Google+ To Φανάρι : Έρευνα για 50 αξιωματούχους και 4.500 γιατρούς για την υπόθεση της φαρμακευτικής

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Έρευνα για 50 αξιωματούχους και 4.500 γιατρούς για την υπόθεση της φαρμακευτικής

Τεράστιο Σκάνδαλο!!
Του Παναγιώτη Στάθη
Στοιχεία και καταγγελίες για τουλάχιστον 50 Έλληνες αξιωματούχους και 4.500 γιατρούς φέρεται να εσωκλείει ο φάκελος που δημιούργησαν οι αμερικανικές Αρχές για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας που έχει τεθεί πλέον υπό έρευνα και από την ελληνική δικαιοσύνη. ...

Ο φάκελος φέρεται να περιέχει στοιχεία για μίζες σε γιατρούς ώστε να προωθούν προϊόντα της ακόμα και προσπάθειες "εκβιασμού" σε πολιτικά πρόσωπα μέσω πληρωμένων δημοσιευμάτων για να μην εφαρμόζουν πολιτικές που εναντιώνονται στα συμφέροντά της και ηδη έχει ζητηθεί από την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου. 
Η έρευνα έφτασε στα χέρια της εισαγγελίας Διαφθοράς μετά τα δημοσιεύματα με τις καταγγελίες που έκαναν  δυο Έλληνες πρώην ανώτεροι υπάλληλοι της εταιρίας στις Αρχές των ΗΠΑ. Τα δημοσιεύματα διαβίβασε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, μετά από παραγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή. 
Αυτά  αφορούσαν καταγγελίες για χρηματισμό δημοσίων λειτουργών από την φαρμακευτική εταιρεία, τις οποίες έκαναν δύο πρώην στελέχη της στην Ελλάδα. Στην κατάθεσή τους στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς έδωσαν στοιχεία για αθέμιτες μεθόδους που φέρεται να χρησιμοποιούσε επί σειρά ετών η εν λόγω εταιρεία προκειμένου να βελτιώσει τη θέση της  στην Ελληνική αγορά. Η κυρία Δημητρίου τα επίμαχα δημοσιεύματα τα διαβίβασε σήμερα στην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, για τα περαιτέρω.
Ηδη μάλιστα δρομολογείται αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις αρχές των ΗΠΑ καθώς οι καταγγελίες φέρονται να αγγίζουν τουλάχιστον 50 πρόσωπα ανώτερων αξιωματούχων υγείας, αλλά και συμβούλους πολιτικών των τελευταίων 10 ετών. Είναι δε χαρακτηριστικό πως ανεξάρτητες πηγές θεωρούν πως αν ανοίξει η βεντάλια με το σύνολο των καταγγελιών και των προσώπων που εμπλέκονται πιθανόν να βρεθούμε μπροστά σε ένα σκάνδαλο που ξεπερνά και αυτό της Siemens. 
Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι οι δυο καταγγέλλοντας που δεν έχουν εξασφαλίσει αμνηστία στις ΗΠΑ, κατείχαν ανώτερες θέσεις στην εταιρία και, φέρονται να διαθέτουν απόρρητα στοιχεία για ένα ευρύτερο δίκτυο πληρωμών περίπου 4.500 γιατρών που έπαιρναν μίζες για να προωθούν τα προϊόντα της εταιρίας. 
Ηδη μάλιστα ακούγεται πως σχετικές καταγγελίες υπάρχουν και για δεύτερη μεγάλη εταιρία. H κατάθεση των δυο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ έγινε μάλιστα παρουσία στελεχών του Αμερικάνικου Υπουργείου Δικαιοσύνης και ανθρώπων του FBI και η εταιρία πλέον απειλείται στις ΗΠΑ με υπέρογκο πρόστιμο ή συνεργασία.
Η εμπλοκή των κρατικών αξιωματούχων αφορά, όπως  λέγεται, τη θεση που κατείχαν και έπαιζε ρόλο στη διαμόρφωση της τιμής των φαρμάκων, την προώθησή τους αλλά και την έγκρισή τους από τα ταμεία. 
Φέρεται να εξετάζεται επίσης καταγγελία πως μέσω υπέρογκων διαφημιστικών δαπανών προς συγκεκριμένα εκδοτικά συγκροτήματα, "εξαγόραζαν" επι της ουσίας πίεση προς πολιτικούς με στοχευμένα δημοσιεύματα που δεν υπέκυπταν στις επιθυμίες της εταιρίας ή μέσω αυτού του τρόπου ακόμα και ξέπλυμα χρήματος με τελικούς αποδέκτες των χρημάτων άλλα – τρίτα πρόσωπα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου