Google+ To Φανάρι : Οι δανειστές τρελάθηκαν και ζητούν παρανοϊκές εισφορές για επαγγελματίες

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Οι δανειστές τρελάθηκαν και ζητούν παρανοϊκές εισφορές για επαγγελματίες

Αλλά είπαμε ο σκοπός δεν είναι η εξυγίανση της οικονομίας αλλά η εξαφάνιση των Ελλήνων!
 Στα όρια του παραλογισμού κινείται η τελευταία απαίτηση-σοκ των δανειστών, που έχει να κάνει με τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών 
 ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων επί του τζίρου και όχι επί των καθαρών εσόδων τους, από το 2017 και μετά....

Η πρόταση αυτή δημιούργησε εμπλοκή στη διαπραγμάτευση της περασμένης Πέμπτης μεταξύ του αρμόδιου υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου και των δανειστών, καθώς το υπουργείο Εργασίας επιθυμεί οι εισφορές να υπολογίζονται επί του καθαρού εισοδήματος του επαγγελματία, μετά και την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών.

Αν περάσει η πρόταση των δανειστών, τότε οι ασφαλιστικές εισφορές θα αυξηθούν κατακόρυφα, καθώς θα υπολογίζονται επί μίας μεγαλύτερης εισοδηματικής βάσης, οδηγώντας στην οικονομική εξαθλίωση 1.500.000 ελεύθερους επαγγελματίες που ήδη θεωρούν δυσβάσταχτο το νέο καθεστώς που ορίζει ο νόμος Κατρούγκαλου.

Συγκεκριμένα, ο νέος ασφαλιστικός νόμος ορίζει ότι οι εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων θα συνδεθούν με το εισόδημά τους και θα διαμορφώνονται στο 20% για κύρια ασφάλιση και στο 6,95% για υγεία.

Το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα, καθώς οι δανειστές φοβούνται υστέρηση των εσόδων του ΕΦΚΑ, και ζητούν μια πιο γενναία ρύθμιση, που θα φέρει περισσότερα χρήματα στον νέο φορέα. Στον αντίποδα, η ελληνική πλευρά υποστηρίζει πως εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες θα επιβαρυνθούν δραματικά από τον νέο τρόπο υπολογισμού των εισφορών τους και θα αναγκαστούν να κλείσουν τα μπλοκάκια τους ή να μεταφέρουν την έδρα τους εκτός Ελλάδος, στερώντας έσοδα από τα δημόσια ταμεία.

Η διαφωνία αυτή είναι που καθυστερεί και την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου που θα ορίζει τον τρόπο υπολογισμού των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες από 1/1/2017.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου