Google+ To Φανάρι : Αποκλειστικό - Τσίπρας: Παράνομη η προληπτική ψήφιση μέτρων - Όχι σε πρόωρες εκλογές

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Αποκλειστικό - Τσίπρας: Παράνομη η προληπτική ψήφιση μέτρων - Όχι σε πρόωρες εκλογές

ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ EUROGROUP - ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ
Συνεχίζει να απορρίπτει τις πρόωρες εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας παρά τις πιέσεις των δανειστών για ψήφιση από τη Βουλή νέων προληπτικών μέτρων....

Οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης πήγαν στο κρίσιμο Eurogroup εφοδιασμένοι με ένα πολύ σοβαρό νομικό κείμενο με το οποίο επαρκώς εξηγείται, γιατί δεν είναι δυνατό να ζητείται από οιαδήποτε χώρα (στη συγκεκριμένη περίπτωση απ’ την Ελλάδα) να νομοθετήσει προληπτικά και μάλιστα για μια περίοδο μετά από πάνω από δύο χρόνια.
Το κείμενο, το οποίο ετοιμάστηκε από ομάδα νομικών υπό την καθοδήγηση κορυφαίου παράγοντα του δημόσιου βίου, το παράνομο της προληπτικής νομοθέτησης τεκμηριώνεται με βάση το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Ωστόσο η στάση όλων των δανειστών, όπως είναι γνωστό, ήταν απέναντι στο τεκμηριωμένο ελληνικό κείμενο. Απαιτούν νομοθέτηση από τώρα μέτρων για την περίπτωση της μη επίτευξης των πρωτογενών πλεονασμάτων που έχουν συμφωνηθεί στα πλαίσια του τρίτου μνημονίου.
Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν, ότι το βράδυ της Πέμπτης στο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε «μυστική» σύσκεψη του στενού επιτελείου του πρωθυπουργού, για να εξεταστούν τα δεδομένα που έχουν προκύψει μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το κλίμα στη σύσκεψη ήταν βαρύ, αλλά όχι απογοητευτικό.

Είχε προηγηθεί ενημέρωση του Αλέξη Τσίπρα από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για όλο το παρασκήνιο τόσο του Eurogroup όσο και των διμερών συναντήσεων που πραγματοποίησε και κυρίως για την τετ-α-τετ συνάντηση με τον Β. Σόιμπλε.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε μεν την ανησυχία του για τις εξελίξεις, ωστόσο τόνισε στους συνεργάτες του, ότι «ελέγχουμε τις εξελίξεις και δεν θα μας προκύψουν πρόωρες εκλογές».
Πάντως, όταν ρωτήθηκε από συνεργάτη του αν αυτό σημαίνει περαιτέρω υποχωρήσεις ή ακόμα και εξαναγκασμό σε νομοθέτηση προληπτικών μέτρων (κάτι που συνεχίζει να απορρίπτει η κυβέρνηση) απέφυγε να λάβει σαφή θέση περιοριζόμενος στην επανάληψη του «δεν θα πάμε σε εκλογές»…
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου