Google+ To Φανάρι : Βόμβα στο δημόσιο: Χιλιάδες απολυτήρια λυκείου από ιδιωτικά είναι άκυρα αλλά δεν απολύεται κανείς!

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Βόμβα στο δημόσιο: Χιλιάδες απολυτήρια λυκείου από ιδιωτικά είναι άκυρα αλλά δεν απολύεται κανείς!

Απίστευτα πράγματα συνεχίζουν να γίνονται στην Ελλάδα της κρίσης. Νωρίτερα έγινε γνωστό από το υπουργείο Παιδείας ότι οι τίτλοι σπουδών από 17 ιδιωτικά σχολεία κηρύσσονται άκυροι και οι απόφοιτοί τους αποκλείονται από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για διορισμό στο Δημόσιο....
Ωστόσο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν οι απόφοιτοι που έχουν ήδη προσληφθεί στο δημόσιο ή πρόκειται να προσληφθούν δώσουν απλώς εξετάσεις, για να τους χορηγηθούν νόμιμοι τίτλοι!
Σύμφωνα με δημοσίευμα καθημερινής “αριστερής” εφημερίδας, η νομιμοποίηση μέσω εξετάσεων δεν ισχύει μόνο για όσους αναμένουν διορισμό ή επρόκειτο να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, αλλά και για τους ήδη διορισμένους στο Δημόσιο.
Αυτό σημαίνει ότι αυτοί που τόσα χρόνια κορόιδεψαν το δημόσιο ή ετοιμάζονταν να το κοροϊδέψουν όχι μόνο δεν θα έχουν καμία τιμωρία αλλά θα «αναγκαστούν» απλώς να δώσουν εξετάσεις!
Μάλιστα, η ΕΡΤ κάνει λόγο για εκατοντάδες σπουδαστές συγκεκριμένων εκπαιδευτηρίων από το 1998 που έχουν πάρει πτυχίο με άριστο βαθμό και εργάζονται ακόμα και σε ευαίσθητους τομείς στο ΕΣΥ ως νοσηλευτές, χωρίς καν έχουν φοιτήσει σε κάποιες περιπτώσεις!
Σημειώνεται ότι ο βαθμός 20, έχει 1.000 μόρια στον διορισμό του ΑΣΕΠ.
Ακόμα πιο σοκαριστική είναι πάντως η αποκάλυψη του προέδρου της ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος), Μιχάλη Κουρουτο, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ αποκάλυψε έγγραφο του τέως ελεγκτή δημόσιας διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή με ημερομηνία ‎19-11-2010 προς τους τότε υπουργούς Παιδείας και Δημόσιας Διοίκησης ότι οι τίτλοι είναι άκυροι και δεν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να διοριστούν στο Δημόσιο.
Τα σχολεία που εξέδιδαν παράνομους τίτλους είναι δύο στην Αρτα, ένα στη Βοιωτία, τρία στη Θεσσαλονίκη, ένα στις Σέρρες, ένα στην Αττική, δύο στα Τρίκαλα και επτά στη Λάρισα.
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι στο προσεχές χρονικό διάστημα πρόκειται να διενεργήσει ειδικές πτυχιακές εξετάσεις προκειμένου να χορηγηθούν πτυχία στους μαθητές Α’ και Β’ Κύκλου των συγκεκριμένων ιδιωτικών ΤΕΕ και ότι περισσότερες λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή των παραπάνω εξετάσεων θα δοθούν με νεότερη ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου