Google+ To Φανάρι : Ανοίγουν (ξαφνικά) και πάλι θέμα Θρησκευτικών

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Ανοίγουν (ξαφνικά) και πάλι θέμα Θρησκευτικών

Δεν ησυχάζουν οι νεοταξίτες ανθέλληνες που μας κυβερνούν
 Αυθαίρετη εισήγηση περί μετατροπής τους από υποχρεωτικό σε μάθημα επιλογής
Σε μια ενέργεια που σπάει την -προ τριμήνου κηρυχθείσα- εκεχειρία για τα Θρησκευτικά ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Εκκλησία της Ελλάδος προέβη το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), με μια αυθαίρετη εισήγηση περί μετατροπής του μαθήματος των Θρησκευτικών στο λύκειο από υποχρεωτικό σε μάθημα επιλογής. ...


Το ΙΕΠ, απαντώντας σε δημοσιεύματα σχετικά με τις αλλαγές στο λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση, σχολίασε ότι στη Γ΄ τάξη μεταξύ των μαθημάτων επιλογής εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι και τα Ζητήματα Ηθικής και Θρησκειών.
Το γεγονός προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Εκκλησίας, η οποία τονίζει ότι η υποχρεωτικότητα του μαθήματος αποτελεί «κόκκινη γραμμή» και μέσω κύκλων της διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τυχόν μετονομασία του μαθήματος, καθώς θα ανοιχθεί ο δρόμος και για τροποποιήσεις στο περιεχόμενό του.

Υπενθυμίζεται ότι προ της αντικατάστασης του υπουργού Νίκου Φίλη η Εκκλησία είχε επιφυλαχθεί ώστε να συγκροτήσει ειδική επιτροπή, που θα αναλάβει να επεξεργαστεί και να καταθέσει τις προτάσεις της στο υπουργείο Παιδείας για τις αλλαγές στα προγράμματα σπουδών των Θρησκευτικών. Επιπλέον, υπουργείο και Εκκλησία είχαν αποφασίσει να αξιοποιηθούν για την τρέχουσα χρονιά τα υπάρχοντα βιβλία και οι όποιες τροποποιήσεις να υλοποιηθούν από την επόμενη σχολική χρονιά.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας τονίζει πως αναμένει τις προτάσεις της επιτροπής που έχει συστήσει η Εκκλησία της Ελλάδος και διαβεβαιώνει πως θα τις μελετήσει διεξοδικά, προτού λάβει τις σχετικές αποφάσεις και προχωρήσει σε αλλαγές. Πηγές του υπουργείου Παιδείας σημειώνουν ότι δεν πρόκειται να «χρεωθεί» ο υπουργός τις ανακοινώσεις του ΙΕΠ, καθώς δεν αποτελούν επίσημες θέσεις ή αποφάσεις.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου