Google+ To Φανάρι : Ε, αφού δε λέει τίποτε κακό η επιστολή σας, δείξτε τη

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Ε, αφού δε λέει τίποτε κακό η επιστολή σας, δείξτε τη

Όταν έχεις μια κυβέρνηση που τα εγκλήματά της τα εξωραΐζει και τα πουλάει για ευεργεσίες, ενώ δημοσιεύει ακόμα και αγγελίες γάμου για να αποδείξει ότι θριάμβευσε, αλλά αρνείται να δημοσιεύσει τη δήλωση που υπέγραψε δια του Τσακαλώτου στην κυβέρνηση Ντάισενμπλουμ, να είσαι σίγουρος ότι έχει δεσμεύσει τη χώρα με νέα μέτρα....
Πολύ περισσότερο, που δεν έστειλε δική της δήλωση, αλλά ζήτησε και υπέγραψε τη δήλωση που απαίτησαν οι δανειστές! Προφανώς για να αποδείξει ότι είναι απ ευθείας απόγονος των αγωνιστών στα ξερονήσια...
και στις φυλακές και στα κέντρα μεταγωγών, που προτίμησαν να μείνουν σακάτηδες παρά να υπογράψουν δηλώσεις νομιμοφροσύνης!
Από την άλλη μεριά όμως, είναι συνεπείς με τα πορτρέτα του Άρη, που έχουν για φιγούρα στα γραφεία τους μερικοί γραφικοί της κυβέρνησης, δεδομένου ότι ο Άρης, ως Μπάμπης Κλάρας, υπέγραψε δήλωση για να βγει από τη φυλακή. Ενώ οι υπόλοιποι αγωνιστές, που δεν υπέγραφαν, δεν ήθελαν να κερδίσουν την ελευθερία τους και να βγουν στην παρανομία, ούτε τους είχε ανάγκη το κόμμα! Ήθελαν να βασανίζονται.
Άσχετο, που μετά τη χούντα άρχισε να καλλιεργείται το παραμύθι, που δε στηρίζεται σε καμιά απόδειξη ή μαρτυρία, ότι ο Άρης πήρε εντολή από το κόμμα να υπογράψει γιατί τον χρειάζονταν στην παρανομία! Ούτε το ΚΚΕ δεν έχει πει τέτοια κοτσάνα.
Άξιοι συνεχιστές της ηθικής και πρακτικής «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», λοιπόν, με την οποία κάνεις μέχρι και μια δικτατορία για το σκοπό, οι συγκυβερνήτες έστειλαν μεν τη ντροπιαστική συγνώμη, στην οποία τους υποχρέωσαν οι πάτρωνες της χώρας, όχι τόσο για το βοήθημα- απάτη στους συνταξιούχους όσο γιατί από κουτοπονηριά δεν τους είπαν λέξη από πριν, αλλά για το τι άλλο ντροπιαστικό έχουν υπογράψει με την επιστολή δε λένε! Το κρύβουν!
Όταν κρύβουν γραπτά τους αυτοί που δεν αφήνουν ούτε «και» από όσα κάνουν ανεκμετάλλευτο, είναι σίγουρο ότι έχουν προσθέσει νέο βάρος στην πλάτη του λαού. Που θα το μάθουμε σύντομα. Έχει καλοθελητές η τρόικα. Γιατί αν περιμένεις να μάθεις από την ελληνική κυβέρνηση τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση χάθηκες!
Πρώτα- πρώτα δεν ξέρει ούτε η ίδια τι κάνει και δεύτερον για να το μάθεις πρέπει να χρησιμοποιήσεις έναν αλάνθαστο κώδικα: Κάνει τα ανάποδα από αυτά που λέει, με απίθανη συνέπεια εξ αρχής. Τι είπε; Ε, το αντίθετο συμβαίνει ή θα συμβεί.
Τι είπε η προπαγάνδα του πρωθυπουργικού γραφείου για την επιστολή στην τρόικα; Ότι η επιστολή δε δεσμεύει σε τίποτε παραπάνω την κυβέρνηση έναντι των δανειστών. Άρα δεσμεύει.
Είπε ότι απλώς επαναβεβαιώθηκαν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για νέα σφαγή των συντάξεων με κόφτη αν δεν πιαστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι. Άρα, προστέθηκαν νέες δεσμεύσεις για ενεργοποίηση του κόφτη των συντάξεων πιο εύκολα.
Είπε ότι υπάρχει δέσμευση για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018. Άρα, υπάρχει δέσμευση για πλεόνασμα 3,5% πολλά χρόνια μετά το ’18.
Είπε ότι οι δανειστές συμφώνησαν, αν υπάρχουν και στο μέλλον πλεονάσματα, να μπορούν να πάνε στην κοινωνία ή στη μείωση των φόρων ή στην αποπληρωμή χρεών, σε συνεννόηση μαζί τους. Άρα, θα πηγαίνουν στην αποπληρωμή του χρέους.
Αυτά και άλλα χειρότερα γράφει η δήλωση μετανοίας της κυβέρνησης στον Ντάισενμπλουμ, με βεβαιότητα. Πού το ξέρουμε; Μα είναι απλό. Συνάγεται δια της λογικής: Αφού δεν γράφει τίποτε επιζήμιο γιατί δεν τη δίνουν στη δημοσιότητα! Και από πότε η λογική είναι αποδεικτικό στοιχείο πράξεων;
Από την παραμονή των Χριστουγέννων, που ο υπουργός Μαξίμου κ Παππάς δήλωσε στην τηλεόραση ότι είναι αναμφισβήτητο γεγονός πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήρε εντολή από τον Σόιμπλε για να ψηφίσει «παρών» στη Βουλή ( αλλά όχι «όχι»!) για το βοήθημα- απάτη.
Στην αυτόματη ερώτηση του δημοσιογράφου «από πού το ξέρει και είναι τόσο σίγουρος» η απάντησή του ήταν εξ ίσου υπεύθυνη ανθρώπου που ασκεί διοίκηση: «Μα δεν είναι φανερό;»! Και στην αυτονόητη ερώτηση του δημοσιογράφου «από πού είναι φανερό» ήρθε η απόδειξη: «Το δείχνει η λογική. Ο κ Μητσοτάκης δεν είναι στο ίδιο ευρωπαϊκό κόμμα με τον Σόιμπλε; Δεν υπερασπίζεται την ίδια πολιτική;»! Κάγκελο ο δημοσιογράφος, η κοινή λογική, η υπευθυνότητα, η σοβαρότητα και η ευφυία.
Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι αυτοί οι άνθρωποι υπογράφουν και θα υπογράφουν ό,τι να’ναι προκειμένου να μείνουν γραπωμένοι στην εξουσία, είναι ότι αν χάσουν το μισθό που παίρνουν τώρα δεν θα βρίσκουν δουλειά ούτε για να τυλίγουν σουβλάκια με τις ικανότητες που έχουν.
Αν και για να τυλίγεις σουβλάκια πρέπει τουλάχιστον να πιάνουν τα χέρια σου.
 Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης / liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου