Google+ To Φανάρι : Ραγδαίες εξελίξεις: Η Κίνα απειλεί ευθέως τον Ντόναλντ Τραμπ

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Ραγδαίες εξελίξεις: Η Κίνα απειλεί ευθέως τον Ντόναλντ Τραμπ

Η Κίνα φιλοξενεί στα εδάφη της τράπεζες, άρα συμφέροντα, τόσο της Νέας όσο και της Παλαιάς Τάξης.
 Δεν αποκλείεται μάλιστα αργά ή γρήγορα να υπάρξει διάσπαση στην αχανή αυτή χώρα.
Τα συμφέροντα της Νέας Τάξης λοιπόν, τα οποία δείχνουν να χάνουν έδαφος στις ΗΠΑ μετά την εκλογή του παλαιοταξίτη, Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζονται μέσω Κίνας, της οποίας η σχέση με την νέα αμερικανική ηγεσία δεν φαίνεται να είναι και η καλύτερη...

Πέραν των διπλωματικών επεισοδίων, μεταξύ των δύο πλευρών, κινεζικά μεγάλο-ΜΜΕ καταφέρονται κατά του νέο-εκλεγέντα αμερικανού Προέδρου.
Η εφημερίδα «China’s Global Times» έγραψε την Δευτέρα:
«Ο Τραμπ δεν φαίνεται να έχει ιδέα πως διοικεί κανείς μια υπερδύναμη».
«Ο Τραμπ δεν συμπεριφέρεται όπως ένας Πρόεδρος, ο οποίος θα γίνει άρχων του Λευκού Οίκου σε έναν μήνα», πρόσθεσε η ελεγχόμενη από το κομμουνιστικό κόμμα της Κίνας εφημερίδα.
Το άρθρο ήρθε αμέσως μετά το τιτίβισμα του Τραμπ, ο οποίος έγραψε σε σχέση με το ναυτικό επεισόδιο ΗΠΑ-Κίνας στην Νότια Σινική Θάλασσα:
««Η Κίνα κλέβει ένα μη επανδρωμένο ερευνητικό όχημα του αμερικανικού ναυτικού στα διεθνή ύδατα- το βγάζει από το νερό και το πηγαίνει στην Κίνα σε μία κίνηση άνευ προέδρου».
Ο Ομπάμα από την άλλη απείλησε την Παρασκευή, εκ μέρους της Νέας Τάξης, τον Τραμπ να μην εξαγριώσει την Κίνα και αυτή να μπει «σε πλήρη λειτουργεία σύγκρουσης», και που θα οδηγούσε σε «σημαντικές συνέπειες», σύμφωνα με τον ίδιο.
Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδεται από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, Κινέζοι αγοράζουν μαζικά αμερικανικά ΜΜΕ, προκειμένου να επιβάλλουν λογοκρισία σε ό,τιδήποτε δεν συμφωνεί με την Νέα Τάξη.
Ο «πόλεμος» των Αδελφοτήτων «φουντώνει».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου