Google+ To Φανάρι : Τουρκία: Άφαντος ο τρομοκράτης του Reina

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Τουρκία: Άφαντος ο τρομοκράτης του Reina

Δόθηκε φωτογραφία του από τις κάμερες ασφαλείας του κλαμπ, δεν διακρίνονται όμως τα χαρακτηριστικά του - Χαμογελούσε και φώναζε «Αλλάχ ου Ακμπαρ», όταν γάζωνε τους θαμώνες
Ανακοινώθηκαν οι υπηκοότητες των ξένων θυμάτων
Σε κατάσταση σοκ εξακολουθεί να βρίσκεται η Τουρκία, ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη που ευθύνεται για το μακελειό στο κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη με 39 νεκρούς και 69 τραυματίες....

Οι αρχές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο δράστης είναι νεαρής ηλικίας, πιθανότατα γύρω στα 25, ενώ το γεγονός ότι δεν μιλούσε καλά τουρκικά (σύμφωνα με τις μαρτυρίες) κάνει τις αρχές να πιστεύουν ότι η καταγωγή του ενδέχεται να είναι είτε από το Κιργιστάν είτε από το Ουζμπεκιστάν και να ανήκει στο Ισλαμικό Κράτος.

Μετά τη λάθος φωτογραφία που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και υποτίθεται ότι απεικόνιζε τον δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης, σήμερα οι αστυνομικές αρχές δίνουν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του δράστη όπως ακριβώς κατεγράφη από την κάμερα ασφαλείας του νυχτερινού μαγαζιού, παρόλο που τα χαρακτηριστικά του προσώπου του δεν είναι καθαρά.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Μιλλιέτ, ο δράστης χρησιμοποίησε τέσσερις γεμιστήρες των 30 σφαιρών, ενώ πυροβολούσε στα κεφάλια ακόμη και εκείνους που είχαν ήδη πέσει στο πάτωμα! Μετά το μακελειό πρόλαβε και καθάρισε το όπλο του, το οποίο και άφησε στο μαγαζί και στη συνέχεια διέφυγε με ταξί.

Οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για τζιχαντιστή. Οι αυτόπτες μάρτυρες της τρομοκρατικής επίθεσης αναφέρουν ότι ήταν ψύχραιμος και χαμογελούσε την ώρα που σκότωνε ενώ φώναξε πολλές φορές «Αλλάχ ου Ακμπάρ».

Δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στα θύματα

Σύμφωνα με πληροφορίες των Αρχών, μεταξύ των 21 εκ των 39 νεκρών που ταυτοποιήθηκαν δεν υπάρχουν Έλληνες υπήκοοι ούτε ομογενείς.

Η ταυτοποίηση όμως των θυμάτων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Αναμένεται επίσης η επίσημη ενημέρωση και για την ταυτότητα όλων των τραυματιών που νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία της πόλης. Κλιμάκια του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος βρίσκονται ήδη στα νοσοκομεία για να βεβαιωθούν ότι μεταξύ των τραυματιών δεν υπάρχουν Έλληνες.
Η επίθεση εναντίον της ντισκοτέκ, στην κοσμοπολίτικη συνοικία Ορτακιόι, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ακολουθεί μια σειρά πολυαίμακτων επιθέσεων στην Πόλη το 2016.


Μάλιστα η επίθεση στο κέντρο διασκέδασης της Κωνσταντινούπολης είχε πολλά κοινά στοιχεία με το μακελειό που προκάλεσαν τζιχαντιστές στο θέατρο Μπατακλάν, στο Παρίσι, τον Νοέμβριο του 2015, όταν περισσότεροι από 100 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους.


Ανακοινώθηκαν οι υπηκοότητες των ξένων θυμάτων
 
Ξένοι υπήκοοι, τουλάχιστον 15, ανάμεσά τους Άραβες και Ισραηλινοί, βρίσκονται ανάμεσα στους 39 νεκρούς της επίθεσης.

- Τρεις Ιορδανοί πολίτες σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ιορδανίας, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο της χώρας.

- Δύο Τυνήσιοι επίσης βρίσκονται ανάμεσα στους νεκρούς. Πρόκειται για έναν επιχειρηματία και την γυναίκα του, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Τυνησίας. Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων ανακοίνωσε από την πλευρά του το θάνατο μιας γυναίκας με διπλή υπηκοότητα – γαλλικής και τυνησιακής – χωρίς να αποσαφηνίζεται αν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.

- Αρκετοί Σαουδάραβες είναι ανάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα με το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς να διευκρινίζεται ο αριθμός των θυμάτων. Η εφημερίδα Asharq Al-Awsat κάνει λόγο για πέντε νεκρούς υπηκόους Σαουδικής Αραβίας και έντεκα τραυματίες.

- Ένας υπήκοος Λιβύης επίσης σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν στην επίθεση σύμφωνα με το λιβυκό ΥΠΕΞ.

- Μαροκινοί και Λιβανέζοι υπήκοοι βρίσκονται επίσης ανάμεσα στα θύματα σύμφωνα με το τουρκικό Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένο απολογισμό. Ο τηλεοπτικός σταθμός του Λιβάνου LBCI μετέδωσε βίντεο στο οποίο εμφανίζεται μια λιβανέζα τραυματισμένη σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου.

- Μια Ισραηλινή γυναίκα επίσης σκοτώθηκε και ακόμη μία τραυματίστηκε, σύμφωνα με το ισραηλινό ΥΠΕΞ.

- Δύο Ινδοί, ένας άνδρας και μια γυναίκα, συγκαταλέγονται ανάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα με ανάρτηση στο twitter της υπουργού Εξωτερικών της Ινδίας, Σούσμα Σβαράτζ.

- Ένας άνδρας με βελγική και τουρκική υπηκοότητα επίσης είναι ανάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρέιντερς.

- Τρεις Γάλλοι πολίτες επίσης τραυματίστηκαν, όπως τονίζει αρχική εκτίμηση του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Ζαν Μαρκ Ερό.

Με πληροφορίες από  εδώ κι εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου