Google+ To Φανάρι : Όσο υπήρχε η Γιουγκοσλαβία.........

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Όσο υπήρχε η Γιουγκοσλαβία.........

Όσο υπήρχε η Γιουγκοσλαβία οι Αλβανοί του Κοσσόβου το έπαιζαν Γιουγκοσλάβοι και το μόνο που εφάρμοζαν, κατόπιν εντολής φυσικά, να κατοικούν σε συγκεκριμένα εδάφη και να μην υπάρχει διασπορά αλβανικού πληθυσμού σε όλο το Κόσσοβο. Έτσι λοιπόν όταν τους δόθηκε η ευκαιρία με την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας οι Σέρβοι βρέθηκαν αντιμέτωποι  με αδίστακτους Κοσσοβάρους Αλβανούς που ζητούσαν την εδαφική ανεξαρτησία τους και κάποιοι παγκόσμιοι χωροφύλακες ικανοποίησαν την επιθυμία τους....
Οι Αλβανοί είχαν αρχίσει να σκοτώνουν ασύστολα· το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι του μοναχού Χαρίτωνα που βασανίστηκε και αποκεφαλίστηκε. Το σώμα του δέθηκε σε ένα αυτοκίνητο και συρόταν στις γύρω περιοχές. Σε λίγες μόνο ημέρες χίλιοι Σέρβοι απήχθηκαν και θανατώθηκαν, οι δε τάφοι τους δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί.

Το θέμα του Κοσόβου αποτελεί την ανοικτή πληγή του κράτους και του λαού της Σερβίας, το μεγαλύτερο όμως θύμα είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας. 
Πριν το 1999 είχε στην περιοχή του Κοσόβου και των Μετοχίων πάνω από 1000 ναούς, μοναστήρια και παρεκκλήσια. Οι Αλβανοί κατέστρεψαν περίπου 250 μοναστήρια, εκκλησίες και παρεκκλήσια, κάποια από τα οποία τελούσαν υπό την προστασία της Ουνέσκο. Τα μισά από αυτά ήσαν μνημεία Σέρβων αυτοκρατόρων του μεσαίωνα και κάποια από αυτά ήσαν βυζαντινοί ναοί από την περίοδο της αυτοκρατορίας των Κομνηνών. Τα κοιμητήρια είναι κατεστραμμένα όπως και κάθε στοιχείο Ορθόδοξης παρουσίας. 

 Από τον Dejan Mackovic
Όσο καιρό ήμασταν με την Αλβανία σε "εμπόλεμη κατάσταση" που άρθηκε λεκτικά μόνο, από την κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου, με υπουργό εξωτερικών τον Κάρολο Παπούλια, χωρίς να επικυρωθεί από τη Βουλή, η Αλβανία ποτέ δεν έβαζε επίσημα θέμα Τσάμηδων και Τσαμουριάς. Περίμενε.....
Την χρονική περίοδο κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με υπουργό εξωτερικών τον Αντώνη Σαμαρά, άνοιξαν τα ελληνικά σύνορα με την Αλβανία για την δήθεν ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με φτηνά εργατικά αλβανικά χέρια.
 Η μεγάλη  συστηματική και χαώδεις εισροή Αλβανών πολιτών στην ελληνική επικράτεια έγινε επί Σημίτη. Έγινε με τις πράσινες κάρτες του αριστερίστικου ΟΑΕΔ. Τα τελευταία χρόνια η Αλβανία έχει σκληρύνει την θέση της στην βόρεια Ήπειρο παίρνοντας διάφορα μέτρα σε βάρος των ελλήνων που ζουν εκεί. Και διόλου τυχαία μπαίνει και από επίσημα κυβερνητικά Αλβανικά στόματα θέμα Τσάμηδων και Τσαμουριάς.  

Τραγικό και εφιαλτικό.
Και εδώ αρχίζει το σενάριο πολιτικής φαντασίας, με κεντρική εντολή αρχίζουν οι διεσπαρμένοι ανά την ελληνική επικράτεια αλβανοί πολίτες ακόμα και αυτοί που έχουν πάρει την ελληνική ιθαγένεια να μετακομίζουν και να πηγαίνουν να εγκατασταθούν στην νότια Ήπειρο, στους νομούς Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας, αλλάζοντας και αλλοιώνοντας τον γηγενή ελληνικό πληθυσμό.  

Πως αντιμετωπίζουν οι δικοί μας το τεράστιο πρόβλημα; Δίνουν ιθαγένειες!!!! Οι έλληνες είναι αντιφασίστες!!
Τους χώνουν στον στρατό!!


Μια Ελλάδα διαλυμένη από τα μνημόνια. Μια κυβερνητική συμμορία που βυθίζει σε απίστευτη φτώχεια τον λαό. Ένας λαός εντελώς χαμένος....χωρίς πυξίδα. Χωρίς τίποτα.


Διαβάζουμε και εδώ http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2014/01/o-agnostos-polemos.html
και εδώ  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/03/blog-post_8632.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου