Google+ To Φανάρι : O πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου «ξαφνικά» είδε την αλήθεια: «Γνωρίζω πολύ καλά την ιστορία - Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας»

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

O πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου «ξαφνικά» είδε την αλήθεια: «Γνωρίζω πολύ καλά την ιστορία - Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας»

ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ; - ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ;
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ξαφνικά ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Α.Ταγιάνι είδε την αλήθεια και αναγνώρισε το αυτονόητο με tweet γραμμένο στα ελληνικά, από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ότι ο Μ.Αλέξανδρος ήταν Έλληνας
Μας έκανε την χάρη δηλαδή να συμφωνήσει με την Ιστορία....

«Γνωρίζω πολύ καλά την ιστορία. Ο  Μέγας Αλέξανδρος ήταν  Έλληνας με ιδέες που συνέβαλαν στην γέννηση της Ευρώπης», έγραψε ο Αντόνιο Ταγιάνι, ανασκευάζοντας πλήρως όσα είχε δηλώσει κατά την διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στα Σκόπια τον περασμένο Φεβρουάριο.


Τι είχε πει όμως ο Α.Ταγιάνι όταν είχε επισκεφτεί τα Σκόπια το Φεβρουάριο του 2016; «Η Μακεδονία είναι μια όμορφη χώρα. Όλοι στην Ιταλία γνωρίζουν την Μακεδονία. Γιατί; Γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Φίλιππος ο Μακεδών είναι πολύ δημοφιλείς πρόγονοί σας. Χωρίς τον Αλέξανδρο δεν έχουμε την Ευρώπη, γιατί ήταν ο πρώτος βασιλιάς που σταμάτησε την εισβολή από το Ιράν και από εκείνες τις χώρες. Γι' αυτό τον λένε Μέγα Αλέξανδρο, γιατί ενδυνάμωσε τα ευρωπαϊκά σύνορα».

Προσέξτε τότε ήταν Ευρωπαίος Επίτροπος δηλαδή πάλι ήταν θεσμικό όργανο και έκανε τέτοιες δηλώσεις δίνοντας «καύσιμο» στην σκοπιανή προπαγάνδα. Ήδη το να αποκαλεί κάποιος τα Σκόπια «Μακεδονία» ήταν εξόχως βαρύ, αλλά εδώ ένας Ευρωπαίος επίτροπος άλλαξε εθνικότητα στον Μ.Αλέξανδρο και στον Φίλιππο τον Β' και τους έκανε Σλάβους!
Όταν οι Σλάβοι ήρθαν στη χερσόνησο του Αίμου 1000 χρόνια αργότερα.

Ακολούθησε ορυμαγδός δηλώσεων εκ μέρους Ελλήνων ευρωβουλευτών, που στην πλειοψηφία τους αποκάλεσαν τον κύριο Ταγιάνι «ανιστόρητο», ενώ πολλοί αναρρωτήθηκαν: «Τι θα έλεγε αν η μητέρα του δεν ήταν καθηγήτρια Αρχαίων Ελληνικών».

Σημειώνεται πως ο ίδιος ο Αντόνιο Ταγιάνι γνωρίζει αρχαία ελληνικά, μια από τις συνολικά πέντε γλώσσες που μιλάει, και είναι πολύ πιθανό να έγραψε ο ίδιος το «απολογητικό» tweet.
Άρα τι προκύπτει απ'ολα αυτά; Ότι ο άνθρωπος αυτός είχε πλήρη γνώση της Ιστορίας και συνεπώς σκοπίμως δήλωσε ότι δήλωσε. Το ερώτημα βέβαια είναι τι συμφέροντα εξυπηρετούσε η δημόσια αυτή παραδοχή παραχάραξης της Ιστορίας.

Όχι κύριε Ταγιάνι το θέμα δεν έκλεισε εδώ. Δεν μας φτάνει ότι παραδέχτηκες το αυτονόητο, τώρα θα πρέπει να εξηγήσεις δημόσια γιατί έκανες τη δήλωση αυτή ενώ γνώριζες πολύ καλά την εθνικότητα των δύο βασιλέων.
Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το απαιτήσει το ελληνικό ΥΠΕΞ.Ο άνθρωπος αυτός βρίσκεται σε μια θέση που μπορεί να βλάψει τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου