Google+ To Φανάρι : Άγιος Παΐσιος «Το ρέμπελο» (μεταναστευτικό) & η διάλυση της Ενωμένης Ευρώπης (βίντεο)

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Άγιος Παΐσιος «Το ρέμπελο» (μεταναστευτικό) & η διάλυση της Ενωμένης Ευρώπης (βίντεο)

Άγιος Παΐσιος «Το ρέμπελο» Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος
Απόσπασμα από την ομιλία που έδωσε ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος στο προσφυγικό σωματείο «Σταυραετός», Αγλαντζιάς Λευκωσίας (09.12.2016) με θέμα «Ο φθαρμένος άνθρωπος της Νέας Τάξης»...




Ο Πανιερώτατος μέσα από τη σύγχρονη αγιότητα και τον σύγχρονο προφητικό λόγο των αγίων ανθρώπων του Θεού, αναλύει πνευματικά και θεολογικά τη σύγχρονη γεωπολιτική στρατηγική που εφαρμόζουν οι μεγάλες δυνάμεις στη Μέση Ανατολή, η οποία είναι μέρος των ευρύτερων υποχθόνιων σχεδίων των ανθρώπων του μυστικού χρήματος, της νέας τάξης πραγμάτων, που έχουν σαν στόχο τη δημιουργία του φθαρμένου ανθρώπου που δεν θα έχει καμία ηθική αντίσταση…
Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: Αυτοί οι άνθρωποι προέβλεψαν την διάλυση της Ενωμένης Ευρώπης, κάτι το οποίο πρέπει να σταθούμε σε αυτό. Σήμερα είχαμε μια μικρή σύνοδο, όχι μεγάλη, μικρή, λίγοι αρχιερείς για επιμέρους θέματα της εκκλησιάς και είδα μια αγωνία στους αρχιερείς τους ιδίους ¨τι θα γίνει με την λύση του Κυπριακού¨ και ¨τι θα γίνει με την Ενωμένη Ευρώπη¨. Ήδη η Αγγλία έβγαλε την ουρά της επίτηδες έξω με το brexit.

Η Ιταλία αυτήν την στιγμή κινείται σε ανάλογους ρυθμούς και η Γαλλία είναι μια χώρα η οποία απειλείται αυτήν την στιγμή από το Ισλάμ. Όχι το Ισλάμ, τους άραβες του Αγίου Δημητριανού που προανέφερα, οι οποίοι είναι στην Σαουδική Αραβία, αλλά από το Ισλάμ που είναι μέσα στο Παρίσι, που είναι μέσα στην Μασσαλία, που είναι μέσα στην Νίκαια της Γαλλίας και ήδη έχουν θύματα.

Και όλο αυτό το όραμα μιας Ενωμένης Ευρώπης πολυπολιτισμικής το οποίο πολύ-διαφημίζονταν ως Ευρωπαϊκό κεκτημένο, τώρα βρίσκεται κάτω από συνεχή απειλή και ήδη άρχισε να καταργείται από τις ανησυχητικά αυξανόμενες μουσουλμανικές μεταναστευτικές μάζες.

Ξέρετε πως περιέγραφε ο Άγιος Παΐσιος όλους αυτούς που βλέπουμε τώρα τους καημένους; Την στρατευμένη αυτήν μετανάστευση, δεν είναι μετανάστευση προσφύγων για πολιτικούς λόγους, είναι και γι’ αυτούς, αλλά υπάρχουν μέσα σ’ αυτούς και τζιχαντιστές και άνθρωποι που θα δημιουργήσουν, ήδη δημιουργούν προβλήματα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
Τους χαρακτήριζε με μια πολλή ωραία λέξη «Το ρέμπελο».

Θυμηθείτε στα χωριά μας ποιους λέγαμε ρέμπελους και μου έκανε εντύπωση η ακρίβεια των λέξεων που είχαν αυτοί οι Άγιοι. Χωρίς να έχουν καμιά υψηλού επιπέδου μόρφωση μπορούσαν το σοφό να το κάνουν σαφές. Μα πώς να μην μπορούν, όταν αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν την Παναγία, τους αποκαλύπτεται ο Χριστός, βλέπουν Αγίους, βλέπουν αγγέλους, αντέχουν και βλέπουν δαίμονες και μάχονται μαζί τους.

Δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι που έχουν όραση του ουρανού, το να ορίσουν τα πράγματα με μία καθαρότητα είναι το πιο εύκολο γι’ αυτούς. Όταν μπορείς να δεις τον ουρανό, τα επίγεια είναι εύκολα. Γι’ αυτό επαναλαμβάνω και ολοκληρώνω, θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία στον λόγο της σύγχρονης αγιότητας για να μπορέσουμε να ερμηνεύσουμε την σύγχρονη γεωπολιτική.
Παραγωγή: RumOrthodox (YOUTUBE)
https://www.youtube.com/channel/UCptX…
Πηγή: ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ (YOUTUBE)
https://www.youtube.com/channel/UCyZR…
https://www.youtube.com/watch?v=J6aS0…
Επιλογή – Επεξεργασία: ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου