Google+ To Φανάρι : Ψάχνουν και για δεύτερο φόνο τον Αφγανό

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Ψάχνουν και για δεύτερο φόνο τον Αφγανό

Της Δώρας Βογιατζάκη
Σοκάρει ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι ο Αφγανός που φυλακίστηκε στην Ελλάδα για απόπειρα δολοφονίας φοιτήτριας, αποφυλακίστηκε και τώρα κατηγορείται για τον θάνατο μιας άλλης νεαρής κοπέλας στη Γερμανία πιθανώς να εμπλέκεται και σε δεύτερο έγκλημα στη Γερμανία με θύμα μια 27χρονη. .....
Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα οι γερμανικές αρχές εξετάζουν κάθε στοιχείο που μπορεί να σχετίζει τον Χουσείν Χαβάρι με τη δολοφονία αθλήτριας στην περιοχή του 'Εντινγκεν, περίπου 30 χιλιόμετρα από το Φράιμπουργκ την πόλη του πρώτου εγκλήματος. Ο πατέρας της Ελληνίδας φοιτήτριας που είχε δεχθεί το 2013 την επίθεση του Χαβάρι, στην Κέρκυρα ξεσπάει.

«Πώς να πιστέψω ότι τον άφησαν ελεύθερο να σκοτώσει; Σε τι κράτος ζούμε, Θεέ μου. Εμείς πιστεύαμε ότι ήταν ακόμα στη φυλακή. Δέκα χρόνια κάθειρξη είχε και λίγα ήταν για το κακό που μας έκανε. Η κόρη μου ακόμα πετάγεται στον ύπνο της τα βράδια από τους εφιάλτες» λέει στη Real News.
Εξήντα οκτώ αξιωματικοί της γερμανικής αστυνομίας ερευνούν την υπόθεση του Αφγανού. Για να φθάσουν στα ίχνη του μετά το έγκλημα της φοιτήτριας ιατρικής στο Φράιμπουργκ ανέκριναν σχεδόν 1400 άτομα και συνέλεξαν περισσότερα από 1600 στοιχεία γύρω από τον τόπο της δολοφονίας. Μία τρίχα από βαμμένα κόκκινα αντρικά μαλλιά τους οδήγησε στον Χαβάρι. Ο γερμανός δημοσιογράφος Αντρέας Μπέκερ που βρέθηκε στην Ελλάδα για την υπόθεση κάνει λόγο για διπλό λάθος στην περίπτωση του Αφγανού.


Πρώτο Θέμα
 Πώς αποφυλακίστηκε μέσα σε δύο χρόνια; Είναι σκάνδαλο. Αλλά και οι Γερμανοί έχουν ευθύνες, γιατί όταν μπήκε στη χώρα, χωρίς κανένα χαρτί, δεν ζήτησαν να μάθουν από την Ελλάδα το παρελθόν του» αναφέρει στη Real News.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί πάντως το γεγονός ότι η 19χρονη κόρη του ανώτατου στελέχους στης Ευρωπαϊκής Ένωσης που δολοφονήθηκε στο Φράιμπουργκ ήταν μέλος εθελοντικών οργανώσεων για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ενώ και ο πατέρας της είναι υποστηρικτής των δικαιωμάτων τους.

Μάλιστα η οικογένεια επιθυμεί οι δωρεές εις μνήμην της, να δοθούν σε οργανώσεις που βοηθούν τις οικογένειες των προσφύγων.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου