Google+ To Φανάρι : Ξηλώθηκε η ρόδα στο Σύνταγμα μετά το απίστευτο μπάχαλο

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Ξηλώθηκε η ρόδα στο Σύνταγμα μετά το απίστευτο μπάχαλο

«Μύλος» στο Δήμο Αθηναίων με τη ρόδα του Συντάγματος που κατέληξε σε… ρόμπα και μάλιστα ξηλωμένη μετά τη χθεσινή απόφαση για την απομάκρυνσή της.
Επιβεβαιώνοντας ταχύτατα το χθεσινό μας δημοσίευμα ότι επίκειται το ξήλωμα της ρόδας, ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε την απόφασή του με μια ολιγόλογη ανακοίνωση αναφέροντας:
«Ακολουθώντας την αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Θεαμάτων, ο Δήμος Αθηναίων απορρίπτει το αίτημα της επιχείρησης που διαχειρίζεται τη Ρόδα Παρατήρησης στην Πλατεία Συντάγματος να παραταθεί η παραμονή της έως ότου προσκομιστούν τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία. Ο Δήμος Αθηναίων ζήτησε την αποσυναρμολόγηση και την απομάκρυνση της κατασκευής»!

Είναι εμφανής η προσπάθεια του δήμου να μιλήσει με όρους ακαταλαβίστικους για το τι οδηγεί στην αποξήλωση της τεράστιας κατασκευής που προκάλεσε πολυήμερη αναστάτωση στο κεντρικότερο σημείο της πόλης χωρίς ποτέ να λειτουργήσει για το κοινό. Ισως έφταιγε και το γεγονός ότι από χθες το πρωί στην όλη υπόθεση είχε παρέμβει η Εισαγγελία Πρωτοδικών που ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, επίσκεψη στα γραφεία του δήμου έκαναν και οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης.

Η Εισαγγελία κινήθηκε με αφορμή μηνυτήρια αναφορά εταιρίας που ενδιαφερόταν να αναλάβει εκείνη την τοποθέτηση της ρόδας αλλά και με δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για επισφαλή λειτουργία. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η προκαταρκτική εξέταση θα ερευνήσει εάν υπάρχει θέμα παραβίασης πολεοδομικών όρων που μπορούν να προκαλέσουν έκθεση σε κίνδυνο, καθώς και εάν υπάρχει παράβαση καθήκοντος, αφού η ρόδα στήθηκε χωρίς να πάρει την απαραίτητη πιστοποίηση ασφαλείας από την εταιρία.

Η Επιτροπή Θεαμάτων, την οποία επικαλείται η ανακοίνωση του δήμου, είναι το όργανο εκείνο που εξετάζει κάθε χώρο ή εγκατάσταση που πρόκειται να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό πολιτών, όπως θέατρα, σινεμά, κέντρα διασκέδασης κ.λπ. Η Επιτροπή αυτή είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά την περασμένη Παρασκευή και η εταιρία εγκατάστασης ζήτησε χρόνο για να δώσει απάντηση στις παρατηρήσεις που έκαναν οι ειδικοί. Υποτίθεται, όμως, πως η εταιρία εγκατάστασης δεν μπορούσε να διαθέσει το εξειδικευμένο προσωπικό για τις διορθώσεις πριν από τις 3 Ιανουαρίου, λόγω των αδειών της εορταστικής περιόδου! Αυτό θα οδηγούσε στην ακινητοποίηση της ρόδας τουλάχιστον μέχρι τότε, όταν οι γιορτές θα είχαν πια σχεδόν τελειώσει.
ΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου