Google+ To Φανάρι : Μέτρα 4 δισ. (πάλι) στο τραπέζι

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Μέτρα 4 δισ. (πάλι) στο τραπέζι

Δεν πρόκειται να σταματήσουν να εξαθλιώνουν τον Ελληνικό λαό...


Επιστρέφουν οι δανειστές με νέους εκβιασμούς.
 Θυσιάζει το αφορολόγητο για να σώσει  τις συντάξεις η κυβέρνηση...
Από τον
Στέλιο Κράλογλου
Πιέσεις για «εκβιαστική» συμφωνία σε πρόσθετα μέτρα άνω των 4 δισ. ευρώ δέχεται η κυβέρνηση από τους δανειστές προκειμένου να κλείσει σύντομα η αξιολόγηση, να εκταμιευτεί, έστω και τμηματικά, η δόση των 6,1 δισ. ευρώ και να ξεπαγώσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα διευθέτησης του δημόσιου χρέους....


Ο εορτασμός των Φώτων τελείωσε και η χώρα πέφτει και πάλι... στο σκοτάδι! Οι δανειστές επιστρέφουν δριμύτεροι με νέους εκβιασμούς!
Η κυβέρνηση είναι πιθανό αυτήν τη φορά να υποκύψει υπό τον όρο τα μέτρα να ανακοινωθούν το 2018 ή τουλάχιστον μέσα στο καλοκαίρι!

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αποδεχθεί ακόμη και τη μείωση του αφορολογήτου ορίου στα 4.500 ευρώ, διότι εκτιμά ότι είναι ευκολότερο να πλασαριστεί επικοινωνιακά από την περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις.

Οι δανειστές απαιτούν και ψαλίδισμα στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Επιμένουν και σε απολύσεις για τα άτομα που θα βρεθούν σε κινητικότητα, εφόσον καταργηθεί η θέση εργασίας τους στο πλαίσιο της συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα. Στα νέα μέτρα περιλαμβάνονται η κατάργηση φοροαπαλλαγών για τα εισοδήματα του 2017, καθώς και η περικοπή κοινωνικών παροχών και δαπανών υγειονομικής περίθαλψης. Εξειδικεύοντας, μάλιστα, τις απαιτήσεις τους για κατάργηση φοροαπαλλαγών, οι δανειστές υποδεικνύουν συγκεκριμένα να καταργηθούν η έκπτωση 1,5% στην παρακράτηση φόρου εισοδήματος από τους μισθούς και τις συντάξεις και η έκπτωση των δαπανών ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης από τον φόρο εισοδήματος.

Οι επικεφαλής του κουαρτέτου περιμένουν την απάντηση της κυβέρνησης για να επιστρέψουν στην Αθήνα. Ως εκ τούτου είναι άγνωστο τι ακριβώς θα συζητηθεί στο Euro Working Group της ερχόμενης Πέμπτης, όπως και αν η γερμανική πλευρά και οι πλησιέστεροι σύμμαχοί της θα συμφωνήσουν με το ξεπάγωμα των μέτρων για το χρέος.

Αγνωστο είναι και αν ακόμα στο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου θα ξεκαθαριστεί ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης.

Η κυβέρνηση πάντως υπέβαλε στους δανειστές αίτημα για αυτοτελή εκταμίευση μέρους της δανειακής δόσης των 6,1 δισ. ευρώ, συγκεκριμένα 1,8 δισ. ως το τέλος Μαρτίου, ώστε να κατευθυνθούν στην εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου. Αντίστοιχο «σπάσιμο» είχε γίνει και με τη δανειακή δόση της πρώτης αξιολόγησης τον περασμένο Οκτώβριο, με την απαίτηση από την πλευρά των δανειστών να τεκμηριωθεί ότι τα 1,7 δισ. που δόθηκαν έχουν πάει στον προορισμό τους.

Κ. Χρυσόγονος: «Δεν μετανιώνω για ό,τι δήλωσα και δεν παραιτούμαι»
«Δεν μετανιώνω για τη δήλωσή μου πως ο πρωθυπουργός συμβουλεύεται τους Καρανίκα - Νοτοπούλου για τα ευρωπαϊκά θέματα» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος σε τηλεοπτική εκπομπή. Μάλιστα ο κ. Χρυσόγονος απαντώντας στα «καρφιά» της «Αυγής», κομματικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ, που ζήτησε την παραίτησή του, είπε: «Σεβαστή η άποψη του κάθε δημοσιογράφου, εγώ δεν έχω την αξίωση να υπαγορεύσω σε κανέναν τι θα γράψει, αλλά και κανείς δεν έχει την αξίωση από εμένα να υπογράψω αυτά που λέει».
Παράλληλα πρόσθεσε: «Εκλέχθηκα με τον ΣΥΡΙΖΑ και είμαι ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που σημαίνει πως έχω την υποχρέωση να ψηφίζω με βάση την κομματική γραμμή στις ψηφοφορίες στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά όχι να μη μιλάω». Οσον αφορά το ενδεχόμενο παραίτησης, επισήμανε: «Εάν ερχόμουν σε συνειδησιακή αντίθεση, εκεί θα παραιτούμουν». Τέλος ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Δεν έχω αγωνία για τον εαυτό μου, από το πανεπιστήμιο ξεκίνησα και εκεί θα γυρίσω. Εχω αγωνία για τον λαό, που δεν έχει χρήματα να ζεσταθεί, για τους νέους που φεύγουν».

Γκρίνιες για τον Αλέξη στον ΣΥΡΙΖΑ του Βορρά
Γκρίνιες στον απόηχο της επίσκεψης Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη ακούγονται τις τελευταίες ώρες στο τοπικό στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ. Τα στελέχη δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για την εικόνα που δόθηκε στην πρόσφατη περιοδεία του πρωθυπουργού στην πόλη.
Στο στόχαστρο έχουν βάλει τόσο την επίσκεψη στον «Αστερόκοσμο» της ΔΕΘ όσο και το γεύμα που διοργανώθηκε με κομματικά στελέχη. «Οποιος θέλει να δει τα προσφυγόπουλα πηγαίνει εκεί που ζουν, εκεί που δίνεται η καθημερινή τους μάχη» σημείωσε το μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτος Οικονόμου.
Αρνητικά σχόλια ακούστηκαν επίσης για το γεύμα στην «Αγορά», το οποίο έγινε για να υπάρξει γνωριμία του πρωθυπουργού με τα μέλη των δύο τοπικών Νομαρχιακών, αλλά εξελίχθηκε «σε χειραψίες με παρατρεχάμενους και σε φιέστα».

Εξάλλου χθες, στην παραδοσιακή κοπή της βασιλόπιτας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης, εστάλη ένα διπλό μήνυμα προς τη μεριά της κυβέρνησης, με βασικό αίτημα το κλείσιμο της αξιολόγησης αλλά και τις αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών. «Πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση γρήγορα, έτσι ώστε να υπάρξει στη συνέχεια η ποσοτική χαλάρωση» σημείωσε ο συντονιστής της Α' Θεσσαλονίκης Μήτσος Δημητριάδης που έκοψε τη βασιλόπιτα.
Παράλληλα, πρόσθεσε με νόημα ότι δεν αρκεί να ευημερούν οι αριθμοί, αλλά πρέπει να προχωρήσουν οι αλλαγές στην καθημερινότητα του πολίτη. Οσο για το φλουρί, έπεσε στο κομμάτι της Οργάνωσης Μελών της Καλαμαριάς.

Ν. Οικονόμου
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου