Google+ To Φανάρι : Λίγη ντροπή δε βλάπτει! Παπαδημητρίου: Δε γνωρίζω για μισθούς των 200 ευρώ

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Λίγη ντροπή δε βλάπτει! Παπαδημητρίου: Δε γνωρίζω για μισθούς των 200 ευρώ



«Δεν τεκμηριώνεται αυτό που μου λέτε πως υπάρχουν μισθοί των 200 ευρώ, δεν τα έχω αυτά τα στοιχεία» υποστήριξε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου στο "Καλημέρα Ελλάδα" και το Γιώργο Παπαδάκη σχολιάζοντας ότι:

- η ανεργία έχει μειωθεί,
- υπάρχει ανάπτυξη που ξεκίνησε το τρίτο τρίμηνο του 2016, όταν άρχισε η αλλαγή του ρυθμού και πως προβλέπεται ανάπτυξη για το 2017 στο 2,8%


Είναι λογικό ο υπουργός να μη βλέπει την ύπαρξη μισθών 200 ή ακόμη και 100 ευρώ. Εδώ δεν τα βλέπουν αυτοί που αμοίβονται σε αυτά τα επίπεδα.
Αντιγράφουμε ένα απόσπασμα από το iefimerida τον περασμένο Οκτώβριο σχετικά με την είδησης της γενιάς των 100 ευρώ η οποία απασχολεί συχνά την επικαιρότητα:
Τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, που δημοσιεύει η εφημερίδα τα Νέα, σοκάρουν, καθώς στον ιδιωτικό τομέα 126.956 εργαζόμενοι αμείβονται με μεικτό μηνιαίο μισθό έως 100 ευρώ.Συνολικά 343.760 εργαζόμενοι αμείβονται με μηνιαίους μισθούς από 100 έως και 400 ευρώ μεικτά.

Πρόκειται για εργαζομένους με συμβάσεις εργασίας μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασία 2, 3 ημερών την εβδομάδα, ή ακόμη και μερικών ωρών την εβδομάδα.

Τα στοιχεία του μηνός Σεπτεμβρίου από το σύστημα Εργάνη, αποτυπώνουν την ανατροπή στην απορρυθμισμένη αγορά εργασίας. Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης τη διετία 2015-2016 έσπασαν το ιστορικό φράγμα του 50% (σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή τους στις νέες προσλήψεις) και ξεπέρασαν την πλήρη απασχόληση, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε το 2014 και όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Όμως ο κ. Παπαδημητρίου "δεν έχει αυτά τα στοιχεία".

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου