Google+ To Φανάρι : Σκάνδαλο Μεγατόνων: Οι αριστερούληδες δήθεν ανθρωπιστές έδωσαν την σίτιση και τη θέρμανση του Ελληνικού σε Δανέζικη ΜΚΟ και του χάρισαν 5 εκατομμύρια και αυτοί έδιναν μουχλιασμένο φαγητό και κρύο νερό για μπάνιο!

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Σκάνδαλο Μεγατόνων: Οι αριστερούληδες δήθεν ανθρωπιστές έδωσαν την σίτιση και τη θέρμανση του Ελληνικού σε Δανέζικη ΜΚΟ και του χάρισαν 5 εκατομμύρια και αυτοί έδιναν μουχλιασμένο φαγητό και κρύο νερό για μπάνιο!

Την ώρα που εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες διαμαρτύρονται καθημερινά για την ποιότητα του φαγητού και τις συνθήκες διαβίωσης στην άτυπη δομή φιλοξενίας προσφύγων του Ελληνικού, ερωτήματα προκύπτουν σχετικά με τη δράση και τη χρηματοδότηση της δανέζικης ΜΚΟ που εχει αναλάβει τη σίτιση,
 τη θέρμανση και τις παροχές φιλοξενίας στις εγκαταστάσεις της αίθουσας αφίξεων και των γηπέδων μπέιζμπολ και χόκεϊ....


Πριν από δέκα ημέρες, όταν ξεκίνησε η αποχή από τα συσσίτια, το Newsit.gr βρέθηκε στο Ελληνικό και κατέγραψε τις συνθήκες διαβίωσης των 1.700 ανθρώπων, που φιλοξενούνται στις πρώην ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Σκηνές, συνωστισμός για ένα κρύο ντους, καθώς το ζεστό νερό είναι είδος πολυτέλειας, και μεσημεριανό με χαλασμένα μακαρόνια συνθέτουν το πακέτο φιλοξενίας που εξασφάλισε η οργάνωση DRC για τις οικογένειες του Ελληνικού. Για αυτές τις “πολυτέλειες” η δανέζικη ΜΚΟ έλαβε, μάλιστα, τον Απρίλιο του 2016 επιχορήγηση ύψους 5,6 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης που ενέκρινε η Κομισιόν για την DRC (Danish Refugee Council) ανέρχεται στα 14,8 εκατομμύρια ευρώ με τα 5,6 να προορίζονται αποκλειστικά για τις δράσεις της οργάνωσης στο Ελληνικό.

Στο συμβόλαιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την δανέζικη ΜΚΟ προβλέπεται πως η DRC δεσμεύει το συγκεκριμένο ποσό προκειμένου να παρέχει για 12 μήνες σίτιση, ζεστό νερό, θέρμανση και συνθήκες υγιεινής στους 1.700 πρόσφυγες και μετανάστες του Ελληνικού.

Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί το ύψος της χρηματοδότησης, με δεδομένο ότι το νερό στα μπάνια του Ελληνικού παραμένει κρύο ακόμη και τις ημέρες τις κακοκαιρίας στην Αθήνα, ενώ το μενού που παρέχει η εταιρεία catering περιλαμβάνει ένα κρύο και μουχλιασμένο πιάτο παστίτσιο.

Η δαπάνη μοιάζει περισσότερο δυσανάλογη με τις δράσεις των Δανών στο Ελληνικό αν υπολογιστεί ότι στα camps, στα οποία το φαγητό έχει αναλάβει ο στρατός, το ημερήσιο κόστος ανά άτομο δεν ξεπερνά τα 3,5 ευρώ, το μισό δηλαδή από το κόστος σίτισης στο Ελληνικό.

Παράλληλα, το Newsit.gr επικοινώνησε με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο ξεκαθαρίζει πως το κόστος της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης στη δομή του Ελληνικού δεν βαραίνει τις ΜΚΟ, με συνέπεια το κονδύλι της DRC για τη θέρμανση και το νερό να περιορίζεται στην τοποθέτηση κλιματιστικών και μπόιλερ. Τον έλεγχο για την κατανομή των κονδυλίων πραγματοποιεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να εγκρίνει το σύνολο της χρηματοδότησης και να εξακριβώσει αν τελικά το παστίτσιο στο Ελληνικό διανέμεται με τιμές…αστακού.

Πετάχτηκαν 450 μερίδες φαγητού μέσα σε μία ημέρα
Σύμφωνα με όσα υποστήρίζει στο Newsit.gr, Κυριάκος Γιαγλής, διευθυντής της Danish Refugee Council, της ΜΚΟ που τροφοδοτεί με φαγητό τους μετανάστες στο Ελληνικό, ορισμένοι από τους μετανάστες υποκινούνται από πολιτικές οργανώσεις και αλληλέγγυους. Όπως λέει χαρακτηριστικά, πετάχτηκαν 450 μερίδες φαγητού μόνο μέσα σε μία ημέρα!

“Έχει δημιουργηθεί μια αίσθηση αντίδρασης και δυσαρέσκειας. Οι άνθρωποι κλείσανε με λουκέτο το χώρο. Κάποιοι, μαζί με άλλες δραστηριότητες, μας κόψανε και το φαγητό. Όντως πετάχτηκαν 450 μερίδες”, καταγγέλει στο Newsit.gr.

“Οι πρόσφυγες που βρισκονται στο Ελληνικό είναι Αφγανοί. Οι Αφγανοί είναι σε δεύτερη μοίρα, δεν γίνεται μια διαδικασία γρήγορη για το άσυλο. Κατά συνέπεια αυτός ο κόσμος ειναι πάρα πολύ δυσαρεστημένος. Διαμαρτύρονταν για να ανοίξουν τα σύνορα”, προσθέτει ο κ. Γιαγλής και συνεχίζει: “Εμείς πάμε φαγητό στο Ελληνικό από τις 12 Απριλίου. Από τότε μέχρι σήμερα, δεν μπορεί το φαγητό να μην είναι καλό. Προσαρμόζουμε το προγράμμα μας με διαιτολόγο. Δίνουμε φαγητό σε 40 χώρες. Γίνεται γενική προσαρμογή, βασει εθνικότητας και μετά βάσει θρησκείας από τους διατροφολόγους μας”.

“Δεν δέχτηκαν να το φάνε. Κάποιοι θα το πέταξαν ως αντίδραση, αλλά και εμείς -εφόσον δεν θα φαγωθεί το φαγητό- πρέπει να το πετάξουμε για να πληρούνται οι υγειονομικές προϋποθέσεις. Το Ελληνικό δεν είναι κατάλληλος καταυλισμός για να στεγάζει κόσμο για αρκετό καιρό. Εμείς βοηθάμε εκεί γιατί υπάρχουν ανάγκες. Το Ελληνικό είναι μία τεράστια αποθήκη ανθρώπων”, επισημαίνει.
“Το Ελληνικό κατά καιρούς, έχει δεχτεί επισκέψεις από οργανώσεις και ΜΚΟ. Έρχονται άνθρωποι ενδεχομένως και με καλή θέληση. Έρχονται και από πολιτικά κόμματα. Δεν ξέρω τι λένε και τι συζητήσεις κάνουν. Από κάπου ξεκινάνε αυτά… “, τονίζει ο διευθυντής της DRC.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου