Google+ To Φανάρι : «Το Βήμα» και «Τα Νέα» αναστέλλουν την έκδοσή τους

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

«Το Βήμα» και «Τα Νέα» αναστέλλουν την έκδοσή τους

Διαβάστε πιό κάτω: Ποιες τράπεζες; Ποια κυβέρνηση; Να γιατί έκλεισε ο Ψυχάρης τον ΔΟΛ!...

 «Ποιοι στραγγαλίζουν τον Τύπο» είναι το άρθρο που από το πρωτοσέλιδο του «Βήματος» προαναγγέλεται η αναστολή λειτουργίας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη τις προσεχείς ημέρες. Το άρθρο υπογράφεται από «ΤΟ ΒΗΜΑ», όμως οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει συνταχθεί από τον εκδότη, Σταύρο Ψυχάρη...
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιστώτριες τράπεζες του ΔΟΛ αποφάσισαν να προχωρήσουν στην εκκαθάρισή του όχι εν λειτουργία, αλλά με το κλείσιμο του οργανισμού, που εκδίδει τις ιστορικές εφημερίδες «Το Βήμα» και «Τα Νέα», παρά τις πρόσφατες επαφές τους με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Το γεγονός σημαίνει ότι δεν βρέθηκε λύση ούτε με ενδιάμεση χρηματοδότηση για τους περίπου 500 εργαζόμενους που μένουν στο δρόμο. «Οι τράπεζες αδιαφόρησαν για την τύχη των 500 και πλέον εργαζοµένων, οι οποίοι απλήρωτοι επί μήνες έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους προκειμένου να διασώσουν τις εκδόσεις και τα άλλα Μέσα του Οργανισμού», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο, όπου εξηγείται πως «"Το Βήμα" και "Τα Νέα" αναγκάζονται να αναστείλουν εντός των ημερών την έκδοσή τους για οικονομικούς λόγους», γιατί «οι πιστώτριες τράπεζες αποφάσισαν να δεσμεύσουν – και δέσµευσαν – προς όφελός τους, έναντι των δανείων που έχουν χορηγήσει, κάθε έσοδο του Οργανισμού, είτε αυτό προέρχεται από την πώληση των εφημερίδων είτε από την καταχώριση εμπορικών διαφημίσεων».
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:

Ποιοι στραγγαλίζουν τον Τύπο
«Το Βήμα» και «Τα Νέα» αναγκάζονται να αναστείλουν εντός των ηµερών την έκδοσή τους για οικονοµικούς λόγους.
Και αυτό γιατί οι πιστώτριες τράπεζες αποφάσισαν να δεσμεύσουν – και δέσμευσαν – προς όφελός τους, έναντι των δανείων που έχουν χορηγήσει, κάθε έσοδο του Οργανισμού, είτε αυτό προέρχεται από την πώληση των εφημερίδων είτε από την καταχώριση εμπορικών διαφημίσεων.
Ουσιαστικά ο Οργανισμός στερείται κάθε διαθέσιμου πόρου με αποτέλεσμα να μη δύναται να υποστηρίξει την εκτύπωση των εφημερίδων του, ούτε βεβαίως να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των άλλων μέσων που διαθέτει.

Κατά τα φαινόμενα οι πιστώτριες τράπεζες, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Πειραιώς και Eurobank, αποφάσισαν την ένταξη του Οργανισμού σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης μη λαμβάνοντας καμία πρόνοια για τη συνέχιση των εκδόσεών του. Απέρριψαν ακόμη και το θετικό για αυτές αίτημα μιας ενδιάμεσης χρηματοδότησης, η οποία θα διατηρούσε ενεργό το περιουσιακό στοιχείο και την αξία του, τρέχουσα και άυλη, αλώβητη.

Εναντι, λοιπόν, της ένταξης στο καθεστώς ειδικής διαχείρισης, η οποία αναμένεται να λάβει χώρα τις επόμενες ημέρες, αφαίρεσαν κάθε δυνατότητα συναλλαγής από τον ΔΟΛ.

Το δυστύχημα είναι ότι οι τράπεζες αδιαφόρησαν για την τύχη των 500 και πλέον εργαζομένων, οι οποίοι απλήρωτοι επί μήνες έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους προκειμένου να διασώσουν τις εκδόσεις και τα άλλα Μέσα του Οργανισμού.

Οι διοικούντες τις τέσσερις τράπεζες, χωρίς καμία αίσθηση ιστορικότητας και δημοκρατικής ευθύνης, αγνοούν επίσης ότι με τις σαράφικες επιλογές τους στραγγαλίζουν τις καταξιωμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού φωνές της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης και επιχειρούν να σβήσουν από τον εκδοτικό χάρτη τις σοβαρότερες εκφράσεις ορθολογισμού και εθνικού συμφέροντος. Δεν αντιλαμβάνονται ότι μαζί με «Το Βήμα» και «Τα Νέα» θα υποβαθμιστούν αξίες του αστικού μεταπολεμικού συστήματος και θα καταρρεύσουν βασικές εστίες των Γραμμάτων, της Τέχνης και του Πολιτισμού

Και μαζί τους βεβαίως η κυβέρνηση και η αξιωµατική αντιπολίτευση που υποκριτικά εκδηλώνουν το ανδιαφέρον τους για τη διάσωση των εφημερίδων αλλά επί της ουσίας αδιαφορούν και δεν συναινούν για την καταθεση μιας τροπολογίας που θα μπορούσε να λύσει προσωρινά το χρηματοδοτικό πρόβλημα.

Στην πραγματικότητα οι δύο εφημερίδες, που εκδίδονται από τη δεκαετία του '20, φιμώνονται! Η διοίκηση του ΔΟΛ επιφυλάσσεται να αναπτύξει δημοσίως τα επιχειρήατά της σχετικά με τη δίωξη του Οργανισμού.

Οι εργαζόμενοι, όλοι όσοι υπηρέτησαν και υπηρετούν τις αξίες της ακηδεμόνευτης δημοσιογραφίας, συνεχίζουν και θα συνεχίσουν, παρά τις αντιξοότητες, τον αγώνα για τη διάσωση του Οργανισμού, των ιστορικών εφημερίδων και των άλλων εκδόσεών του.
Αυτή είναι η υπόσχεσή μας σε όλους εσάς που μείνατε μαζί μας τόσα χρόνια".
πηγή: protothema.gr

Δείτε τώρα δύο αποκαλυπτικά κείμενα που έχουν άμεση σχέση με την σημερινή κατάσταση στον ΔΟΛ και παρακάτω ένα ακόμη πιο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από το periodista.gr που εξηγεί μερικά πράγματα...

ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΟΛ! ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ του Ψυχάρη στους εργαζομένους του συγκροτήματος ...

Αυτά τον Σεπτέμβριο του 2016

 

Τον Σεπτέμβριο του περασμένου χρόνου ο υιός Ψυχάρης δήλωνε:  



Δείτε τώρα τι γρἀφει το periodista

Ποιες τράπεζες; Ποια κυβέρνηση; Να γιατί έκλεισε ο Ψυχάρης τον ΔΟΛ 

από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Δεν έχει τέλος η βρώμικη σπέκουλα που γίνεται τις τελευταίες ώρες με αφορμή το κλείσιμο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη με απόφαση του Σταύρου Ψυχάρη. Το ξεδοντιασμένο κατεστημένο προσπαθεί να ρίξει το βάρος της κατάρρευσης του ιστορικού οργανισμού στην κυβέρνηση και.... στις ιδιοτροπίες των τραπεζών.
Δεν είναι έτσι, όμως, τα πράγματα, όπως μαθαίνουμε.
Ο Σταύρος Ψυχάρης έπαιξε, ακόμη και τώρα στη Δύση της μακράς του πορείας που οδήγησε στο λουκέτο στον ΔΟΛ, το τελευταίο του χαρτί.


Είχε την απαίτηση - ΑΚΟΥΣΟΝ, ΑΚΟΥΣΟΝ - να φύγουν οι εγγυήσεις από τα δάνεια της συζύγου του.
Μιλάμε για τον Σταύρο Ψυχάρη, ο γιος του οποίου, στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, είχε δηλώσει με αξιοσημείωτο κυνισμό, ότι έχει υπογράψει προσωπικές εγγυήσεις έναντι δανείων του ΔΟΛ σε συγκεκριμένη τράπεζα, ύψους 15 εκατ. ευρώ, με... αέρα, δηλαδή χωρίς χρήματα.
Μιλάμε για τον Σταύρο Ψυχάρη, του οποίου, - ΑΚΟΥΣΟΝ, ΑΚΟΥΣΟΝ- η σύζυγος, τον περασμένο Σεπτέμβρη, είχε απολυθεί με εντολή του ίδιου. Στη συνέχεια τσέπωσε 150.000 ευρώ ως αποζημίωση και στη συνέχεια - ΑΚΟΥΣΟΝ, ΑΚΟΥΣΟΝ - επαναπροσλήφθηκε, καθώς φαίνεται ότι ήταν ιδιαίτερα απαραίτητη, με μπλοκ παροχής υπηρεσιών. Και όλα αυτά τη στιγμή που εξακουλουθούσαν και εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του ιστορικού συγκροτήματος, με αποκλειστική ευθύνη του Σταύρου Ψυχάρη και της παρέας των αυλικών του στη Μιχαλακοπούλου.
Μιλάμε για τον Σταύρο Ψυχάρη που δεν υπέβαλε για εννέα χρόνια πόθεν έσχες, που του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι από την ελληνική Δικαιοσύνη, που έπαιρνε προσωπικά δάνεια χωρίς καμία εγγύηση. Τώρα, ο ίδιος ανθρωπος, ο Σταύρος Ψυχάρης, που στο παρελθόν ανεβοκατέβαζε κυβερνήσεις, στοχοποιούσε πρωθυπουργούς, ρύθμιζε γενικά το "παιχνίδι", απαιτεί να φύγουν οι εγγυήσεις των δανείων της συζύγου του. Γιατί; Για να συμβάλλει προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης. Ακόμη και τώρα θέλει να κερδίσει κάτι.  Οι τράπεζες δεν του έκαναν τον χατίρι και έτσι, ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ, αποφάσισε να βάλει λουκέτο. Το λουκέτο στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη είναι το επιστέγασμα της διαχρονικής εγκληματικής στρατηγικής που ακολούθησε ο Σταύρος Ψυχάρης. Τώρα, εκδικητικά, παίρνει στο λαιμό του τους εργαζόμενους.
Αυτός ήταν, αυτός είναι ο Σταύρος Ψυχάρης.


Ασκήθηκε δίωξη για φοροδιαφυγή 40 εκ. ευρώ στον Σταύρο Ψυχάρη

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016, 5:36μμ
Μετά από έρευνα που έκανε το ΚΕΦΟΜΕΠ, ο εισαγγελέας, άσκησε σε βάρος του Σταύρου Ψυχάρη ποινική δίωξη για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, καθώς υπήρξαν ενδείξεις «τρύπας» στα εισοδήματά του από το 2000 και μετά που ξεπερνούν τα 40 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργήθηκε ο εκδότης κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα εξηγήσεων, μετά από το οποίο παρόλα αυτά ασκήθηκε σε βάρος του δίωξη.
 eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου