Google+ To Φανάρι : ΕΚΤΑΚΤΟ! ΞΑΦΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ! ΑΠΕΛΑΣΑΜΕ ΡΩΣΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΞΑΦΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ! ΑΠΕΛΑΣΑΜΕ ΡΩΣΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ

ΑΠΕΛΑΣΑΜΕ ΡΩΣΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ!
 Γιατί; ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΕΛΙΚΩΣ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;;;
ΠΟΣΟ …ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΚΙΝΗΤΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ‘ΜΙΑ ΖΩΗ’;;;

ΜΟΛΙΣ ΜΑΣ …»ΣΦΥΡΙΞΟΥΝ», ΑΜΕΣΩΣ «ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ»!
Ε Λ Λ Α Σ, ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ Σ Τ Ε Ρ Ε Ι Τ Α Ι ΗΓΕΤΩΝ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ…
(ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ! ΑΦΟΥ ΑΣΦΑΛΩΣ ΠΡΩΤΑ, «ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ», ΜΑΣ ΤΟ …»ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΟΥΝ»…) Ξαφνική κρίση στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας σε μια περίοδο, που τα Βαλκάνια φλέγονται, με τη Μόσχα να έχει επανακάμψει εντυπωσιακά στην περιοχή!
Μόνο προς το συμφέρον μας είναι οι άψογες σχέσεις με τη Μόσχα αλλά…


Πρωτοφανείς είναι οι αποκαλύψεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέϊ Λαβρόφ, κατά τη συνέντευξη τύπου που έδωσε! Το «μενού» είχε …απελάσεις διπλωματών (!) και άρνηση ανεφοδιασμού των ρωσικών πολεμικών πλοίων που κατευθυνόταν στις ακτές της Συρίας!

Όπως μεταδίδει ο Θανάσης Αυγερινός, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας επιβεβαίωσε, ότι προ μερικών μηνών, Αθήνα και Μόσχα, ίσως για πρώτη φορά στα μεταψυχροπολεμικά χρόνια, προχώρησαν στο ακραίο μέτρο της αμοιβαίας Α Π Ε Λ Α Σ Ε Ω Σ διπλωματών τους, που είχαν παρουσιαστεί για να υπηρετήσουν αντιστοίχως στις πρεσβείες της Ρωσίας στην Αθήνα και της Ελλάδας στη Μόσχα !!!… (Στοιχεία απο το ‘πενταπόσταγμα’).


«Για το τελευταίο ερώτημά σας μπορώ να πω, ότι εάν οι πληροφορίες σας είναι σωστές, τότε το σκορ είναι 1-1, είμαστε πάτσι», είπε ο Σ.Λαβρόφ, χωρίς να διαψεύσει τις απελάσεις στις ελληνορωσικές σχέσεις και μάλιστα ξεκίνησαν αυτές με ελληνική πρωτοβουλία!
Η αποχώρηση του Ρώσου διπλωμάτη, έγινε αφού είχε εγκριθεί ο διορισμός του (!) κατά την καθιερωμένη διαδικασία, χωρίς να προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα.


Η ρωσική πλευρά θεωρεί «άκομψη» την απέλαση, γιατί έγινε ΛΙΓΕΣ μόλις ημέρες αφ΄ότου είχε εγκατασταθεί στην Αθήνα ο άγνωστος μέχρι στιγμής Ρώσος διπλωμάτης, του οποίου άγνωστο παραμένει και το σοβαρό «παράπτωμα», εφ΄όσον οδήγησε στην απόλυσή του…
Αξιόπιστες πηγές μας άφησαν να υπονοηθεί, ότι επί της ουσίας όλα έγιναν με …«παρότρυνση» των «συμμάχων» μας και προφανέστατα συνδέονται με το διορισμό στην Αθήνα του εξαιρετικά δραστήριου και προερχόμενου από το Κίεβο, νέου πρεσβευτή των ΗΠΑ. (ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑΧΙΣΤΑ «ΠΟΔΙ» ΜΟΛΙΣ ΟΡΚΙΣΘΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΑΜΠ, ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΜΕΝΕΣ ΠΗΓΕΣ…»ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»)

Κατά τις ίδιες πηγές, όταν ζητήθηκαν από την ελληνική πλευρά εξηγήσεις, εκείνη μετ” επιτάσεως «επέμεινε» σε όλους τους τόνους, ότι πρόκειται αμιγώς για «ελληνική» (…) απόφαση, η οποία δεν υπαγορεύθηκε από κανέναν ξένο… (ΕΔΩ ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΘΕ …ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ…)

Από ελληνικής πλευράς θύμα της «αμιγώς» ελληνικής αποφάσεως, ήταν ο νέος διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ελληνικής Πρεσβείας στην Μόσχα, ο οποίος δεν πρόλαβε να συμπληρώσει, ΟΥΤΕ 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ στο πόστο του!


Όπως είναι πολύ φυσικό, Αθήνα και Μόσχα μπορεί να αντήλλαξαν τις δέουσες αιχμηρές νότες, όμως συμφώνησαν τελικά να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους και να μην αμαυρώσουν και με απελάσεις το (κατακαημένο) Έτος Ελλάδας-Ρωσίας και τις επισκέψεις επισήμων, που υπολείποντο…

ΤΩΡΑ!
Ταυτόχρονα η ελληνική κυβέρνηση συστρατεύθηκε στη ΝΑΤΟΪκή υστερία και αρνήθηκε τον ανεφοδιασμό ρωσικών πολεμικών πλοίων, που κατευθυνόταν στις ακτές της Συρίας για να επιχειρήσει κατά του (υποτιθέμενου) κοινού εχθρού, των τρομοκρατικών οργανώσεων ISIS και An-Nusra, ο διπλωματικά ειρωνικός Σ.Λαβρόφ επίσης δεν έδειξε οποιαδήποτε διάθεση να την διαψεύσει, παρά τη σοβαρότητά της.

«Σχετικά με τον ανεφοδιασμό των πλοίων μας, που υποστηρίζουν τις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις, τη βάση μας στο Χμέιμιμ και την τεχνική-επισκευαστική μονάδα στο Ταρτούς, τα καταφέραμε. Έχουμε τη δυνατότητα, χωρίς να επιβαρύνουμε κανέναν από τους συναδέλφους μας, να διασφαλίζουμε τη λειτουργία της αεροπορίας και του στόλου μας», είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ…
Τα συμπεράσματα δικά σας…
πηγη