Google+ To Φανάρι : Χίος: Κρανίου τόπος

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Χίος: Κρανίου τόπος


Σε έκταση 30.000 στρεμμάτων έχει εξαφανιστεί κάθε είδος βλάστησης! Ενισχύσεις σε  μαστιχοπαραγωγούς
Εκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 500.000 ευρώ για την Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και άμεση εκταμίευση άλλων 500.000 ευρώ για δράσεις διαφημιστικής προβολής και προώθησης της μαστίχας στο εξωτερικό ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, μετά την «επέλαση» της πυρκαγιάς που...
κατέστρεψε 35.000 στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης, στο νότιο τμήμα του νησιού.

Σύμφωνα με τον πρώτο ανεπίσημο απολογισμό, η καταστροφή των καλλιεργειών μαστίχας σε Ελάτα, Βέσσα και Λιθί είναι ολοκληρωτική, ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές και στις περιοχές Μεστά, Αρμόλια και Πυργί.

Ως αργά χθες το βράδυ, οι πυροσβέστες έδιναν μάχη προκειμένου να ελέγξουν τις τελευταίες εστίες φωτιάς, ενώ τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα και δύο καναντέρ συνέχιζαν τις ρίψεις νερού σε αγροτικές και δασικές εκτάσεις μεταξύ Βέσσας και Αρμολίων. «Πρόκειται για μια μεγάλη πυρκαγιά, που χτύπησε πάλι μια περιοχή που είχε πληγεί το 2012. Σε μια έκταση 25.000-30.000 στρεμμάτων έχει εξαφανιστεί κάθε είδος βλάστησης. Η κατάσταση είναι τραγική» ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, που επισκέφθηκε τα Μαστιχοχώρια της Χίου συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ.

Σε συναντήσεις του με κατοίκους και εκπροσώπους τοπικών φορέων, ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να κινήσει γρήγορα τις διαδικασίες καταβολής αποζημιώσεων και διαβεβαίωσε τους πληγέντες ότι δεν θα επαναληφθούν τα λάθη του 2012, όταν ένας μεγάλος αριθμός μαστιχοπαραγωγών δεν είχε αποζημιωθεί. Επιπλέον, δεσμεύθηκε ότι σε λίγες ημέρες θα εξειδικεύσει τα έκτακτα μέτρα για τους μαστιχοπαραγωγούς και ότι η νότια Χίος θα θωρακιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος νέας καταστροφής τα επόμενα χρόνια.
Πηγή 

Και Ρωτάμε: Ποιά σκοτεινά συμφέροντα θέλαν να κάψουν οπωσδήποτε το νησί; Ποιοι σκοτεινοί κύκλοι θέλουν διακαώς την φτωχοποίηση των Ελλήνων: Γιατί τίποτε δε είναι τυχαίο....

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου