Αστυνομία επενέβη για την αποκατάσταση της τάξης και της ασφάλειας
Δυστυχώς, στην περιοχή υπήρχαν αρκετά επεισόδια λεηλασίας καταστημάτων η τάξη ακόμη δεν έχει καθιερωθεί- είπε σε ένα δελτίο τύπου η Αστυνομία της Στοκχόλμης.

Όπως προκύπτει από την έκθεση , νωρίτερα την  κατοικημένη περιοχή επισκέφθηκαν  αστυνομικοί  και κατά τη διάρκεια της σύλληψης ενός ατόμου άρχισαν να ρίχνουν πέτρες στους αστυνομικούς..

«Στο πλαίσιο αυτό, το περιπολικό … αναγκάστηκε να κάνει μια προειδοποιητική βολή. Σε ένα αστυνομικό έριξαν  μια πέτρα και τον  χτυπήσαν  στο χέρι,  ο  βαθμός  της ζημίας δεν έχει καθοριστεί αυτή τη στιγμή ..», – είπαν στην  δήλωση.

Σύμφωνα με τη σουηδική τηλεόραση SVT [1], ο αριθμός των συμμετεχόντων στις ταραχές δεν έχει  ακόμη καθοριστεί.

«Τριάντα, 40, 50 άτομα διέφυγαν Κάποια άλλα  ήρθαν πίσω,  είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός …», – δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Lars Byustrёm  στον τηλεοπτικό σταθμό της Στοκχόλμης SVT.

Μετά τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα, η αστυνομία της Στοκχόλμης, ανέφερε ότι η τάξη στην περιοχή αποκαταστάθηκε και ότι στις ταραχές σύμφωνα με τα  μηνύματα τραυματίστηκαν εξαιτίας ξυλοδαρμών   δύο άτομα, ο ένας εκ των οποίων – είναι  ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που λεηλατήθηκε. Και οι δύο κατέληξαν  στο νοσοκομείο.

References [ βιβλιογραφικές αναφορές]  телевидение SVT
   ( http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/upplopp-i-rinkeby-polisen-skot-varningsskott )
https://ria.ru
tokoutsavaki.blogspot.gr

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου