Google+ To Φανάρι : «Αποκεφάλισαν» νύχτα την ηγεσία του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

«Αποκεφάλισαν» νύχτα την ηγεσία του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου

Με μια αιφνιδιαστική απόφαση ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής αποφάσισε να καρατομήσει τον διευθυντή του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) Δημήτρη Μασίνα αλλά και τον υποδιευθυντή του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ) Διονύση Καπνίση....

Η απομάκρυνση του κ. Μασίνα από την ηγεσία του ΚΕΦΟΜΕΠ (τοποθετήθηκε στη συγκεκριμένη θέση τον Φεβρουάριο του 2014 επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά) δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, προκαλώντας έκπληξη στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς οι δύο αποπεμφθέντες θεωρούνται έμπειρα στελέχη των ελεγκτικών υπηρεσιών. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο κ. Μασίνας πραγματοποιούσε ελέγχους και είχε επιβάλει πρόστιμα σε μεγαλοεκδότες και εφοπλιστές, όπως οι Φώτης και Λεωνίδας Μπόμπολας, η οικογένεια του Χρ. Καλογρίτσα κ.λπ.

Πηγές της ΓΓΔΕ αιτιολογούν τις αποφάσεις απομάκρυνσης στη βάση αποκλίσεων, έναντι των στόχων που είχαν τεθεί.
Tα έσοδα
Αναφέρουν ενδεικτικά ότι οι στόχοι εσόδων στο οκτάμηνο ήταν 77.060.000 ευρώ για το ΚΕΦΟΜΕΠ και 276.1160.000 ευρώ για το ΚΕΜΕΕΠ και επ' αυτών καταγράφονται, αντίστοιχα, αποκλίσεις 45,7% και 53,5%.

Γνώστες των διαδραματιζόμενων στο ΚΕΦΟΜΕΠ υποστηρίζουν ότι η υστέρηση για την οποία κάνουν λόγο κύκλοι της ΓΓΔΕ είναι πλασματικοί, καθώς πρόσφατα έγινε βεβαίωση ποσού ύψους περίπου 200.000.000 ευρώ σε φυσικό πρόσωπο, το οποίο όμως έχει εξαφανιστεί και η εισπραξιμότητα είναι μηδενική.

Η καρατόμηση του κ. Μασίνα έχει προκαλέσει στους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αντιδράσεις, που κάνουν λόγο και για κομματικές σκοπιμότητες.
Μερικά από αυτά τα ερωτήματα που θέτουν είναι τα εξής:
  • Ποιος είναι ο λόγος της απομάκρυνσης σε μια περίοδο που το ΚΕΦΟΜΕΠ χειρίζεται πολύ σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής.
  • Ποιος ο λόγος της απομάκρυνσης την ώρα που οι ποσοτικοί δείκτες του ΚΕΦΟΜΕΠ δείχνουν κάλυψη των στόχων που έχουν τεθεί. Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία παρακολούθησης της φορολογικής διοίκησης, όπου το ΚΕΦΟΜΕΠ το 2015 ξεπέρασε τους στόχους βεβαίωσης που είχαν τεθεί.
  • Ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία ελήφθη η απόφαση της αιφνιδιαστικής απομάκρυνσης κι ενώ βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης το μεγαλύτερο μέρος του στελεχιακού δυναμικού του υπουργείου Οικονομικών.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου