Google+ To Φανάρι : Ιδού το πραγματικό κόστος του ταξιδιού Τσίπρα στην Κούβα

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Ιδού το πραγματικό κόστος του ταξιδιού Τσίπρα στην Κούβα

Στάχτη στα μάτια από το Μαξίμου που λέει ότι δαπανήθηκαν μόλις 22.900 ευρώ όταν μόνο τα καύσιμα, για κάθε ώρα πτήσης με το πρωθυπουργικό Gulfstream  είναι 5.537 € (άρα για το πηγαινέλα 143.962 €), χωρίς τα έξοδα της διαμονής
Σ τάχτη στα μάτια της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας έριξε προκλητικά και ανερυθρίαστα το Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με το πραγματικό κόστος του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στην Κούβα,  χρησιμοποιώντας πρωτοφανή ψεύδη, για τα οποία ο πρωθυπουργός οφείλει να δώσει εξηγήσεις....


Το κυβερνητικό επιτελείο, μπροστά στον σάλο που ξέσπασε, με μια ανακοίνωση που λες και απευθυνόταν σε ιθαγενείς και όχι σε πολίτες δημοκρατικής χώρας, επιχείρησε να πείσει (ποιον άραγε;) ότι δαπανήθηκαν μόλις 22.900 ευρώ (16.700 ευρώ σε καύσιμα και 6.200 ευρώ στη διαμονή του πληρώματος), κόντρα σε κάθε λογική.

Η διάψευση των κυβερνητικών ισχυρισμών έρχεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο από το σχετικό ΦΕΚ της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως (αριθμός φύλλου 2808 της 5ης Νοεμβρίου 2013), που αναφέρεται στο προβλεπόμενο κόστος καυσίμων ανά ώρα του περίφημου πρωθυπουργικού Gulfstream. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, τα οποία ακριβώς επειδή δημοσιεύονται στο επίσημο φύλλο της κυβέρνησης δεν μπορεί να αμφισβητηθούν, μόλις μία ώρα πτήσης του πρωθυπουργικού αεροπλάνου κοστίζει 5.537 ευρώ σε καύσιμα.
Το ξενοδοχείο
Αυτό σημαίνει ότι για το 13ωρο ταξίδι από την Αθήνα στην Αβάνα ξοδεύτηκαν (τουλάχιστον) 71.981 ευρώ! Αν προσθέσουμε άλλα τόσα χρήματα για την επιστροφή, τότε το κόστος -μόνο σε καύσιμα- εκτινάσσεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 143.962 ευρώ (!), δίχως να υπολογίζονται τα έξοδα ελλιμενισμού του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο και διαμονής σε πανάκριβο ξενοδοχείο της κουβανικής πρωτεύουσας.

Δαπάνη εξωπραγματική, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία, εν μέσω άγριας οικονομικής κρίσης και λιτότητας, την ώρα που τα φτωχά λαϊκά στρώματα κινδυνεύουν να πεταχτούν στο περιθώριο λόγω της ανέχειας στην οποία καταδικάστηκαν με ευθύνη και του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Και όλα αυτά για να ενδυθεί ξανά ο κ. Τσίπρας, έστω πρόσκαιρα, το αριστερό προσωπείο του, το οποίο όμως άφησε οριστικά στις Βρυξέλλες, όταν έδωσε γην και ύδωρ στου ξένους, ενάντια στη λαϊκή βούληση του 62%, υπογράφοντας το τρίτο και πλέον δυσβάσταχτο Μνημόνιο για τη χώρα, το οποίο, εκτός των άλλων οδυνηρών προβλέψεων, περιλαμβάνει μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.


Ο πρωθυπουργός, μετά την ικανοποίηση που προφανώς αισθάνθηκε επειδή εκπλήρωσε την εφηβική φαντασίωσή του να επισκεφθεί την Κούβα και τον Φιντέλ Κάστρο -έστω και νεκρό-, καλείται πλέον να δώσει σοβαρές εξηγήσεις στον ελληνικό λαό, κυρίως επειδή χρησιμοποίησε φθηνά ψέματα, τα οποία συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο δημοκρατικό πολίτευμα και στη διαφάνεια στον δημόσιο βίο.

Σοβαρές απορίες, όμως, και εύλογα ερωτήματα προκύπτουν για ένα από τα δύο πρόσωπα που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας να τον συνοδεύσουν στην Αβάνα. Οχι τόσο για τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, που απολύτως δικαιολογημένα συμμετείχε με την ιδιότητα της αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Κούβας, αλλά για τον Δημήτρη Καραμάνη.

Το τρολΠρόκειται για ένα από τα αποκαλούμενα... τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τα πρόσωπα, νεαρά κυρίως, που έχουν αναλάβει «εργολαβικά» να υπερασπίζονται με κάθε τρόπο την κυβέρνηση στα social media.
Ο κ. Καραμάνης απεικονίζεται, μάλιστα, σε φωτογραφία να χασκογελά μπροστά σε μεγάλο πορτρέτο του Τσε Γκεβάρα. Στο ίδιο ενσταντανέ, χαμογελαστός, εμφανίζεται σε πρώτο πλάνο και ο πρωθυπουργός, φορώντας μια μαύρη κοντομάνικη μπλούζα, όπως και η κυρία Κασιμάτη, χαμογελαστή κι αυτή, σε πλήρη αντίθεση με το πένθιμο κλίμα της Αβάνας.

Ο επικήδειος στην τελετή και τα όνειρα για τα... μεγάλα οφέλη της επίσκεψης
Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ επαίρονται ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο μόνος Ευρωπαίος αξιωματούχος στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο. Το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε μάλιστα και σχετικό non paper, που αναφέρεται στα... οφέλη του ταξιδιού στην Κούβα, όπου ο πρωθυπουργός εκφώνησε επικήδειο στην τελετή μνήμης για τον ηγέτη της χώρας Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. «Η παρουσία αλλά και η ομιλία Τσίπρα έκαναν αίσθηση. Μόλις τέλειωσε τον επικήδειο, ο Ραούλ Κάστρο τον αγκάλιασε, ενώ μετά ο γιος, η κόρη και τα εγγόνια του Φιντέλ τον πλησίασαν και τον ευχαρίστησαν.

Ηταν ο μοναδικός Ευρωπαίος που τίμησε με την παρουσία την τελετή, και αυτό για τους Κουβανούς, τους Λατινοαμερικανούς αλλά και όλο τον προοδευτικό κόσμο που αγωνίζεται, σε όλο τον πλανήτη, έχει μεγάλη συναισθηματική, συμβολική και πολιτική σημασία. Ας περιμένουμε τη συνέχεια, με τα ταξίδια στις χώρες της Λατινικής Αμερικής» αναφέρεται σε αυτό το μνημειώδες προπαγανδιστικό κυβερνητικό έγγραφο . Δεν εξηγούν, όμως, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, που συνέγραψαν το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, αν ο κ. Τσίπρας θα διατηρήσει τους ίδιους επαναστατικούς τόνους που χρησιμοποίησε στην Αβάνα και στα επόμενα κρίσιμα για το μέλλον της Ελλάδας ταξίδια που θα έχει, αρχής γενομένης από το Αμπού Ντάμπι, όπου βρίσκεται σήμερα μαζί με τον Φρανσουά Ολάντ, ιδιαίτερα δε στις 14 και 15 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Μια ιδιαίτερα κρίσιμη από κάθε άποψη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα, καθώς οι δανειστές συνεχίζουν να ζητούν νέο αίμα για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και να αρχίσουν οι συζητήσεις για τη μείωση του ελληνικού χρέους.
Με ποια ιδιότητα πήγε ο κ. Καραμάνης στην άλλη άκρη του κόσμου, και μάλιστα με χρήματα του ελληνικού λαού; Ερώτημα που ουδείς άλλος μπορεί να απαντήσει εκτός από τον κ. Τσίπρα, καθώς ήταν προσωπική επιλογή του. Για την ιστορία, θυμίζουμε ότι ο κ. Καραμάνης, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση, δήλωνε αντιμνημονιακός, κατακεραυνώνοντας τους πολιτικούς αντιπάλους μέσα από το facebook και το twitter.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου