Google+ To Φανάρι : Εκβιάζουν μέχρις εσχάτων για το διογκωμένο έλλειμα

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Εκβιάζουν μέχρις εσχάτων για το διογκωμένο έλλειμα

 Η Κομισιόν απειλεί να μπλοκάρει την αξιολόγηση αν διωχθεί ο υπόδικος Γεωργίου
 Καταπέλτης ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: «Η παρέμβαση των θεσμών είναι αντισυνταγματική»
 Αήθης επίθεση στον υπ. Δικαιοσύνης από τα φερέφωνα των Βρυξελλών
Την ώρα που ο τ. εισαγγελέας και νυν αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης για θέματα Διαφθοράς Δημήτρης Παπαγγελόπουλος διέσωζε με τη δήλωσή του την τιμή της Ελλάδας, οι δανειστές, μέσω της επιτρόπου Μαριάνε Τίσεν, δείχνουν αποφασισμένοι να εκβιάσουν μέχρις εσχάτων τη χώρα για να σώσουν τον υπόδικο Ανδρέα Γεωργίου. Οσα δήλωσε στη συνέντευξή της (στα «ΝΕΑ») και είχε προαναγγείλει από τις 16 Αυγούστου ο ίδιος ο τ. πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. επιβεβαιώνουν τα παρακάτω:

1
. Οτι οι δυο πλευρές βρίσκονται σε πλήρη ταύτιση θέσεων και απόψεων, αλλά και γραμμής σε βάρος της χώρας.

2. Ότι σχεδιάζουν να εκβιάσουν τη χώρα ακόμη και με τη δεύτερη αξιολόγηση για να σταματήσουν τη δίωξη σε βάρος του Γεωργίου. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα της συνέντευξης της Τίσεν, η οποία ισχυρίζεται: «Ολα αυτά θα είναι σίγουρα μέρος της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος αργότερα φέτος. Γι' αυτό, άλλωστε, ζητήσαμε να μπει το θέμα στην ατζέντα του επόμενου Eurogroup, στις 9 Σεπτεμβρίου»!

Ενδιαφέρον, όμως, έχει μια ομολογία της επιτρόπου, που στην ουσία επιβεβαιώνει το κατηγορητήριο κατά του Ανδρέα Γεωργίου για το φουσκωμένο έλλειμμα, μια και παραδέχεται: «Φυσικά, η αξιοπιστία μπορεί να χαθεί μέσα σε μια στιγμή. Χρειάστηκε πολύ σκληρή δουλειά και μαζική αναδιαμόρφωση του ελληνικού στατιστικού συστήματος για να την ανακτήσουν»!

Η Μαριάνε Τίσεν (που φαίνεται ότι έχει αναλάβει από πλευράς Κομισιόν τον βρόμικο ρόλο υπεράσπισης του ανθρώπου τους στην Ελλάδα) συνεχώς επαναλαμβάνει ότι ο Γεωργίου είναι αθώος και τα στοιχεία του αξιόπιστα, την ώρα που υποκριτικά δηλώνει ότι δεν επεμβαίνει στην ελληνική Δικαιοσύνη.
Για το ύφος των ερωτήσεων δεν θα σχολιάσουμε τίποτε, αλλά όποιος καλόπιστα τις διαβάσει παραπέμπουν σε ερωτήσεις και απαντήσεις που έχουν τον ίδιο εμπνευστή - για να μην πούμε συγγραφέα.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα εγχώρια δεκανίκια του συστήματος έτρεξαν ασθμαίνοντας να στηρίξουν τον Γεωργίου, ενώ από χθες στοχοποίησαν και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, γιατί έπραξε το εθνικό καθήκον του ξεκαθαρίζοντας ότι η επιστολή της Κομισιόν ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Οπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης: «Η επιστολή των κ. Ντομπρόβσκις, Μοσκοβισί και Τίσεν παραβιάζει ευθέως όχι μόνο το Σύνταγμα της Ελλάδος αλλά και το ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο. Οι τρείς Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ουσιαστικά ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη υπέρ του κ. Γεωργίου, ο οποίος ερευνάται για τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων. ΚΡΙΜΑ». 


Θρασύτατη επίθεση στη Δικαιοσύνη από τα εγχώρια φερέφωνα
Αντιδράσεις ένθεν κακείθεν προκαλούν η απροσχημάτιστη παρέμβαση και οι εκβιασμοί της Ε.Ε. και των αξιωματούχων της στην υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Από το στρατόπεδο του κυβερνητικού κόμματος ο Δ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι «η Κομισιόν έχει το δικαίωμα να λέει τη γνώμη της, οφείλει, ωστόσο, να σέβεται την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη των κρατών-μελών και να μην παρεμβαίνει σε εν εξελίξει δικαστικές υποθέσεις», ενώ ο Παν. Λαφαζάνης χαρακτήρισε «λογικό, αυτονόητο και αναμενόμενο η Κομισιόν, με απαράδεκτη και αντιθεσμική επέμβασή της, να στηρίζει τον Ανδρέα Γεωργίου».

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κώστας Γκιουλέκας, σε μια ξεκάθαρη τοποθέτησή του -σε αντίθεση με την επίσημη Πειραιώς- ανέφερε ότι «είναι θέμα της ελληνικής Δικαιοσύνης και όχι της Ε.Ε. η παραπομπή Γεωργίου», ενώ και ο Κωστής Χατζηδάκης επεσήμανε ότι «για το θέμα της ΕΛ.ΣΤΑΤ. θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη, επαναλαμβάνοντας ότι «το 2012 δεχτήκαμε τα στατιστικά στοιχεία ως βάση για λόγους συνέχειας του κράτους»!(;;)

Αναφερόμενος στην παρέμβαση της Κομισιόν, ο Χρ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι «η Ν.Δ. με ευθύτητα έχει τοποθετηθεί, έχει καταθέσει από το 2010 και έχει επαναλάβει το 2012 πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής».

Σε σκληρή ανακοίνωση η Χρυσή Αυγή ανέφερε ότι «οι ξένοι τοκογλύφοι διατάζουν τους υποτακτικούς τους Τσίπρα και Καμμένο να βγουν λάδι ο Γεωργίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και όλο το βρόμικο κύκλωμα που έριξε την Ελλάδα στα βράχια του Μνημονίου».

Στον αντίποδα, το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης «το μακρύ χέρι του καραμανλισμού στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ., ενώ το ΚΙΔΗΣΟ ανέφερε για τον Δ. Παπαγγελόπουλο «ας γυρίσει καλύτερα στην ΕΥΠ όπου υπηρετούσε επί Καραμανλή. Θα κινδυνεύει λιγότερο η ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης».
Το Ποτάμι σημείωσε: «O έμπιστος του κ. Τσίπρα, πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί Ν.Δ., έβγαλε ήδη και προσπαθεί να υπαγορεύσει στους δικαστές την απόφασή του για την υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ.». Τέλος, ο Στέφανος Μάνος έγραψε στο facebook: «Το σκεπτικό όσων καταδιώκουν τον Ανδρέα Γεωργίου είναι ότι εμφάνισε ψευδώς το έλλειμμα του 2009 φουσκωμένο κατά 4 περίπου δισ. ευρώ. Aν το έλλειμμα ήταν φουσκωμένο κατά 4 δισ, κάπου θα περίσσευαν 4 δισ. και δεν θα χρειαζόταν να προσκυνάμε για την επόμενη δόση».

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ 

Για δες ποιος μιλάει
Μιλάνε όλοι για την υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και τον Γεωργίου, μιλάει και ο... απίθανος Χάρης Θεοχάρης. Και βγαίνει και κατηγορεί όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις έως σήμερα για το ότι έδιναν ψεύτικα στατιστικά στοιχεία. Δεν μας λέει, όμως, ο... αρχηγός Χάρης πώς δέχτηκε να τον διορίσουν σε καλά αμειβόμενη θέση (γραμματέας Δημοσίων Εσόδων) οι αναξιόπιστοι κυβερνώντες; Και δεν απαντά εδώ και καιρό σε ακόμη ένα ερώτημα: Πόση αποζημίωση πήρε όταν... απελύθη και με ποια διαδικασία; Αλλά μια και μιλά για αναξιόπιστα στατιστικά στοιχεία, μήπως ήρθε η ώρα η Δικαιοσύνη να διερευνήσει τα έργα και τις ημέρες του, όταν ήταν γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, για να μάθει και ο ελληνικός λαός πόσα καλά τα πήγε;
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου