Google+ To Φανάρι : Γνωρίστε τον άνθρωπο που χρεοκόπησε τον ΟΑΕΕ

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Γνωρίστε τον άνθρωπο που χρεοκόπησε τον ΟΑΕΕ

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑ
Ανήκει στην μικρή «παρέα του ΟΜΕΔ» ο κ. Δημήτρης Τσακίρης του ΟΑΕΕ.
Όσοι έχουν δουλέψει μαζί του, τον χαρακτηρίζουν «άνθρωπο χαμηλών τόνων, χαμηλών δυνατοτήτων και χαμηλών προσδοκιών»...
Οι πρώην σύντροφοί του στο ΚΚΕ δεν συγχωρούν την μετεπιβίβασή του στο καράβι του ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς την περίοδο που έπνεε ούριος άνεμος για την εξουσία.
Ο διοικητής του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) Δημήτρης Τσακίρης, είναι ένας δικηγόρος εργατολόγος με ελάχιστες επαγγελματικές περγαμηνές και κάποιες «διακρίσεις» σε συνδικαλιστικές επιδόσεις.
· Διατηρούσε ανέκαθεν όμως στενή επαφή και συνεργασία με τον δικηγόρο «εργατολόγο» μετέπειτα Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, γιατί μαζί έχουν στήσει την επαγγελματική τους διαδρομή πάνω στις περιβόητες «διαιτησίες» του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).
· Εντελώς συμπτωματικά, ο κ. Δημήτρης Τσακίρης διαδέχθηκε, στην διοίκηση του ΟΑΕΕ, τον επίσης δικηγόρο-εργατολόγο Τάσο Πετρόπουλο που –εντελώς συμπτωματικά- έχει διατελέσει και διαιτητής του ΟΜΕΔ.
Κατά περίεργη σύμπτωση, ο κ. Τάσος Πετρόπουλος είναι σήμερα υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, δηλαδή στενός συνεργάτης του Γιώργου Κατρούγκαλου ο οποίος –μα τι σύμπτωση! – μερικά χρόνια πριν ζητούσε από τον «διαιτητή» Πετρόπουλο να αποφανθεί επί των διεκδικήσεων του «εργατολόγου», με τις γνωστές προμήθειες του 12% επί των αποφάσεων του ΟΜΕΔ.
Στην χαμηλών προδιαγραφών παρουσία του, στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), ο Διοικητής κ. Δημήτρης Τσακίρης ελάχιστες φορές έχει βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας.
Η πρώτη φορά ήταν την ημέρα που εγκρίθηκε η ανάληψη των καθηκόντων του στη Βουλή, το Νοέμβριο του 2015, όταν ο κ. Τσακίρης απαντώντας στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ειδικότερα σε σχόλιο του Χρήστου Σταϊκούρα, για «το φτωχό βιογραφικό μόλις 11 γραμμών που κατέθεσε», επεσήμανε «Τα πολυσέλιδα βιογραφικά δεν έσωσαν τα Ταμεία».
Η δεύτερη φορά ήταν όταν ο κ. Τσακίρης αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι δεν τα κατάφερε και τόσο καλά στα οικονομικά του ΟΑΕΕ. Ο κ. Δημήτρης Τσακίρης προσέφυγε στη βοήθεια του συντρόφου Υπουργού Γ. Κατρούγκαλου, για να ζητήσει την εκταμίευση 370 εκατ. ευρώ από τον μικρό κουμπαρά του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης των Γενεών (ΑΚΑΓΕ) για την κάλυψη των ελλειμμάτων σε Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Μόλις συμπληρώθηκαν οι 9 μήνες του 2016, ο ΟΑΕΕ είχε εξαντλήσει το 100% της συνολικής ετήσιας κρατικής επιχορήγησης των 834 εκατ. Ευρώ. Τον Σεπτέμβριο ο κ. Τσακίρης «σήκωσε» από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, 120 εκατ. ευρώ, ενώ ο μέσος ρυθμός του πρώτου οκταμήνου ήταν περίπου 90 εκατ. ευρώ κι αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι για να βγάλει ομαλά τη χρονιά, ο ΟΑΕΕ θα χρειαστεί επιπλέον χρηματοδότηση 270- 300 εκατ. ευρώ.
Η τρίτη φορά που ο Θεσπρωτός 60άρης δικηγόρος Διοικητής του ΟΑΕΕ, είδε το πρόσωπό του πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες, ήταν την περασμένη εβδομάδα όταν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Φλώρινα και τη Βέροια προκάλεσε αντιδράσεις μέχρι το ….νομό Ροδόπης.
Κατά τη διάρκεια μιας εκρηκτικής συζήτησης του κ. Τσακίρη με ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΑΕΕ ξαφνικά εκστόμισε μια υπερβολή :
· «όποιος αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές σε συνδυασμό με την υπέρογκη φορολογία, και το θεωρεί πατριωτικό, ας πάρει την οικογένειά του και ας πάει στη Βουλγαρία».
Αυτή ήταν η κυνική απάντηση του διοικητή του ΟΑΕΕ όταν ένας απελπισμένος ασφαλισμένος ελεύθερος επαγγελματίας τον ρώτησε πώς από την 1η Ιανουαρίου με τις αλλαγές στη φορολογία αλλά και τις επερχόμενες ασφαλιστικές αλλαγές οι ασφαλισμένοι θα έχουν κίνητρο για εργασία, δεδομένου ότι θα κληθούν να καταβάλλουν το 80% του εισοδήματός τους στο κράτος.
Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, ο διοικητής του ΟΑΕΕ βγήκε στις φιλικές τηλεοπτικές εκπομπές, για να διευκρινίσει πώς η δήλωσή του παρερμηνεύθηκε, καθώς αυτό που ήθελε να πει είναι ότι η ζωηράδα και η ευρηματικότητα των Ελλήνων δεν θα πρέπει να εξαντλείται σε τρόπους εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής, αλλά προς όφελος της ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου