Google+ To Φανάρι : ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ! ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΟΜΙΑ του Λαυρεντιάδη καλύπτει η ΝΔ...

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ! ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΟΜΙΑ του Λαυρεντιάδη καλύπτει η ΝΔ...

 Προπηλακισμός του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Καβάλας
 Πραγματικά απορούμε για τη συμπεριφορά των τοπικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Στην Καβάλα υπάρχουν 180 απολυμένοι αδίκως και με την καταστρατήγηση κάθε εργασιακού δικαιώματος , (αζημιως χωρίς δικαίωμα εγγραφής στον ΟΑΕΔ λογο ψεύτικων μηνύσεων που ουδεμία σχέση είχε με την εργασία τους) απολύθηκαν από τον πιο αφερέγγυο εργοδότη που υπήρξε ποτέ στα χρονικά....

Η Νέα Δημοκρατία που ευαγγελίζεται σύντομα να είναι κυβέρνηση, πιστεύοντας όπως λέει στην υγιή επιχειρηματικότητα και στις υγιείς εργασιακές σχέσεις. Τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα αντί να προστατέψουν τον αντιπρόεδρο του κόμματος τον αφήνουν να εκτίθεται βγάζοντας φωτογραφία με τους δύο διορισμένους προέδρους "σωματείων" "πουλεν" του κ. Λαυρεντιάδη .
Παράδοξο επίσης είναι ότι κανείς από τη Νέα Δημοκρατία δεν έχει συναντήσει το σωματείο των απολυμένων.... κανείς δεν έχει συναντήσει τους εργαζόμενους απολυμένους... 
Όσο για το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ Παναγιωτόπουλο η όλη του συμπεριφορά είναι μία πλήρης ταύτιση με τον Λαυρεντιάδη. Επιτέλους εκεί στη Νέα Δημοκρατία θα υπάρξει κάνεις έμπρακτα να καταδικάσει τις πρακτικές Λαυρεντιάδη;;; Γιατί αν συνεχίσουν να κωφεύουν θα πρέπει να σταματήσουν να αναφέρονται σε υγιείς επιχειρηματίες...και σε υγιείς εργασιακές σχέσεις... και θα έχουν ταυτιστεί με την πλήρη ανομία που εκφράζει ο κύριος Λαυρεντιάδης!!!

 



 Προπηλακισμός του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Καβάλας από συνδικαλιστές της "Λιπάσματα Νέας Καρβάλης" - Τι απαντάνε οι ίδιοι

Στην παρακάτω καταγγελία σε βάρος των συνδικαλιστών του σωματείου εργαζόμενων της επιχείρησης "Λιπάσματα Νέας Καρβάλης" (μια από τις 4 εργολαβικές εταιρείες στις οποίες έχει εκχωρηθεί το σύνολο των εγκαταστάσεων της ΒΦΛ) προχώρησε η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας:
Στην  πρόσφατη επίσκεψη (4-1-2017) στο χώρο δουλειάς της επιχείρησης Λιπάσματα Νέας Καρβάλης  (πρώην Β.Φ.Λ.) κλιμάκιου αποτελούμενου από την Επιθεώρηση Εργασίας Καβάλας και τον Πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας μετά από εντολή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Αθηνών με σκοπό την διενέργεια επιτόπιου ελέγχου όσον αφορά την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας στη νεοσυσταθείσα εταιρεία με την επωνυμία Βιομηχανία Λιπασμάτων Νέας Καρβάλης, "συνδικαλιστές" του Σωματείου της Επιχείρησης προπηλάκισαν τον Πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας και προκάλεσαν αυτόν με σκοπό την σύρραξη, με το επιχείρημα των συνεχών επισκέψεών του στο εργοστάσιο (γιατί άραγε;). Η πρόθεσή τους ήταν προφανώς, εκτός της στοχοποίησης του Προέδρου με το αιτιολογικό ότι συμπαρίσταται στους απολυμένους, να υπερασπιστούν την  εργοδοσία αφού σε ερώτησή μας αν έχουν κάτι να καταγγείλουν για τις εργασιακές σχέσεις τους και τις συνθήκες εργασίας απάντησαν αρνητικά.
Είμαστε σίγουροι με την ευκαιρία των παραπάνω συμβάντων ότι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης Λιπάσματα Νέας Καρβάλης (πρώην ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ) ξέρουν τι θέση πρέπει να κρατήσουν στο θέμα της διαφοράς, που υπάρχει μεταξύ των 180 απολυμένων και της εργοδοσίας του κυρίου Λαυρεντιάδη,  αλλά δεν ξέρουν αν θα παραμείνουν στην εργασία τους αν το τολμήσουν.  Άρα ο φόβος των συνεπειών δεν τους επιτρέπει να το κάνουν.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Καβάλας απευθυνόμενο σ' αυτούς λέγει:
Συνάδελφοι,  πρέπει να κατανοηθεί ότι το μεγαλύτερο δράμα που συνέβη στο εργοστάσιο της πρώην Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων δεν είναι τόσο οι εισοδηματικές απώλειες που μπορεί να αναπληρωθούν αργότερα, όσο οι 180 θέσεις εργασίας των ανέργων που με τόσο παράνομο και εξευτελιστικό τρόπο δημιουργήθηκαν  γιατί διεκδίκησαν το αυτονόητο. Συλλογικές Συμβάσεις και δίκαιους μισθούς.  Πολλοί δεν θα μπορέσουν ίσως ποτέ να επιστρέψουν σε κανονικό εργασιακό βίο. Είναι μια τραγωδία ανθρώπινου κεφαλαίου και παραγωγικών δυνάμεων για το νομό και τη χώρα μας.
Όσο για την παρουσία του Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στο χώρο εργασίας (εργοστάσιο Λιπάσματα Νέας Καρβάλης) γνωρίζουμε τα εξής στους συναδέλφους: Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας είναι θεσμός που δεν ταυτίστηκε με το "δεν συζητώ - δεν διαπραγματεύομαι και αποχωρώ από τον διάλογο" γιατί έχει πάντα επιχειρήματα.  Στο πλαίσιο αυτό καλούμε και το "συνδικάτο" του χώρου εργασίας του εργοστασίου Λιπάσματα Νέας Καρβάλης να ευθυγραμμιστεί.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το Kavala Portal με τον πρόεδρο του εν λόγω σωματείου Γ. Θεοφυλακτίδη, ο ίδιος απάντησε πως "δεν υπήρξε κανένας προπηλακισμός. Το μόνο που είπαμε στον κ. Μακρογιάννη, τον πρόεδρο του ΕΥΚ Καβάλας, ήταν 'Πάλι ήρθατε εδώ;' - ένα ερώτημα που απευθυνόταν αποκλειστικά στον ίδιο και όχι στους εκπροσώπους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, οι οποίοι απλά έκαναν την δουλειά τους και καλώς την έκαναν. Πλέον το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι, όταν έρθει ο κ. Μακρογιάννης την ερχόμενη εβδομάδα -διότι αυτό μάς ανέφερε- θα τον περιμένουν 200 άτομα στην πύλη του εργοστασίου για να τον γιουχάρουν!"
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου