Google+ To Φανάρι : Δυο Αφγανοί και ένας Ιρακινός δολοφόνησαν τον Μητροπολίτη στον Άγιο Παντελεήμονα ...και κυκλοφορούν ελεύθεροι!!...

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

Δυο Αφγανοί και ένας Ιρακινός δολοφόνησαν τον Μητροπολίτη στον Άγιο Παντελεήμονα ...και κυκλοφορούν ελεύθεροι!!...

Τρεις λαθρομετανάστες είναι οι δολοφόνοι του 83χρονου πρώην Μητροπολίτη Νύσσης Ελευθέριου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 5 Ιανουάριου του 2012 εντός της οικίας του στον Άγιο Παντελεήμονα.
Τρεις λαθρομετανάστες είναι οι δολοφόνοι του 83χρονου πρώην Μητροπολίτη Νύσσης Ελευθέριου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 5 Ιανουάριου του 2012 εντός της οικίας του στον Άγιο Παντελεήμονα....
Οι χώροι του διαμερίσματος παρουσίαζαν εικόνα επιλεκτικής έρευνας, γεγονός που αποδεικνύει ότι κίνητρο ήταν η ληστεία, ενώ δεν παρατηρήθηκαν ίχνη παραβίασης στην πόρτα εισόδου.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατός του επήλθε από ασφυξία που προκάλεσε υφάσμα που του είχαν βάλει οι δράστες στο στόμα.

Όπως προέκυψε από την πολυετή έρευνα της Ασφάλειας Αττικής, δράστες είναι τρεις αλλοδαποί εκ των οποίων δύο υπήκοοι Αφγανιστάν ηλικίας 21 ετών και ένας 46χρονος υπήκοος Ιράν.

Μετά από αναζήτηση, εξακριβώθηκε ότι ένας εκ των δραστών διέφυγε στο εξωτερικό, ενώ οι άλλοι δύο, μετά την ανθρωποκτονία αναζητούσαν τρόπους διαφυγής στο εξωτερικό.

Ο δράστης που εντοπίστηκε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αυστρία είναι ο Ιρανός, ο οποίος μετά από αίτημα των ελληνικών Αρχών κλήθηκε για κατάθεση, όμως υποστήριξε πως δεν γνώριζε τίποτα, αλλά υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις και καθώς μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος, αλλά θεωρείται θέμα χρόνου η σύλληψή του πλέον.

Αντίστοιχα, τότε, οι δύο Αφγανοί διέφυγαν αρχικά στην Θεσσαλονίκη, όπου εντοπίστηκαν από συνοριοφύλακες και συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στην χώρα.

Στη συνέχεια αποφυλακίστηκαν αφού μέχρι τότε δεν είχε προκύψει η εμπλοκή τους με την δολοφονία και πλέον εκτιμάται πως και αυτοί έχουν διαφύγει σε άλλη χώρα της Ευρώπης.
Δηλαδή κυκλοφορούν και οι τρείς ελεύθεροι σαν να μην έχει συμβεί τίποτα απολύτως και απολαμβάνουν φυσικά την Ευρωπαϊκή  "φιλοξενία" και την ιδιότυπη ασυλία υπέρ των "αναξιοπαθούντων προσφύγων" ...


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μητροπολίτης Νύσσης, που είχε διατελέσει αρχιερατικά καθήκοντα επίσης στο Λονδίνο και στην Τεχεράνη, ήταν ένας ιδιαίτερα ευσπλαχνικός και ελεήμων άνθρωπος και άνοιγε πολύ εύκολα την πόρτα του, δίνοντας ό,τι είχε σε όποιον του ζητούσε βοήθεια.
Αυτό φαίνεται εκμεταλλεύτηκαν και οι δράστες και απλά του χτύπησαν την πόρτα με αποτέλεσμα το θύμα να τους ανοίξει την πόρτα δίχως δισταγμό. Οι δράστες τον ακινητοποίησαν και του έκλεισαν το στόμα με ένα πανί, μέχρι που έχασε την ζωή του από ασφυξία.

Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στις 11:30 το βράδυ της παραμονής των Θεοφανείων του 2012, σαν σήμερα δηλαδή, μετά από εκκλήσεις γνωστών του στην Αστυνομία που δεν τον έβρισκαν και ανησυχούσαν.

Στο σπίτι βρέθηκε πεταμένο στο πάτωμα ένα άδειο πορτοφόλι και ανοιγμένα συρτάρια.
Εκτιμάται πως οι δράστες αφαίρεσαν μικτό χρηματικό ποσό, όσα δηλαδή θα μπορούσε να είχε στο πορτοφόλι του το θύμα και δεν κατάφεραν να βρουν το κλειδί του χρηματοκιβωτίου που είχε μέσα στο σπίτι ο Μητροπολίτης, το οποίο ανακάλυψαν οι αστυνομικοί και βρήκαν μέσα σε αυτό τους αρχιερατικούς του σταυρούς και τα αρχιερατικά του εγκόλπια τα οποία παρέδωσαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος τους για ανθρωποκτονία από πρόθεση και εκδόθηκαν από τον Ανακριτή εντάλματα σύλληψης. Παράλληλα, κινήθηκε η διαδικασία για την έκδοση και ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης.

Ακριβώς λόγω του ότι ήταν εξαιρετικά ελεήμων και άνοιγε την πόρτα του στον οποιοδήποτε, δυσκόλεψε πολλά χρόνια τις έρευνες των Αρχών, καθώς στο σπίτι του είχαν βρεθεί εκατοντάδες αποτυπώματα και μέχρι όλοι αυτοί οι άνθρωποι να εντοπιστούν και να εξεταστούν ώστε να καταλήξουν δια της αφαιρετικής μεθόδου οι αστυνομικοί σε αυτούς, πέρασε όλο αυτό το χρονικό διάστημα.
Πηγή