Google+ To Φανάρι : Τη νέα φάση της «Ασπίδας του Ευφράτη» ανακοίνωσε ο Ερντογάν και βάζει «φωτιά» στη Μ. Ανατολή: «Θα φτάσουμε μέχρι τη Ράκκα»

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Τη νέα φάση της «Ασπίδας του Ευφράτη» ανακοίνωσε ο Ερντογάν και βάζει «φωτιά» στη Μ. Ανατολή: «Θα φτάσουμε μέχρι τη Ράκκα»

«ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ Ν.ΤΡΑΜΠ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΖΩΝΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΠΤΗΣΕΩΝ»


Όλη σχεδόν την βόρεια Συρία θέλει να καταλάβει ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν και αυτό παρά το γεγονός των μεγάλων απωλειών των τουρκικών δυνάμεων αλλά και της έντονης αντίδρασης των Κούρδων και φυσικά χωρίς να έχει προηγουμένως συνεννοηθεί με την Ρωσια...

Όπως είπε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος η επιχείρηση για την κατάληψη της al-Bab πρόκειται να ολοκληρωθεί σύντομα και μετά όπως είπε σειρά έχουν η Manbij (η οποία ελέγχεται από το κουρδικό SDF) και στο τέλος η Raqqa που ελέγχεται από την ISIS.
«Θα εκκαθαρίσουμε την Manbij από τους τρομοκράτες του ΡΚΚ και του είπε πιο συγκεκριμένα
Παράλληλα ο Ερντογάν αποκάλυψε πως θα σκοπεύει να επαναφέρει το θέμα της δημιουργίας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Βόρεια Συρία και αυτό πρόκειται να το θέσει στον νέο αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ μόλις ο τελευταίος αναλάβει τα καθήκοντά του.
Τόσο η κατάληψη της Manbij (Ιεράπολη) όσο και της Ράκκα από τις δυνάμεις της «Ασπίδας του Ευφράτη» (ένα μίγμα τουρκικού στρατού και ισλαμιστών ανταρτών τους οποίους δυτικές χώρες χαρακτηρίζουν ως «μετριοπαθείς») έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των Κούρδων οι οποίοι αφενός ελέγχουν την πρώτη και αφετέρου έχουν σημειώσει πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δεχθούν την συμμετοχή Τούρκων στην επιχείρηση για την Raqqa.
Το γεγονός ότι ο Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη της νέας φάσης της «Ασπίδας του Ευφράτη» δείχνει καθαρά ότι όχι μόνο δεν σκοπεύει να απεμπλακεί από τη Συρία, όπως ψευδώς έχει  δηλώσει τόσες φορές, αλλά αντίθετα θέλει να μπει όλο και πιο μέσα στη χώρα δίνοντας και επίσημα «γκρίζο» χρώμα (ειδικότητά τους άλλωστε αυτό) σε μια περιοχή του ανεξάρτητου συριακού κράτους.

Στο μεταξύ η ISIS δείχνει το βίντεο με την καύση των δύο Τούρκων στρατιωτών σε τζαμιά στην al-Bab



Νέες φωτογραφίες απο κατεστραμμένα τουρκικά Leopard 2A4,  M-60T και Cobra Otokar έδωσε στη δημοσιόητα η ISIS





Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου