Google+ To Φανάρι : Ροζ και μαύρο για τα κανάλια

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Ροζ και μαύρο για τα κανάλια

Διαρροές για εκλογικό αιφνιδιασμό
Και κατεπείγουσα προκαταρκτική για την υποκλοπή της «ερωτικής αλληλογραφίας» αντιπροέδρου του ΣτΕ, που (υποτίθεται ότι) διατηρούσε ανάρμοστη σχέση με δικαστίνα
Ο Παππάς απειλεί να ξανακαταθέσει την τροπολογία για τον «ξαφνικό θάνατο» των σταθμών που δεν πήραν άδεια
 Εγκλωβισμένη πλέον η κυβέρνηση στο ναρκοπέδιο που η ίδια έστρωσε! 
 Ναυάγιο στη Διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ ...


Ερευνα για την υποκλοπή «ροζ» e-mails από μέλος του ΣτΕ
Βάσω Παλαιού
Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπαίνει το ζήτημα της υποκλοπής της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, στην οποία περιλαμβάνονταν προσωπικά -«ροζ»- δεδομένα σχετικά με εξωσυζυγική σχέση που διατηρούσε και τα οποία διέρρευσαν στον ηλεκτρονικό Τύπο. Χθες, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίου, διετάχθη κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι της υποκλοπής της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του δικαστή, ο οποίος μετέχει στη διάσκεψη που εξετάζει το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Ο κ. Ζαγοραίος ανέθεσε τη διενέργεια της έρευνας στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά.

Διαρροή
Προχθές, η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ενωση Διοικητικών Δικαστών, με δριμεία ανακοίνωσή τους, ζήτησαν την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης για το ζήτημα της διαρροής των στοιχείων. «Η άμεση αντίδραση της πολιτείας και κατεξοχήν της Δικαιοσύνης στη δημοσιοποίηση στοιχείων της προσωπικής ζωής δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας, που τυγχάνει, όλως συμπτωματικά, εν προκειμένω να συμμετέχει και στη συνεδρίαση σχετικά με τη συνταγματικότητα των νομοθετικών παρεμβάσεων στο τηλεοπτικό τοπίο, είναι αυτονόητα επιτακτική και αναγκαία» τόνιζαν.
Επιπλέον, χθες, διαβιβάστηκαν στον κ. Παππά από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου τα δημοσιεύματα που απέστειλε στις δικαστικές Αρχές ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος σχετικά με τη διαρροή των στοιχείων. Οπως ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος σε ανακοίνωσή του, διαβιβάστηκαν στην κυρία Δημητρίου «δειγματοληπτικά ορισμένα από τα πολλά πρόσφατα δημοσιεύματα που αποτυπώνουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων, όπως παραβίαση και ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, παραβίαση απορρήτου επικοινωνίας και χρήση πληροφοριών που αποκτήθηκαν, εκβίαση, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση μυστικότητας συνεδριάσεων δικαστηρίου, για ενδεχόμενες δικές της ενέργειες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάρος του δικαστή έχει διαταχθεί και πειθαρχική έρευνα καθώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το 2014 έδειξε έντονο «ενδιαφέρον» για σπουδάστρια της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών με την οποία διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση και η οποία στη συνέχεια εισήλθε ως δικαστής στο ΣτΕ. Πλέον, τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη για τον καταλογισμό τυχόν πειθαρχικών ή ποινικών ευθυνών στην υπόθεση.

Η ιστορία και ο εκβιασμός
Η «ροζ» ιστορία με πρωταγωνιστή αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ο οποίος μετέχει στη διάσκεψη για τις τηλεοπτικές άδειες και φέρεται ότι εκβιάζεται λόγω της εξωσυζυγικής σχέσης του ήρθε στη δημοσιότητα προς τα τέλη της περασμένης εβδομάδας από την ειδησεογραφική ιστοσελίδα www.zougla.gr.

Η ιστοσελίδα δημοσίευσε αποσπάσματα της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του ανώτατου δικαστή, ο οποίος φέρεται ότι είχε συνάψει εξωσυζυγική σχέση με επίσης παντρεμένη νομικό, την οποία φέρεται ότι «βοήθησε» να εισέλθει στο δικαστικό σώμα!
Αυτή η αλληλογραφία ανάμεσα στον δικαστή και στη σημερινή πλέον συνάδελφό του, σύμφωνα με το δημοσίευμα, χρησιμοποιούνταν προκειμένου να εκβιαστεί ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών από εμπλεκόμενο στη διαγωνιστική διαδικασία, ο οποίος είχε τη συνδρομή πρώην υπαλλήλου της ΕΥΠ.

Στη συνέχεια υπήρξε αναπαραγωγή του θέματος και από άλλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες αλλά και καθημερινές εφημερίδες, ενώ τη Δευτέρα κατέθεσε ερώτηση βουλευτής ζητώντας την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου για το ζήτημα.
Επειτα από λίγες ώρες ο κ. Παρασκευόπουλος ανακοίνωσε πως έχει διατάξει έρευνα σε βάρος του αντιπροέδρου, ζητώντας τη διερεύνηση τυχόν παράνομων πράξεων στην υπόθεση και συγκεκριμένα την τέλεση πειθαρχικών αδικημάτων του αντιπροέδρου του ΣτΕ.

Η Επιτροπή Θεσμών καλεί νέους καναλάρχες
Στις 25 Οκτωβρίου για τα «πόθεν έσχες»
Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας έχουν προσκληθεί να βρεθούν την προσεχή Τρίτη 25 Οκτωβρίου οι εκπρόσωποι των τεσσάρων υπερθεματιστών των τηλεοπτικών αδειών, έπειτα από αίτημα των βουλευτών της ΝΔ που συμμετέχουν στην επιτροπή και του Ευάγγελου Βενιζέλου. Σύμφωνα με το αιτιολογικό της κλήσης, στόχος είναι να χυθεί άπλετο φως στη διαδικασία του διαγωνισμού μετά τα δημοσιεύματα που έχουν προηγηθεί, ειδικά σε σχέση με τον έλεγχο των «πόθεν έσχες» τους.
Οπως ανακοίνωσε χθες η πρόεδρος της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου, σίγουρα θα προσέλθουν την Τρίτη οι εκπρόσωποι δύο τηλεοπτικών καναλιών που έχουν εξασφαλίσει τη σχετική άδεια, του Σκάι και του ANT1. Ειδικότερα, από την πλευρά του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι έχουν κληθεί ο διευθύνων σύμβουλος Κώστας Κιμπουρόπουλος, καθώς και ο νομικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος. Από την άλλη, εκ μέρους του ΑΝΤ1 θα βρεθεί ενώπιον της επιτροπής ο διευθυντής του σταθμού Στρατής Λιαρέλης. Σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ο πρόεδρος της εταιρίας Alter Ego Βαγγέλης Μαρινάκης ακόμη δεν έχει απαντήσει στην κλήση, προκειμένου να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για να προσέλθει, ενώ ο οριστικός υπερθεματιστής Ιβάν Σαββίδης (αντικατέστησε τον Χρήστο Καλογρίτσα), ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό, ζήτησε να του σταλεί αναλυτικά το αίτημα της επιτροπής.
Η κυρία Χριστοδουλοπούλου ανακοίνωσε, επίσης, ότι την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου θα ενημερώσει εκ νέου την επιτροπή ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος είχε καταθέσει πρώτη φορά ενώπιον των μελών της στις 7 Οκτωβρίου.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου