Google+ To Φανάρι : ΑΔΜΗΕ: Και επίσημα (το 24%) σε Κινέζους

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

ΑΔΜΗΕ: Και επίσημα (το 24%) σε Κινέζους

Μας αγοράζουν οι Κινέζοι...
Στην κινεζική State Grid International ανήκει και επισήμως από χθες το 24% του ΑΔΜΗΕ, της θυγατρικής της ΔΕΗ που δραστηριοποιείται στα δίκτυα υψηλής τάσης μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος...

Χθες υπεγράφη η συμφωνία πώλησης από τον επικεφαλής της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη και τον πρόεδρο της State Grid international, Hu Yuhai, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη, η υπογραφή της συμφωνίας σηματοδοτεί την έναρξη του ιδιοκτησιακού διαχωρισμού του ΑΔΜΗΕ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η πώληση του 24% ήταν δύσκολη υπόθεση, που ολοκληρώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ.

Κατά τον κ. Παναγιωτάκη, το γεγονός ότι το 24% του ΑΔΜΗΕ αποκτά μια τόσο μεγάλη εταιρία, όπως η State Grid, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης και υπογραμμίζει το ενδιαφέρον για τη ΔΕΗ και την Ελλάδα. Η παρουσία του κινεζικού ομίλου αποτελεί εγγύηση για την επιτυχή ολοκλήρωση των έργων κατασκευής νέων διασυνδέσεων με την Κρήτη και άλλα νησιά.

Επανέλαβε, επίσης, πως υπάρχει κινεζικό ενδιαφέρον και για τον κλάδο του δικτύου διανομής μέσης/χαμηλής τάσης και τους «έξυπνους» μετρητές.

Φ. Κόλλιας
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου