Google+ To Φανάρι : ΣΑΛΟΣ! Αύξησαν τους μισθούς τους στις 20.000 ευρώ στον ΑΔΜΗΕ

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

ΣΑΛΟΣ! Αύξησαν τους μισθούς τους στις 20.000 ευρώ στον ΑΔΜΗΕ

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΟΥΝ ΜΕ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΕΥΡΩ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΥΨΟΥΣ 200.000 €. 
Μείζον θέμα έχει δημιουργήσει στη ΔΕΗ ως μητρική εταιρεία αλλά και στην κυβέρνηση, συνολικότερα, η απόφαση των δύο στελεχών του ΑΔΜΗΕ να αναθεωρήσουν τις αμοιβές τους στις 20.000 ευρώ τον μήνα και να λάβουν αναδρομικά 200.000 ευρώ.
(σ΄σ. ...Δηλαδή ..ότι αρπάξουμε!) ...


 Πρόκειται για τον πρόεδρο του ΑΔΜΗΕ Εμμανουήλ Κορωνιωτάκη και τον διευθύνοντα σύμβουλο Ιωάννη Μπλάνα, που προέρχονται και οι δύο από την εταιρεία. Ο κ. Κορωνιωτάκης πριν γίνει πρόεδρος ήταν τομεάρχης, ενώ ο κ. Μπλάνας κατείχε τη θέση του διευθυντή της Διεύθυνσης Συστημάτων και Υποδομών.

Την υπόθεση που, σύμφωνα με την Καθημερινή, έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια τόσο στη διοίκηση της ΔΕΗ όσο και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας, αποκάλυψε με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο τομεάρχης ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Σκρέκας.

Μια πρώτη αντίδραση στην κατεύθυνση του ελέγχου των αποφάσεων της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ ήρθε χθες ( 3/2)από τον πρόεδρο του εποπτικού συμβουλίου της εταιρείας Νικόλαο Καϊμάκη. Με ανακοίνωσή του τονίζει ότι θα επανεξετάσει τη σχετική σύμβαση και θα επανακαθορίσει τις αποδοχές των παραπάνω στελεχών του ΑΔΜΗΕ σύμφωνα με το κοινά παραδεκτό μέτρο των αποδοχών που λαμβάνουν τα αντίστοιχα στελέχη των άλλων δημόσιων οργανισμών, σε συνδυασμό με τις οικονομικά αποδεκτές δυνατότητες της ΑΔΜΗΕ Α.Ε.

Στην ίδια ανακοίνωση, όπως γράφει η εφημερίδα, ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου αναφέρει ότι ο επαναπροσδιορισμός των αμοιβών και η αναδρομική ισχύς των αμοιβών της τωρινής διοίκησης του ΑΔΜΗΕ εγκρίθηκε από το προηγούμενο εποπτικό συμβούλιο κατ’ εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε στα τέλη του 2015 (Ν 4354/2015), με τον οποίο η κυβέρνηση ήρε το πλαφόν στις αμοιβές των διοικήσεων των ΔΕΚΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται στην ερώτησή του ο κ. Σκρέκας, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ τον περασμένο Δεκέμβριο έκαναν χρήση νόμου που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη του 2015, με τον οποίο αίρεται το πλαφόν στις αμοιβές των διοικήσεων των ΔΕΚΟ.

Οπως αναφέρει ο κ. Σκρέκας, «την ώρα που ο διαγωνισμός είναι σε φάση ολοκλήρωσης, δύο κορυφαία στελέχη του ΑΔΜΗΕ, μέλη του διοικητικού συμβουλίου, διορισμένα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποίησαν νόμο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να εκτοξεύσουν τις μηνιαίες αποδοχές τους στις 20.000 ευρώ (ανά μήνα!)».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου