Google+ To Φανάρι : Καζάνι που βράζει η Βενεζουέλα

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Καζάνι που βράζει η Βενεζουέλα

Συμπλοκές με δακρυγόνα και τραυματίες είναι η καθημερινή εικόνα που επικρατεί στους δρόμους της Βενεζουέλας το τελευταίο διάστημα, καθώς όλο και περισσότεροι διαμαρτύρονται για την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση του Nicolas Maduro.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες των διεθνών πρακτορείων, στο Καράκας, φοιτητές και μαθητές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς όταν επιχείρησαν να φτάσουν στο Εθνικό Κέντρο Εκλογών για να διαμαρτυρηθούν, επειδή η κυβέρνηση καθυστερεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την αποπομπή του Προέδρου. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εκτεταμένη ρίψη δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών για να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

Τον γύρο του κόσμου κάνει η εικόνα του αιμόφυρτου ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Julio Borges, ο οποίος, επιχειρώντας να φτάσει στο Εθνικό Κέντρο Εκλογών με στόχο να προωθήσει το θέμα του δημοψηφίσματος που εμποδίζει η κυβέρνηση Maduro, δέχτηκε την επίθεση υποστηρικτών της κυβέρνησης. Το αποτέλεσμα ήταν μια σπασμένη μύτη, με τον πολιτικό της αντιπολίτευσης να απευθύνεται στον Maduro μέσω των καμερών και να ζητά "ειρήνη και όχι άλλο αίμα". 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου