Google+ To Φανάρι : Παραδίδουμε τους 8 τούρκους στρατιωτικούς στον Ερντογάν!(;;)

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Παραδίδουμε τους 8 τούρκους στρατιωτικούς στον Ερντογάν!(;;)

Οι πιέσεις είναι ασφυκτικές, λένε κυβερνητικοί παράγοντες
Στο στόμα του λύκου θα στείλει η κυβέρνηση τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς που διέφυγαν τη νύχτα του πραξικοπήματος και ήρθαν στην Ελλάδα, σύμφωνα με πολύ έγκυρες πηγές....

Δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, οι πιέσεις έχουν ξεπεράσει τα όρια, (ποιές πιέσεις ρωτάμε εμείς) λένε οι ίδιες πηγές, αφήνοντας ευθέως να εννοηθεί ότι φθάνουν μέχρι και σε απειλές για ακραίες καταστάσεις.

 Και ο Ερντογάν, για να το κάνει απόλυτα σαφές, έβαλε τον εκπρόσωπό του να στείλει το «μήνυμα» αμέσως μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για μη έκδοση των τούρκων αξιωματικών: «Προσδοκούμε την επιστροφή αυτών των ατόμων όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Και οι ‘‘8’’ συνδέονται άμεσα με το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Η έκδοσή τους είναι αναγκαία τόσο για την απόδοση του (…) δικαίου όσο και για τις τουρκοελληνικές σχέσεις».
Θα είναι μια μαύρη σελίδα για την Ελλάδα και την Ιστορία της η παράδοση των οκτώ τούρκων στρατιωτικών, όταν μάλιστα ξέρουμε τι τους περιμένει. Και βέβαια θα είναι ημέρα καταισχύνης για την κυβέρνηση της Αριστεράς.

Ο Άρειος Πάγος έχει τον λόγο
Αυτήν τη στιγμή, αναμένεται από τον Άρειο Πάγο η τελική δικαστική κρίση στο αίτημα της Τουρκίας για έκδοση και των οκτώ τούρκων αξιωματικών, μετά την έφεση που άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αντώνης Λιόγας κατά της απόφασης για μη έκδοση των δύο τελευταίων αξιωματικών, με το σκεπτικό ότι κινδυνεύει η ζωή τους αν εκδοθούν στην Τουρκία.
Να σημειωθεί ότι, αν η απόφαση του Αρείου Πάγου είναι υπέρ της έκδοσης, ενδέχεται οι οκτώ αξιωματικοί να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που θα είναι πολύ δύσκολο να συναινέσει στην έκδοσή τους.

Όχι στην έκδοσή τους λένε Γλέζος και Μίκης
Στο μεταξύ, κατά της έκδοσης των οκτώ τάσσεται πρωτοβουλία πολιτών στην οποία, μεταξύ άλλων, μετέχουν ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος, καθώς και συνταγματολόγοι, πανεπιστημιακοί, δικηγόροι, μηχανικοί και εκπαιδευτικοί.
Σε συνέντευξη τονίστηκε ότι σε περίπτωση παράδοσής τους στην Τουρκία κινδυνεύουν «με βασανιστήρια, ηθική, ψυχική και φυσική εξόντωση».

Θα είναι θεσμικός κόλαφος η έκδοσή τους
Εξάλλου, ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Γρηγόρης Καλφέλης σε άρθρο του υποστηρίζει: «Ενδεχόμενη έκδοση των οκτώ τούρκων αξιωματικών θα συνιστά ‘‘θεσμικό κόλαφο’’ για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, γιατί δεν υπάρχει κανένα νομικό έρεισμα για να υποστηριχθεί μια τέτοια λύση. Και εξηγούμαι:
Η Δικονομία μας απαγορεύει ευθέως την έκδοση αλλοδαπών υπηκόων όταν αυτή γίνεται για πολιτικούς λόγους (άρθρο 438 του Κώδικα της Ποινικής Δικονομίας). Και νομίζω ότι κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν αμφισβητεί αυτό το μέγεθος.
 Δηλαδή, ότι το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν ζητάει την παραπάνω έκδοση για να εκδικηθεί τους πολιτικούς του αντιπάλους! Ειδικά όταν όλος ο έγκυρος ευρωπαϊκός Τύπος καταγγέλλει βδελυρά τις μαζικές εκκαθαρίσεις αντιφρονούντων ή και ολόκληρων κομματικών σχηματισμών». Και καταλήγει ως εξής:

 «Ο Άρειος Πάγος πρέπει θαρραλέα και δικαιοκρατικά να αρνηθεί την έκδοση των τούρκων αξιωματικών (όπως και με το βούλευμά του 447/2015)!

Το συμπέρασμα; Ή έχουμε ευρωπαϊκό και σοβαρό Κράτος Δικαίου ή δεν έχουμε τίποτε! Και προκαλεί αλγεινή εντύπωση η ένοχη “σιωπή” των υποστηρικτών της σημερινής κυβέρνησης της ‘‘πρώτη φορά Αριστεράς’’ που κάποτε διαδήλωναν ένθερμα υπέρ των ατομικών δικαιωμάτων. Γιατί σωπαίνουν σήμερα απαράδεκτα και ύποπτα; Πού πήγε η ‘‘ηθική τους’’;».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου