Google+ To Φανάρι : Γιαλλουρίδης: Ο Ερντογάν καταρρέει, η Τουρκία απομονώνεται

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Γιαλλουρίδης: Ο Ερντογάν καταρρέει, η Τουρκία απομονώνεται

Διπλό το μήνυμα της δολοφονικής επίθεσης του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Άγκυρα. 
Σύμφωνα με τον καθηγητή κ.Χριστόδουλο Γιαλλουρίδη με την κατάρρευση των σχέσεων Ρωσίας – Τουρκίας καταρρέει και ο Ερντογάν
Κωνσταντίνος Σαρρηκώστας
“Η δολοφονική επίθεση κατά του πρεσβευτή της Ρωσίας πλήττει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας, τον ρόλο της Τουρκίας....
στη Μέση Ανατολή και την εν γένει αξιοπιστία του Τουρκικού κράτους” σημειώνει ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής και Κοσμήτορας Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιαλλουρίδης.
Μιλώντας στο NEWS 247, με αφορμή την εν ψυχρώ εκτέλεση του Αντρέι Καρλόβ, ο κ. Γιαλλουρίδης υπογραμμίζει πως ο πρέσβης της Ρωσίας στην Άγκυρα αφέθηκε στην τύχη του, την ώρα που θα έπρεπε να προστατεύεται με κάθε τρόπο. Η δολοφονία του θα σημάνει την επιτάχυνση της κατάρρευσης του προέδρου της Τουρκίας.
“Ο Ερντογάν καταρρέει και μαζί του οι σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας” συμπληρώνει ο κ. Γιαλλουρίδης, ενώ όπως προσθέτει θα μπορούσε να αποφευχθεί το χτύπημα αν ο Ερντογάν δεν είχε ξηλώσει όλα τα συστήματα ασφαλείας. “Ο Ερντογάν ουσιαστικά, ξήλωσε τα συστήματα ασφαλείας της χώρας προκειμένου να αντικαταστήσει όσους ο ίδιος υποπτεύεται ότι έπαιξαν ρόλο στο πραξικόπημα. Αυτό που κατάφερε είναι να αφήσει την χώρα του ανοχύρωτη” ανέφερε ο κ. Γιαλλουρίδης.
Κατά τον καθηγητή “ήταν ένα χτύπημα κατά της Ρωσίας που παίζει σημαντικό ρόλο στην Μέση Ανατολή, και το πλήγμα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που μπορούμε να δούμε και να φανταστούμε αυτή την στιγμή”, ενώ σχετικά με την απάντηση του Πούτιν ο κ. Γιαλλουρίδης κατέληξε λέγοντας: “Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει χωρίς απάντηση και αυτό το πλήγμα. Πρόκειται για το δεύτερο πλήγμα που δέχεται η Ρωσία από τους Τούρκους. Όποια κι αν είναι η απάντηση Πούτιν το κόστος για την Τουρκία θα είναι μεγάλο. Και εδώ είναι που η Ελλάδα θα πρέπει να παίξει τον ρόλο μιας χώρας περισσότερο σταθερής που συμβάλει στην ειρήνη και την ανάπτυξη”.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου