Google+ To Φανάρι : Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης προς Αθήνα: Πάρτε πίσω την απόφαση για τους «8»

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης προς Αθήνα: Πάρτε πίσω την απόφαση για τους «8»

Ο Μπεκίρ Μποζντάγ έγραψε στο Twitter ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου, που απέρριψε το αίτημα έκδοσης των οκτώ «πραξικοπηματιών» στην Άγκυρα, προκάλεσε ζημιά στις σχέσεις των δύο χωρών, που «θα αποκαταστασθεί δύσκολα και χρονοβόρα»
Οργή προκαλεί στις Αρχές της Τουρκίας η απόφαση του Αρείου Πάγου,....
που απέρριψε το αίτημα της Άγκυρας για την έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, οι οποίοι, μία ημέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη με στρατιωτικό ελικόπτερο.

Μετά τις απειλές του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι η γειτονική χώρα θα σκεφτεί ακόμα και το μέτρο της ακύρωσης της διμερούς συμφωνίας με την Αθήνα για την επανεισδοχή των προσφύγων, σειρά πήρε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγ, ο οποίος κάλεσε τη χώρα μας να παραιτηθεί από την απόφαση της Δικαιοσύνης και να εκδώσει τους «πραξικοπηματίες», όπως τους χαρακτήρισε, στρατιωτικούς στην Τουρκία.

Με σειρά αναρτήσεών του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Μποζντάγ υπογράμμισε ότι «η απόρριψη του αιτήματος της Τουρκίας για έκδοση των οκτώ πραξικοπηματιών, από την Ελλάδα, είναι μια άδικη και πολιτική απόφαση. Το ότι η απόφαση ελήφθη από την Δικαιοσύνη δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Την άδικη και λανθασμένη απόφαση αυτή που έλαβαν οι δικαστικές αρχές της Ελλάδας δεν μπορεί να εξηγήσει κανένα νομικό έρεισμα. Η απόφαση αυτή της Ελλάδας, προκάλεσε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σημαντική απώλεια, που θα αποκατασταθεί δύσκολα και χρονοβόρα. Καλώ για μια ακόμη φορά την Ελλάδα να παραιτηθεί από αυτή την απόφασή της και να εκδώσει τους πραξικοπηματίες στρατιώτες στην Τουρκία».





Νέο αίτημα έκδοσης

Νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστό ότι το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης έστειλε στην Αθήνα δεύτερο αίτημα έκδοσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, μετά το οριστικό και αμετάκλητο «όχι» του Αρείου Πάγου στην έκδοσή τους στην Τουρκία.

Ο φάκελος με το τουρκικό αίτημα απεστάλη σήμερα στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών. Όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας έστειλε έγγραφο και προς την Interpol, με το οποίο ζητά έκδοση ερυθρού δελτίου για τη σύλληψη των «οκτώ».

Ερντογάν: Ο Τσίπρας μου είπε ότι μέσα σε 15 μέρες θα εκδώσει τους πραξικοπηματίες

Αλλά και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας σήμερα την απόφαση του Αρείου Πάγου είπε, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ότι, όταν είχε συμβεί το περιστατικό με τους οκτώ αυτομολήσαντες στρατιωτικούς, είχε επικοινωνήσει με την ελληνική κυβέρνηση και του είχε ειπωθεί ότι το ζήτημα θα λυθεί σε 15-20 ημέρες.

«Η Ελλάδα δεν μας δίνει ακόμα τους οκτώ που βρήκαν καταφύγιο εκεί. Τους πήρα μια ημέρα μετά την αυτομόληση των οκτώ και μου υποσχέθηκαν ότι θα μας τους παρέδιδαν σε 15-20 ημέρες» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Πρόκειται για πράξεις τρομοκρατίας στην Τουρκία και γι' αυτό αυτοί οι στρατιωτικοί πρέπει να δικαστούν εδώ. Η καθυστέρηση στην έκδοσή τους σαφώς θα επηρεάσει την εμπιστοσύνη ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Ερντογάν.
 protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου