Google+ To Φανάρι : Το (αλβανικό) σχέδιο Ράμα με μαφιόζους για την εθνοκάθαρση

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Το (αλβανικό) σχέδιο Ράμα με μαφιόζους για την εθνοκάθαρση

Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να επεξεργαστεί και να εφαρμόσει οργανωμένο σχέδιο προστασίας της Ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου από τα νύχια του ανθέλληνα τυχοδιώκτη Ράμα! 

Μετά τις επιθέσεις στις περιουσίες των Ελλήνων στη Χειμάρρα βρίσκεται σε εξέλιξη το «plan b» με αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών σε σπίτια και ναούς από τον υπόκοσμο! Το κόλπο με τους (ανύπαρκτους) τίτλους ιδιοκτησίας γης
Από τον Νίκο Σταυρουλάκη
Κλίμα τρόμου επικρατεί και πάλι...
στα χωριά της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας (ΕΕΜ) στη Βόρειο Ηπειρο. Λίγες μέρες μετά το «χαστούκι» των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την απόρριψη του αιτήματος για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε., τα Τίρανα αντιδρούν σπασμωδικά, με «φτηνές» ενέργειες εκδίκησης…

Την ώρα που η Ευρώπη βοά για τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος στην Αλβανία, χαρακτηρίζοντας τη γειτονική χώρα «Κολομβία της Ευρώπης» (ρεπορτάζ Deutsche Welle 4/1/2017), η κυβέρνηση Ράμα δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τον υπόκοσμο στα σχέδια εθνοκάθαρσης που δρομολογεί κατά της Ελλήνων της μειονότητας.

Μετά τις επιθέσεις στις περιουσίες των Ελλήνων στη Χειμάρρα και νοτιότερα, και τα φιρμάνια σε κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, γιατί θα γκρεμιστούν, με πρόσχημα την ανάπλαση, αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα σε περιοχές της μειονότητας εις βάρος Ελλήνων, με το φαινόμενο να έχει περισσότερο χαρακτηριστικά «ψυχολογικών επιχειρήσεων», παρά μεμονωμένων περιστατικών του κοινού Ποινικού Δικαίου.

Τελευταίο «φρούτο», οι διεκδικήσεις Αλβανών άγνωστης προέλευσης που παρουσιάζουν ανύπαρκτους τίτλους γης και απαιτούν να αποκτήσουν κυριότητα σε περιουσίες ομογενών.
Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η οργάνωση της ελληνικής μειονότητας ΟΜΟΝΟΙΑ κατήγγειλε ότι το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται όλο και περισσότεροι «ιδιοκτήτες» μεγάλων εκτάσεων και διεκδικούν εκτάσεις από τους ελληνικής καταγωγής κατοίκους, παρουσιάζοντας «χαρτιά» πλαστογραφημένα με ημερομηνίες πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το «κόλπο» σχετίζεται με την παρουσία του κόμματος των Τσάμηδων στην κυβέρνηση Ράμα, που έχει ως προγραμματικό αίτημα και ζητά παράνομα την επιστροφή «περιουσιών» σε Τσάμηδες από την Ελλάδα.

Ταυτόχρονα ο Εντι Ράμα ολοκληρώνει το διαζύγιό του με το κόμμα της ελληνικής μειονότητας ΚΕΑΔ (το εκδίωξε από την κυβέρνηση κάνοντας συμμαχία με το κόμμα των Τσάμηδων) με την απομάκρυνση στελεχών του από το κυβερνητικό σχήμα.
Τα στελέχη του ΚΕΑΔ Ολιάνα Ιφτη και Σπύρος Κούρος απομακρύνθηκαν από τις κυβερνητικές θέσεις που είχαν αναλάβει μόλις πριν από λίγες μέρες...

Με απόφασή του ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα προχώρησε στην απομάκρυνση της αναπληρώτριας υπουργού Περιβάλλοντος Ολιάνα Ιφτη, η οποία ανέλαβε τη θέση, όταν ακόμα το Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας, του οποίου ηγείται, κρυβόταν πίσω από ευρωπαϊκό προσωπείο και είχε συνάψει κυβερνητική συνεργασία με το ΚΕΑΔ, που εκπροσωπεί την Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία.
Την είδηση δημοσιοποίησε η ίδια η υπουργός Ολιάνα Ιφτη διευκρινίζοντας ότι η απόφαση ελήφθη στο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Ράμα, στις 28 Δεκεμβρίου, ύστερα από πρόταση του ιδίου.

Ζήτημα χρόνου
Η Ολιάνα Ιφτη δεν έδωσε διευκρινίσεις για τον λόγο της απομάκρυνσής της από την κυβέρνηση Ράμα, αλλά μετά την αποχώρηση του ΚΕΑΔ ήταν ζήτημα χρόνου να απομακρύνει τα στελέχη του ΚΕΑΔ από κυβερνητικά πόστα.
Στην ίδια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου απομακρύνθηκε και ο Σπύρο Κούρος, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Ελέγχου για τις δημόσιες αναθέσεις, που επίσης ήταν μέλος του ΚΕΑΔ.
Το ΚΕΑΔ αποχώρησε από τον κυβερνητικό συνασπισμό το 2015, ταυτόχρονα με την ένταξη του κόμματος των Τσάμηδων στο σχήμα που κυβερνά την Αλβανία και την τοποθέτηση του ακραίου προέδρου Σπετίμ Ιντρίζι στη θέση του αντιπροέδρου της αλβανικής Βουλής, την οποία κατείχε ο Βαγγέλης Ντούλες. Για να θολώσει τα νερά ο Ράμα, παρά την αποχώρηση του κόμματος, άφησε τα δύο στελέχη του ΚΕΑΔ να παραμείνουν ακόμη λίγο στις θέσεις τους.

Στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Deutsche Welle αναφέρεται πως η αλβανική αντιπολίτευση εξαπολύει βολές κατά της κυβέρνησης ότι η εξάπλωση του οργανωμένου εγκλήματος στην Αλβανία οφείλεται μαζί με άλλους παράγοντες και στην ανοχή μερίδας κυβερνητικών στελεχών, ενώ και η αστυνομία παραδέχεται την κατάσταση, χαρακτηρίζοντας όμως το φαινόμενο «περιορισμένο», που αφορά μόνο μεμονωμένα πρόσωπα της κυβέρνησης με ευθείες διασυνδέσεις με τον υπόκοσμο. Ομως η διαφθορά έχει διαβρώσει και την ίδια την αστυνομία, που είναι γνωστό ότι αποτελεί απόγονο της κομμουνιστικής Σικουρίμι στο καθεστώς του Ενβέρ Χότζα.

Λεηλασία
Στοιχεία του αστυνομικού δελτίου παρουσιάζουν κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κλοπών στις μειονοτικές περιοχές. Χαρακτηριστικό του φαινομένου είναι η οργανωμένη δράση σε στοχευμένα σημεία (κατοικίες και ιερούς ναούς), με κοινό γνώρισμα τη λεηλασία και όχι την αφαίρεση αντικειμένων.

Το ανθελληνικό κλίμα που καλλιεργεί η κεντρική εξουσία έρχεται να ενισχύσει η ξαφνική εμφάνιση «ιδιοκτητών γης» που επικαλούνται καταγωγή προερχόμενη από οικογένειες «αγάδων» από την εποχή της οθωμανικής κυριαρχίας και διεκδικούν εκτάσεις Ελλήνων με πλαστούς τίτλους. Η Δημοκρατική Ενωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας ΟΜΟΝΟΙΑ κατήγγειλε πρόσφατα «τη συστηματική προσπάθεια περιουσιακής απογύμνωσης της ελληνικής μειονότητας από το αλβανικό κράτος και παρακράτος», σημειώνοντας ότι το τελευταίο διάστημα στα χωριά της εθνικής ελληνικής μειονότητας εμφανίζονται όλο και περισσότεροι «ιδιοκτήτες» μεγάλων εκτάσεων, άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με την περιοχή, τα οποία συστήθηκαν ως απόγονοι «αγάδων» στους αυτόχθονες κατοίκους και δήλωσαν ότι μπορούν μεν να συνεχίσουν τις καλλιέργειές τους ή τη λειτουργία των κτηνοτροφικών μονάδων τους, αρκεί να πληρώνουν ενοίκιο.

Μια «Κολομβία» στα Βαλκάνια με χιλιάδες παράνομες φυτείες
Την ίδια ώρα το γερμανικό δίκτυο D.W. σε εκτενές ρεπορτάζ του από τη γειτονική χώρα αποκαλύπτει στοιχεία για το εύρος της διαφθοράς στην Αλβανία, στον τομέα καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών. «Το 2016 ήταν το κατεξοχήν “έτος κάνναβης’’» αναφέρει το D.W., καθώς σύμφωνα με επίσημα στοιχεία πάνω από 2.500.000 δενδρύλλια κάνναβης καταστράφηκαν από τις Αρχές, ενώ εντοπίστηκαν περίπου 5.204 χωράφια σε όλη τη χώρα. Οι παράνομες φυτείες είναι διάσπαρτες σε όλη την επικράτεια.

Η Αστυνομία καταστρέφει φυτείες κάνναβης και εργαστήρια επεξεργασίας στρέφοντας τα αλβανικά καρτέλ σε νέους τρόπους και μεθόδους καλλιέργειας και εμπορίας. Η περσινή σοδειά ήδη ακολουθεί νέες παράνομες οδούς μέσω Ιταλίας, Μαυροβουνίου και Σκοπίων. Η διαφθορά διατρέχει το σύνολο της διοίκησης απλώνοντας πλοκάμια σε τομείς όπως η προστασία, το οργανωμένο έγκλημα, το trafficking, ακόμα και η πορνεία, με κυκλώματα που διατηρούν διασυνδέσεις με την κυβέρνηση.
Αυτά τα κυκλώματα χρησιμοποιεί η αλβανική εξουσία για εκφοβισμό και τρομοκράτηση της μειονότητας.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου