Google+ To Φανάρι : SOS: Γεωπολιτικός δημογραφικός χειμώνας – Γ.Μουζάλας: «Πρόσφυγες και ελληνική οικογένεια είναι το ίδιο – Θα λαμβάνουν ίδιο χρηματικό πόσο»

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

SOS: Γεωπολιτικός δημογραφικός χειμώνας – Γ.Μουζάλας: «Πρόσφυγες και ελληνική οικογένεια είναι το ίδιο – Θα λαμβάνουν ίδιο χρηματικό πόσο»

«Όσον αφορά το χρηματικό ποσό που θα δίνεται σε μια οικογένεια προσφύγων, θα είναι ένα ευρώ λιγότερο από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που θα αναλογεί σε μία ελληνική οικογένεια, για συμβολικούς λόγους» ανέφερε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας εξισώνοντας και ενσωματώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες «πρόσφυγες» και αλλοιώνοντας τη δημογραφική σύνθεση της χώρας....

Από τον ερχόμενο Μάρτιο θα τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα χρηματοδότησης προσφύγων αντί για συσσίτιο, δήλωσε στον ΣΚΑΪ.
Όπως είπε, το βοήθημα αφορά όλον τον προσφυγικό πληθυσμό(!!!!!) που βρίσκεται στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Παράλληλα, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υποστήριξε πως εάν φύγουν οι πρόσφυγες από τα νησιά θα καταρρεύσει η συμφωνία με την Τουρκία και αν γίνει κάτι τέτοιο, η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη.

Υπογράμμισε όμως ότι όταν τον ρωτούν τι θα κάνουμε σε περίπτωση κατάρρευσης της συμφωνίας, είναι σαν να ρωτούν τον Γάλλο υπουργό Άμυνας τι θα κάνει αν επιτεθούν κάποιου στη Μασσαλία, επισήμανε ο κ. Μουζάλας.

Στο σημείο αυτό είναι απαραίτητο να αναφέρουμε κάποια πράγματα για την γεωπολιτική διάσταση του δημογραφικού προβλήματος.

Το μέγεθος του πληθυσμού συνιστά στοιχείο ισχύος. Τη στιγμή που χιλιάδες νέοι Έλληνες έχουν μεταναστεύσει, ο Γ.Μουζάλας μας «εισάγει» νέο αίμα…

Εκτός από την ποσοτική διάσταση, μεγάλη γεωπολιτική σημασία έχει και η ηλικιακή σύνθεση του πληθυσμού. Χώρες με γηρασμένο πληθυσμό, εκτός από τα οικονομικά προβλήματα που συνεπάγεται η έντονη εξάρτηση των ανενεργών ηλικιωμένων από τους ενεργούς νεωτέρους, δίνουν προτεραιότητα στις ανάγκες του παρόντος έναντι του μέλλοντος.


Μειώνουν τις αμυντικές δαπάνες και την προσπάθεια για την προβολή της χώρας στο εξωτερικό (soft-power), καθώς προέχει να καλυφθούν συντάξεις και δαπάνες για την υγεία.
Στην πολιτική ζωή επικρατεί ο συντηρητισμός. Η «γεροντοκρατία» καθιστά τους νέους de facto παραμελημένη μειονότητα.

Ως αντίδραση, οι νέοι επιλέγουν την εξέγερση ή την μετανάστευση, με αποτέλεσμα να αυξάνει ακόμη περισσότερο το ποσοστό του γηρασμένου πληθυσμού.

Η γήρανση, επομένως, του πληθυσμού δημιουργεί προβλήματα τόσο στην “εξωτερική” όσο και στην «εσωτερική» γεωπολιτική.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου