Google+ To Φανάρι : Δεύτερο περιστατικό: «Ζει» χωρίς ρεύμα και νερό μητέρα με 12χρονο στην Θεσσαλονίκη!

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Δεύτερο περιστατικό: «Ζει» χωρίς ρεύμα και νερό μητέρα με 12χρονο στην Θεσσαλονίκη!

Σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας (και με προβλήματα υγείας) προσπαθεί να επιβιώσει οικογένεια στην Ξηροκρήνη
 Ρεπορτάζ Θάνος Χερχελετζής
Τραγικές μνήμες ζωντανεύουν από τον άδικο χαμό της 13χρονης Σάρας, η οποία τον Δεκέμβριο του 2013 πέθανε από αναθυμιάσεις μαγκαλιού, το οποίο μαζί με τη μητέρα της άναψαν για να ζεσταθούν, αφού στο σπίτι όπου ζούσαν, στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης, δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα. Τέσσερα χρόνια μετά νέο περιστατικό έρχεται να ταρακουνήσει την κοινωνία,...
να κινητοποιήσει υπηρεσίες, Αρχές και ανθρώπινες συνειδήσεις, προκειμένου να μην επαναληφθεί η τραγική ιστορία της αδικοχαμένης Σάρας.

Σε ένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και θέρμανση ζουν μια μάνα, που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, και ο 12χρονος γιος της. Ζουν στην ίδια γειτονιά όπου έμενε η Σάρα, ενώ ο μικρός πηγαίνει και στο ίδιο σχολείο.

Γείτονες και γονείς συμμαθητών του 12χρονου κινητοποιήθηκαν, ενώ άμεση ήταν η ενεργοποίηση και της διεύθυνσης του σχολείου. Μόλις αντιλήφθηκαν τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται η μονογονεϊκή οικογένεια, ειδοποίησαν τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης. Κοινωνική λειτουργός επισκέφτηκε το σπίτι και διαπίστωσε ότι ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες. «Κινητοποιηθήκαμε άμεσα, η μητέρα εξετάστηκε από γιατρούς του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Θεσσαλονίκης και ελπίζουμε σύντομα να γίνει καλά. Αναζητούμε και στέγη για να μπορέσουν να μετακομίσουν και να ζήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες» ανέφερε στη «δημοκρατία» η κοινωνική λειτουργός του Δήμου Θεσσαλονίκης που επισκέφθηκε την οικογένεια.

Πολλοί γείτονες και η ενορία του Αγίου Νικολάου Ξηροκρήνης βοηθούν τη μάνα και το παιδί. Μεριμνούν για να έχουν φαγητό, ενώ φροντίζουν τον 12χρονο.
«Καλούμε την Πολιτεία να ευαισθητοποιηθεί. Να βρεθεί άμεσα σπίτι για την οικογένεια, να νοσηλευτεί η μητέρα και να της παρασχεθεί εντελώς δωρεάν πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και, αφού αναρρώσει, να έχει σταθερή εργασία. Δεν μπορούμε να κλείνουμε μάτια και αυτιά σε τέτοιες περιπτώσεις» επισήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Τούλης.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου