Google+ To Φανάρι : Ενα στα τέσσερα παιδάκια εκτός βρεφονηπιακών!

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Ενα στα τέσσερα παιδάκια εκτός βρεφονηπιακών!

Στον αέρα 36.769 οικογένειες, αφού οι προσφερόμενες φέτος θέσεις δεν επαρκούν. Σε απόγνωση οι γονείς!
Τον κίνδυνο να μείνουν τα παιδιά τους εκτός βρεφονηπιακών σταθμών αντιμετωπίζουν 36.769 οικογένειες, καθώς οι 84.800 προσφερόμενες θέσεις δεν επαρκούν για...
να καλύψουν τις ανάγκες των συνολικά 121.569 βρεφών και νηπίων οι γονείς των οποίων είχαν συμπληρώσει τις σχετικές αιτήσεις για την εγγραφή τους. Την Τετάρτη δόθηκαν στη δημοσιότητα τα οριστικά αποτελέσματα, αφήνοντας εκτός σχεδόν ένα στα τέσσερα παιδιά και τους γονείς τους σε απόγνωση.

Η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), μέσω του προέδρου της Γ. Πατούλη, τονίζει την άμεση ανάγκη αύξησης των πόρων για τη χρηματοδότηση του Προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Μάλιστα, ενώ χιλιάδες γονείς και παιδιά θα βρουν τον Σεπτέμβριο την πόρτα των βρεφονηπιακών σταθμών κλειστή, ο φετινός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι σημαντικά αυξημένος σε σχέση με πέρυσι (από 176.000.000 ευρώ σε 193.025.945 ευρώ).

Με ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ ζητά «να εξασφαλιστούν έγκαιρα πόροι ύψους 250.000.000 ευρώ για τη σχολική χρονιά 2016-2017, ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία των υφιστάμενων δομών αλλά και να δοθεί η δυνατότητα λειτουργίας νέων. Επιπλέον, ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να υπάρξει για να διασφαλιστεί χρηματοδότηση για την ίδρυση νέων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης».

Σχολιάζοντας το τεράστιο κενό που δημιουργείται στην προσχολική αγωγή, η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι υποσχέσεις Τσίπρα για κοινωνική ευαισθησία αποδεικνύονται κάλπικες. «Η στενή συνεργασία και η στήριξη των δήμων, ώστε να δημιουργήσουν, έστω και την τελευταία στιγμή, επαρκείς δομές φύλαξης παιδιών είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και απαίτηση της ελληνικής οικογένειας. Ας ακούσουν, επιτέλους, τους πολίτες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου